Ahojte sú tu ženy ktoré bývajú v 2 izbovom byte aj s dieťatkom prípadne s deťmi ? Ako vám to funguje vyhovuje ? Naša situácia nám neumožňuje sa presťahovať do väčšieho.
Naša situácia to nie je, ale urcite to nie je ziadna katastrofa.
1 izba pre deti a 1 izba pre teba s manzelom.
Obyvacka nie je nevyhnutna, telku dnes uz aspon z mojej generácie okolo 35+- nema vela ludi. Pracovný kutik s pc sa da zriadit pre teba a draheho aj v spalni.
My sme prve tri roky byvali s jednym dietatom v jednoizbovom byte a prezili sme. Samozrejme, vo vacsom to bolo potom lepsie, ale zase nic take strasne v tom malom byte nebolo.
My sme prežili prvé tri roky nášho syna v malom 2 izbaku.3 ľudia.Dalo sa,ale pre mňa osobne- nikdy viac byt
Mame tri deti a bývame v dvojizbovom byte. Normálne v pohode sa to dá. Deti majú detskú a my spálňu v obyvacke- je to väčšia izba. Síce mame dve dcéry a jedného syna,keď boli malí,nevadilo,že sú spolu,teraz už je v izbe prakticky len syn,dcéry študujú a bývajú na priváte v inom meste. Práveže si myslím,že aj to,že boli spolu v jednej izbe im dalo taky pocit spolupatričnosi. Krásne spolu vychádzajú,pomáhajú si,vedia spolu tráviť voľný čas. Dokonca dcéry často berú syna na víkend k nim a vymýšľajú mu program.
byvali sme v 2i 55m2 bez balkona do dcerinych 3 rokov. odhliadnuc od extra hlucnych susedov a ze sme byvali v tehlaku bez vytahu- dalo sa.
Zober si vo svete koľko ľudí žije skromne možno v jednej izbe s viacero deťmi a možná aj starými rodičmi. To len v bohatých krajinách sú také štandardy že to pôsobí nejak príliš skromne alebo čo. Podľa mňa úplne v pohode 3ludia v dvojizbaku.
kvoli lokalite som cielene kupovala 2i byt, prerobila som si ho na 3i - ma 56m2, jednu detsku 18m2, spalnu z byvalej kuchyne - 10m2 a jeden centralny priestor kuchynoobyvacky. Za mna - super. Za moje deti - su v puberte a kazdy by chcel vlastnu izbu 🤣 - vzhladom k lokalite a k tomu, ze tu 3i byty ani nie su, neprichadza do uvahy. Ja sa z centra na sidlisko kvoli pubertiakovi stahovat nebudem 🤣🤣🤣🤣
je to o zariadeni izieb, zivotnom style rodiny...
@blanblan ano ved práve pre tie ceny tých bytov som rada že nam vyšlo na prerobeny dvojizbový byt 😊
@kaktusik007 jeej ďakujem za povzdubenie 😃
@andrii a keď už tak žijes dlhodobo tak je to stále v pohode ? Ja sa práveže obávam či potom tá kvalita bývania bude taká že či nebudeme z toho bytu utekať že sa tlačíme :/ ..ako napr tí čo majú domy že sú na záhradách atď ..ale ďakujem za každý normálny názor 🙂
My bývame v 2izbovom dome a je to naozaj málo ale nevadí nam to lebo staviame. Ja si neviem predstaviť bývať v 2izbovom byte s 2 detmi celý život. A to ešte máme skladisko u svokra lebo je sám vo veľkom dome.
Kvalita je podľa mňa v pohode. Je to aj o nastavení toho človeka,tých ľudí. Ja keď som bola malá,tak sme bývalú v 4izbovom byte a mala som vlastnú izbu,tak som si nevedela predstaviť bývať v 2izbovom. Ale dá sa to a nie sme z toho na prášky 🙂. Poznám veĺa ľudí,čo bývajú 4alebo 5 v dvojizbovom byte a zatiaľ sa nikto nepozabijal.
Ja si myslim,že ak spolu rodina vychádza dobre,tak nemá pocit,že sa tlačí. Jediná chyba-malo úložného priestoru,ale tak my máme v bytovke podkrovie a tam mame také veci,co nepoužívame často,napr.vianocne ozdoby.
Dokonca sme normálne prežili aj to obdobie covidu,keď mali deti on line vyučovanie z domu a jedna mala hodinu v detskej,druhá v obyvacke a najmladší v kuchyni. Učia sa všetci vyborne dcéry na základnej aj strednej na čisté jednotky a syn mal tiež aj v deviatke čisté,takže sa dá všetko,len to treba zorganizovať a niekedy sa trochu prispôsobiť.
Ja som rozvedena s 2 deťmi v jednoizbaku už skoro 5 rokov. Všetko má u nás svoje miesto, je tu domov, láska , nič nechýba, .
Keď som bola malá, mala som kamošku, ktorá bývala v dvojizbovom byte spolu s rodičmi a dvoma o dosť staršími bratmi. Neviem, ako to mali podelené, nikdy som u nej nebola, ale nebolo to nič, čo by sa nedalo prežiť.
Dvojizbový byt s dvoma deťmi, 5 a 2. Určite tu nechceme zostať navždy, ale zatiaľ sme v pohode 🙂 jedine by sa nám zišla ďalšia izba na veci, ale aspoň sme viac motivovaní k zdravému minimalizmu a uvážlivému zvlákaniu harabúrd 😄
Kamarátka bývala v jednoizbovom s deťmi (12,6) až do smrti manžela, nemohli si dovoliť nič väčšie. Niekedy sa proste inak nedá, predtým bývali u svokry v jednej izbe od toho im bolo všade lepšie.
2izbový byt je úplne v pohode s dieťatkom, poprípade na začiatok s dvomi