Aj u vas sú take papierové steny, ze pocut kazdy den televizor od susedov? Ved toto je tehlovy panelak
@viestta ved steny su z tehly.... Akoze skelet vyliaty do stlpov a vnutro murovane tehlamy
Tak hluk sa vam siri cez betonovy skelet. Tak ako v panelaku z panelov
u nas nie 🤷♀️ jasne, ze obcas nieco pocut ale telku teda nie
Ano. Ale nevnimam to uz. Sme ludia co chcu zit v meste, tak nam nevadi ani panelak (v BA je dom pre vacsinu nerealny). Pre ludi co chcu mat pokoj mam len jedno odpprucanie-dom na samote 🤷
Ja som u muza v tehlovom byte pocula viac ako v panelaku.Normalne som pozerala TV a pocula ako susedia za stenou sexuju, potom mali male dieta a v noci sa budila na plac, kazdy smiech vsetko.To boli vedlajsi susedia na stastie v panelaku boli byty tak stavane, ze sme vedla nemali nikoho iba nad nami a pod nami a bol to velky rozdiel a nebolo tak vsetko pocut.Nikdy viac…v lete, ked boli horucavy otvorene okna pocut ako sused grga a sprava sa ako prasa a pri vytahu panko pravnik v saku🙂
No, my sme kupili byt, a ze teda tehlovy, nebude tak vsetko pocut. Sme tu par dni.... Tak co uz, som myslela, ze tehlovy je lepsi....
Mali sme rovnakú skúsenosť.. Tiež bytovka s tehlovými papierovými stenami. Museli sme ísť do domu. Nedalo sa to vydržať.
@maranta_leuconeura prečo na samote? Sme v dome, nie na samote a máme pokoj.
@mateson ja za samoty povazujem aj dediny za Bratislavou bez obcianskej vybavenosti (to by bolo jedine, co si mozeme dovolit za cenu bytu tu), kam vecer ani busy uz nechodia. Pre mna by to bolo trapenie vacsie ako ked pocujem susedom telku
Pisem zalezi ako su byty ci mate spolocnu stenu, nad, pod sebou mozete si dat sadrokarton..
@mateson ja mam skusenost.rodicia byvaju v dome v meste v stvrti s rodinnymi domami.mne tam vadi kazdy smetiar rano,startovanie susedovho auta,pes vedla na dvore,proste kazdy hluk ako ked sme byvali v panelaku😁s mojim muzom a detmi sme na takej polosamote,pod lesom,dedina,posledny dom v ulici,potok ticho ako v hrobe a to mi max.vyhovuje.a to urcite nemam fobiu zo zvukov,mam rada spolocnost,ludi,ale ked spim ,chcem mat off😀
Aj my bývame v tehlovom a to z hora počujeme sexujucich podnajomnikov, vedľa nahluchla pani, čo počúva stále omše na plné pecky, z druhej strany baba, čo má rada návštevy pri víne s kamoskami, krížom cez byt sú deti, ktoré počujeme tiež, aj ich rodičov.. ale ja spím ako drevo
@zuzinabila presne tak.My utekáme zas z dediny preč.Ideme na takú samotku.Další dom až dakde za kopcom,tak sa tešim ako malé decko😀 my sme si pôvodne prišli akože z mesta oddýchnuť do dediny ale katastrofa..áut tolko pomaličky ako v meste,presne ako spomínate pes v každom dvore.To ked v noci začne cez seba štekať to je katastrofa ani štuplne do uší nepomáhajú aj hodinu zaspávam,ráno zase rozhlas.No už sa tešim ked vypadneme na ten výstrkov.A to som eda chodila aj k babke na dedinu aj k starkemu ale v tejto dedine je to šialené
Ja som pocula kedysi TV od susedov aj ked som byvala v dome, ktory od vedlajsieho domu delil pomerne velky dvor. Nasi susedia boli moji stari rodicia a moj dedko mal problem so sluchom. Dedko pozeral vacsinu dna spravy so zvukom na plne pecky. Babka tiez trochu nahluchla, takze oni sa navzajom nerusili, ale nam neunikol ziaden detail zo sprav. Parkrat som si pomyslela, ze ti keby byvali v panelaku... 🙂
Teraz byvam v panelaku a kym sme mali starych susedov, nepoculi sme takmer nic. Asi dva roky mame nad nami novych susedov, u ktorch sa striedaju aj deti z prvych manzelstiev a niekedy to vyjde tak, ze je tam 7 deti + 2 dospeli. Ustrazit 7 deti (z toho 6 chlapcov) je horor, je to akoby nam nad hlavou dupala a vrieskala cela materska skolka. Ale vraj sa budu stahovat, tak upenlivo cakam....
Pokoj ti nezaruci ani panelak, ani dom. Mozes skusit este dom na samote, ale to tiez nie je pre kazdeho, lebo tam su zas ine problemy, ktore by som napr. ja asi neustala
Úplne super, keď neprispôsobivý občania panelákov začnú vyháňať tých normálnych na samotu. Nemalo by to byť naopak? Dom a byt je rozdiel, v dome ak sú zatvorené dvere, okná tak máš kľud. V byte, pri niektorých susedoch máš kľud jedine ak z bytu vypadneš.
Bud rada, ze len TV...
Áno počujem každý deň 😏
Ja som vyrastala v paneláku, moji rodičia tam bývajú dodnes a tv od susedov sme nikdy nepočuli. Bolo počuť fakt hlučné hádky a vŕtanie. Avšak, panelák, bytovka, človek musí počítať s tým, že niečo počuť bude. Ak to niekomu vadí, tak jedine odsťahovať sa do domu a na samotu. Pretože ak nemáš mega veľký pozemok a suseda ďaleko, tak v dome sa môže stať, že zlý sused bude horšie ako byť v paneláku.
My uz chvalabohu nie. Jedine co pocujem od spodnych susedov je ked zavse posuvaju nejaky nabytok, a pracka ked im zmyka a u nas je hrobove ticho tak pocut ..ale to neriesim absolutne. Na chodbe sme 2 byty a so susedou mame spolocnu stenu iba v spajzi, tam travime pocas dna asi tak 5 minut takze pohoda, za stenou v kuchyni je schodiste takze tiez super a v spalni a obyvacke mame 2jite steny. Nas panelak je postaveny z 2 blokov, my sme na kraji toho prveho takze vedlajsi byt ma samostatnu priecku vedla tej nasej. Odtial sme nepoculi jediny zvuk. Akurat balkony mame vedla seba tak sa zavse so susedkou stretneme tam. Predtym sme byvali na prizemi, tam to bolo rozhodne hlucnejsie, teraz sme na 8mom
ja som byvala v tehlovom bytovom dome a ano poculi sme to, aj telefonujuceho suseda za stenou atd. zalezi podla mna ako maju rozmiestnne izby, na hlava postele isla k ich stene kde oni mali neviem co.. obyvacku alebo kuchynu a obyvacku, tazko povedat, ale poculi sme vsetko od tych dookola. Z hora/z dola to nebolo nic extremne, ale teda tam vacsinou ani nik nebol doma :D
V klasickom panelaku sidliskovom som byvala od detstva a tam bolo poctu dupot, kupelne, vreskot, ale telky maloekdy, ak neratam Vivu a MTV co v tej dobe hulakali na cele bytovky :DDD
Zažili sme v minulosti dennodenne párty u podnájomnikov, to bol zážitok na celý život naozaj, peklo na zemi, ale odišli. Odvtedy je kľud.
Áno počujem tv od susedy nad nami
Ja tiež a lezie mi to na nervy , dokonca aj ich rozhovory
Hej aj u nás boli také steny preto sme kúpili dom
Tehlovy panelak? 😀