Bývanie v garzónke

sipka1990
31. máj 2022

Dobrý večer viem že budem zhodena určite pod čiernu zem ale neviem čo mám ďalej robiť ... Ja som rozvedená tri roky ex som nechala všetko vyplatil ma smiesnou čiastkou z bungalovu a ja musím začať od nuly no je to ťažké lebo byvam v garzónke z priateľom a čakáme dieťa ... Bývam blízko mojej rodiny priateľ už rodinu nemá no odkedy som otehotnela dosť ma trápi to že nemáme lepšie bývanie máme podané žiadosti o nájomné byty ale to je veľmi dlho mali sme sľúbený aj podnájom ale nakoniec majiteľ napísal že sa nemáme hnevať ale susedom by vadil hluk dieťaťa... Čo som mala sľúbené nič nevyšlo,mama sa hada dosť často že mám blízko rodinu kam chcem inde odísť bývať že môžem v garzónke bývať pokým nenájdeme lepšie byvanie ale čo mam iné spraviť keď to je tu maličké dosť a dieťa potrebuje priestor .. Čo by ste spravili vy ? Trápim sa dosť zle spavam a plačem ako to bude ďalej 🤔

radanna11
31. máj 2022

A nemôžete normálne predať garsónku a k tomu zobrať hypotéku ako k tým peniazom z garsónky a kúpiť si väčší byt?

wade
31. máj 2022

Hlavne sa netráp. Pri našom prvom dieťati sme bývali do jeho 2 rokov v garsónke. Boli to veľmi pekne roky. Ako rodina sme mali k sebe blízko, učili sa vzájomnému rešpektu a hlave ja ako otec som bol do všetkého zapojený. Veľmi nás to zblížilo a aj keď sme už dnes niekde úplne inde, dodnes na to radi spomíname.

sipka1990
autor
31. máj 2022

@radanna11 To nie je naša garzónka to sme v podnájme a úver nie bohužiaľ priateľ nemôže päť rokov zobrať úver a mne samej úver nedajú bola som aj to riešiť v banke ale to ťažko

radanna11
31. máj 2022

@sipka1990 až teraz som si všimla,že sme spolu v oktobrovkach 🙂
Ja som si myslela ,že ta vyplatil ex a ,že si si kúpila tu garsónku ale už chápem tak potom je naozaj najlepšie riešenie prečkať v nej , veď ešte aj prvý rok bábätka ani nevadí,že nemáte veľa miesta a skúsiť to s tým nájomným bytom.

sipka1990
autor
31. máj 2022

@radanna11 Z nájomným bytom ja už moc po pravde ani nerátam všade je dlhá čakacia doba a celkovo dohovie či sa človek dočká

magdalenal
31. máj 2022

@sipka1990 kamoska byva s manzelom v garzonke a maju uz 2rocneho chlapceka.... ked sa da, su vonku, ak nie, hraju sa doma.... je to narocnejsie, ale zvladnut sa da.... ked prideme na navstevu, vzdy si.mame kam sadnut a pohraju sa aj 4 deti.... zaciatiknzvladnete a postupne sa nieco najde, neboj, bude dobre 🙂

abbey1
31. máj 2022

@sipka1990 V prvom rade sa netreba spoliehať na nájomný byt, ale hľadať riešenie vlastného bývania. To ste mali riešiť ako prvé a až potom dieťa.
Na druhú stranu nie je žiadna tragédia bývať s novorodencom v garsónke. Nebudete prví ani poslední.
Skúste šetriť čo to pôjde a následne riešiť vlastné bývanie, len čo budete môcť. Partner mal nejaké dlhy, keďže je 5 rokov mimo, však? Na to si daj dobrý pozor.

sipka1990
autor
31. máj 2022

@abbey1 Nie nemá exekúciu ani nič len zamestnávateľ čo mal dávnejšie mu nevyplacal mzdu z práce a tým pádom mu narástol dlh kde mal veľké úroky ale už to má vyplatené len stále nie je zmazany z bankového registra a tam to trvá 5 rokov inak by už dávno zobral hypotéku ale musí čakať.. Ja som chcela najskôr lepšie bývanie dieťa potom no Pán Boh to zariadil tak človek mieni,Pán Boh mení

annamalaga
31. máj 2022

Budete vôbec môcť zostať v tej garzonke.

sipka1990
autor
31. máj 2022

@annamalaga V garzónke môžeme zostať dokedy chceme ale úprimne radšej by som odišla niekde inde bývať do väčšieho len dnes je zlá doba poväčšine už keď človek hľadá prenajom alebo podnájom tak tam nechcú dieťa choré ale je to tak pred pár mesiacmi sme mali ponuku veľmi dobrú aj ľutujeme že sme to nezobrali síce pri Piešťanoch ale obecny byt za 180 euro a veľký 2 izbový ale dal by sa prerobiť na 3 izbový 🤗Ale ja ešte chodím do práce tak sme ho nezobrali kvôli tomu

marianarem
31. máj 2022

@sipka1990 Ja som tiez prve 2 roky zila v garsonke, mama ma kupala v dreze 🙂 Nic mi nechybalo, takze mate cas, nejaky lepsi podnajom sa podla mna skor ci neskor najde.

0silvia0
31. máj 2022

@sipka1990 plakanie po nociach ti nepomoze. Kym pojde dieta do skolky a ty do prace vydrzite v garzonke a potom zoberiete hypoteku. Zatial ste mohli zobrat tie piestany, nezobrali ste, tak musite vydrzat.

marsmykkok
1. jún 2022

@sipka1990 priateľ nič nededil keď nemá už rodinu? Ak áno prečo si nekúpil aspoň malý byt hoci aj s pomocou hypotéky? Pôžičku bral na čo? Koľko má rokov? Ja len či to nebude nejaký človek čo robí vkuse prusery v oblasti financií a budú problémy stále..

sipka1990
autor
1. jún 2022

@marsmykkok Nie nemá nič som po rodičoch nechal sestre on bol predtým ženatý a to nechal svojej ex z dieťaťom a neskôr nech to zdedí jeho dcéra on býval v podnájme a potom neskôr mal z bývalou ženou dom ale ona ho predala a nedala mu nič z domu nemá už žiadny dlh už to vyplatil ale bankovom registri stále svieti čiže 5 rokov sa nemôže pohnúť keby aj chce hypotéku zobrať tak nemôže

ivkaivka9
1. jún 2022

Je to velmi zvláštne. Ty si nechala svojmu exmanželovi dom a išla si do garsónky do podnájmu, on nechal všetko sestre, exmanželke… Bez nejakého normálneho vyrovnania sa… ešte k tomu ani hypo nemôže vziať. A ani to nie vlastnou vinou. Až sa mi nechce veriť, že existuje toľko zhôd náhod naraz. No každopádne nezávidím ti. Nejaký čas v tej garsónke vydrzte a potom uvidíte.

sipka1990
autor
1. jún 2022

@ivkaivka9 Čo je na tom zvláštne? Ja som išla z bývalým exmanželom cez meditáciu bez súdu sme mali majetkové vysporiadanie vymazal ma z úveru on tam zostal bývať z priateľkou,nemám žiadne dlhy ani nič.... A priateľovi nevyplacal zamestnávateľ mzdu minimálnu nejaký čas preto si nemôže zobrať úver lebo to má splatené ale bankovom registri bude ešte 5 rokov ale normálne pracuje výplaty mu chodia na účet svoj keby ma exekúciu tak by to bolo iné...

marsmykkok
1. jún 2022

@sipka1990 A na čo mal vtedy ten úver s vysokým úrokom čo nesplácal kvôli tomu že mu nechodila výplata? A k otázke, fyzicky sa tam zmestíte a malému dieťaťu do nejakých 2-3 rokov je to jedno, hlavne že má teplo, umyť sa kde a je s Vami. Horšie bude u teba ak bude spať že budeš musieť dávať pozor aby si dieťa nezobudila kedže budete v jednej miestnosti vkuse (teda problém pri varení, upratovaní, ak si budeš chcieť zavolať) a rovnako napríklad muž ked pôjdú zúbky/bude choré že nebude môcť ísť do inej miestnosti aby išiel vyspatý do práce, prípadne napríklad cez víkend ty nebudeš môcť ísť inde aby si sa vyspala a aby vstával muž.

sipka1990
autor
1. jún 2022

@marsmykkok On nemá už nič ten dlh vyplatil iba paušál platí a na výživné dcérky 15 ročnej keby ma exekúciu tak výplata by mu nechodila každy mesiac na účet vysvetľoval to minule v banke že ako to je všetko keď som sa ja bola pytat či by mne dali úver ale v banke povedali že on tam nemôže byť lebo by to mne poškodilo ako pomohlo ... Tak som to nechala tak nakoniec no však to je to že bývať v jednej miestnosti to nie je žiadna sláva si myslím aj variť aj všetko robiť .... Každopádne snáď sa niečo väčšie do pôrodu postasti uvidíme ako to bude všetko .... Pred pár mesiacmi sme mali ísť do podnájmu a keď sme chceli sa ísť pozrieť na obhliadku tak majiteľ napísal že susedom by vadilo dieťa a tak tak že sa nemáme hnevať ale nedá nám ho do podnájmu a takých inzerátov je veľa... Mali sme aj ponúknutý obecný byt pri Piešťanoch za 180 euro väčší 2 izbový ktorý sa dá spraviť na 3 izbový ale chodím ešte do práce tak sme ho odmietli a nezobrali no teraz už aj človek ľutuje 😔Ale tak za chyby sa platí