Ahojte. Hladame si pozemok, kde by sme si postavili rodinny dom. Nasli sme jeden, ktory nam vo vsetkom vyhovuje, akurat ze je tam jeden problem - mam alergie na pele trav a obilnin a hned pri pozemku sa aktualne nachadza pole, na ktorom sa striedavo pestuje psenica, kukurica, slnecnica. Ide o novo budovanu ulicu. Pocas pelovej sezony zvyknem mat upchaty nos, kycham atd, preto rozmyslam ci ist do toho kde by som byval hned pri poli kde sa bude kazdy treti rok pestovat jeden z mojich alergenov - psenica. Isli by ste do toho? Pripadne je tu niekto s podobnou alergiou, kto byva takto pri poli? Ako to znasate?
Ja mam za plotom hned pole. A som alergicka na ambroziu. Ale tym ze niesme v Ba kde je regulovane kosenie tychto agresivnych alergenov, tak to tu rastie okolo pola a okolitych lukac hlava nehlava. Je to pre mna v lete/na jesen peklo. Chodim vtedy na dovolenku alebo mimo tuto oblast a pod. Je to velke minus ale treba sa vediet vynajst.
Ja som len pozorovateľ - alergik je syn, najprv sme bývali v meste, teraz sme na dedine , za domom potok, za potokom pole, ale nijaké výrazné zhoršenie nenastalo. Ono aj v tom meste máš trávnaté plochy a aj kvitnúce stromy atď, takže u nás je apríl -máj vždy v znamení astmatických záchvatov, bez ohľadu na to, kde bývame, rovnako september-október. Aj v tom meste sme chodievali von do prírody, takže nevidím nejaké výrazné zhorenie. A predpokladám, že ani keby sme stále boli v meste uprostred výfukov z áut, tovární.....by to o moc lepšie nebolo.
@m4rek22 my sme kedysi tiez hladali ale taketo lokality sme vylucili. Nie je to len momentalny alergen, zvyknu sa pridavat dalsie rokmi a deti mozu predispoziciu po tebe zdedit.
Navyse je tam velka zataz postrekmi.
Ja by som do toho nesla.