Bývanie v dvojdome

kilimi
11. apr 2022

Ahojte nemate niekto skusenost byvanie v dvojdome? Mame ponuku domu na predaj blizko mesta s dobrou občianskou vybavenostou. Neviem teda ci ist do toho alebo nie. Ta spolocna stena je minimálna.

3009
11. apr 2022

@kilimi ono to závisí čo ešte budete mať spoločné, vodomer, záhradu a pod?

zmrzlinka2021
11. apr 2022

to je v podstate byt

lucia7933
11. apr 2022

ano byvam v dvojdome, uz by som do toho nesla...planujeme predat a kupit si samostatny...od susedov pocut aj vibrovanie telefonu,stekot psa, pustenu pracku, TV, hlasne rozpravanie, a mozem pokracovat....

marryen
11. apr 2022

Nešla by som do toho :(

creeze
11. apr 2022

Aj my byvame v dvojdome, medzi nasimi stenami mame styrodur, ale nepomohlo to. Mali sme predelit tak aj zakladnu dosku, lebo takto sa ten hluk prenáša, hlavne dupanie. Uz by sme do toho bohuzial nešli.

veselo_neveselo
11. apr 2022

mam, a za mna je pozitivna. Vela zalezi od dispozice domu, co mate pri spolocnej stene? my mame chodbu, schody, a kupelne, takze vobec ziadne zvuky od susedov nepocut. Dalej zalezi, ako je to postavene, aka je izolacia, ako su prepojene zaklady, aky material sa pouzi, aj co za podlahy budu u vas, u susedovl...neda sa pausalne povedat ze ano ci nie. Preskumaj to, ako je to navrhnute a podla toho sa rozhodni.

janetinka27
11. apr 2022

mne sa to tiez zdalo ako prijatelna moznost, ked sme hladali byvanie, ale muz ma odhovaral. aj kvoli hluku, ale aj stena je spolocna, nikdy nevies, co s domom raz bude, ci ho predaju, kto tam bude byvat, ci bude kurit, ci sa bude spravat zodpovedne, alebo tam bude robit cirkus. pripadne aj nejake opravy na dome, spoj strechy a podobne.

lucia7933
11. apr 2022

@janetinka27 presne, my sme kupovali dvojdom len ako prijatelnejsia moznost namiesto bytu (lebo cena bytu a takehoto domu bola velmi podobna v lokalite kde zijeme)...ono lepsie ako byt to urcite je, uz len to ze mame svoj pozemok...ale ako plnohodnotný samostatny dom to nikdy nebude...preto chceme urcite predat

bashee
11. apr 2022

@kilimi byvam v dvojdome. Manzel je stavbar podnikatel a odkedy mame dieta (bude mu 1 rok) omiela ze pojdeme do samostatneho, ze nam nieco postavi. Ten hluk sa prenasa, susedov syn - skolkar vrieska, bucha po kovovom schodistnom zabradli, dupe, maju tu zriadeny biznis. U nas to je velmi pocut az mi pod nohami vibruje podlaha mysliac to dupanie. Uz by sme nesli do dvojdomu ale! Je to lepsie ako tlacit sa v panelaku, mame len 2 susedov. A mame 3 parkovacie miesta plus parkovanie pre hosti ulice. Urcite lepsie ako v panelaku. Takze odtial by som sla byvat dvojdomu. 🙂 byvam pri BA tiez

majlo1234
11. apr 2022

Zalezi od projektu, kamosi byvaju v dvojdome, kde su samostatne steny pddelene medzerou, cize vlastne to nie je dvojdom per se. Ale nepocuju od susedov nic a cenovo to bolo vyhodnejsie

cubo2
11. apr 2022

Záleží či je to dvojdom taký, že dva skutočné samostatné domy opreté o seba, alebo je to iba taký fušerský dvojdom, že napríklad stropy a strecha sú vyliate monolitickou doskou betónu. V Tom druhom prípade je to zle, lebo práve to sú zvukové mosty, ktoré budú prenášať všetky zvuky. Bohužiaľ to druhé je často realita lebo je to pre developera lacnejšie postaviť taký polo dvojdom ako reálne postaviť dva samostatné domy vedľa seba.

kova85
12. apr 2022

bývala som roky, rodičia majú dvojdom na dedine. Zvuky neboli počuť vo vnútri, ale z iných dôvodov nie. Suseda je otcova sestra. Na dvore je všetko vidieť (dom je poschodový) aj keď je tam murovaný plot...všetko počuješ, vonku žiadne súkromie ak chceš grilovať a niekoho pozvať...

amima
21. máj 2023

Nie

andrejkap123
21. máj 2023

Sme v dvojdome. So susedmi sa nepocujeme to mi vobec nevadi. Viete co mi ale vadi? A preco sa prestahujeme raz? Ked o 15/20 rokov bude trba robit novu strechu alebo fasadu…
To sa neda spolocne s inymi ludmi…

lasona
21. máj 2023

Naši bývajú a poviem ze cele zle. A to bývajú s otcovým bratom