Bývanie, keď som sama

prosimopomoc
1. mar 2023

Ahojte zeny,
kde byvate, ked ste single a nemate na drahe najmy, hypoteku neuplatite? Mestske byty bez sance, tie davaju len socialnym pripadom s deckami na krku. Ako ste si poradili vy s priemernym platom? Hladate len zdielane byvanie s cudzimi ludmi?

gejb
1. mar 2023

@prosimopomoc keď som bola single, tak spolubyvanie v byte/dome maximalne traja. Teraz by som to už s cudzimi nezvládla, tak by som sa poobzerala po malej garzonke...

oslo1
1. mar 2023

za slobodna som byvala v dome s cudzimi ludmi, robila veeeelmi vela nadcasov a setrila na depozit na hypoteku. Ked som si nasetrila na depozit, kupila som si dvojizbovy byt a konecne byvala sama.

petamich
1. mar 2023

ked som kedysi prisla do BA tak som tiez zdielala privat, potom som mala cudzich ludi s pre mna cudnymi navykmi dost, tak som si prenajala mensi 1-izbak

lb1984
1. mar 2023

@gejb nájom, garsónka centrum, PO, tak som žila 2 roky 🙂

jamimo
1. mar 2023

@prosimopomoc ja to vidím na dve práce, alebo brigádu navyše. Ja som mala brigády od veku 16 rokov, zvážila každú korunu, ušetrila na cestu, zdr. poistku, víza. Potom študovala, žila, pracovala v zahraničí. Najskôr som bývala v zdieľanom, potom v podnájme ako pár, ušetrili sme, kúpili svoje. Iná cesta nebola, z domu som nedostala ani 100 korún. Nevadí, nemali.

zobaka
2. mar 2023

byvala som v dome s dalsimi dievcatami, sama by som nájom, hypoteku a milion dalsich platieb zo 700 eur neutiahla ani nahodou, teraz sme dvaja a uz boli take situacie (pn) , ked som rozmysla ci sa najem, ci vydrzim, tazka doba je

lujza123
2. mar 2023

V zdielanom byte. Ak si šikovná vieš si našetriť na depozit je to výhoda, nájdeš si byt/dom ktorý ti vyhovuje aj spolubyvajuceho/cich s ktorými si sadnes.
Ja som takto bývala veľa rokov, s rôznymi ľuďmi, niekedy katastrofa a niekedy zase veľká pohoda.

athena27
2. mar 2023

@prosimopomoc bývala som pár rokov v podnájme so spolubývajúcimi, bol to pekný čas, menej súkromia ale vtedy som mala aj život iný. Veľa práce, brigáda a do večera von s priateľmi, takže byt slúžil viac menej iba na prespanie. Doteraz mám kamarátstva s ľuďmi , s ktorými som bývala. Sporila som samozrejme aby som si mohla dovoliť vlastný byt a keď to už prišlo, že chcem bývať končene sama tak som si vzala hypo. Krok za krokom.. 🙂 hlavne na sebe pracuj, posúvaj sa, šetri si. alebo si nájdi priateľa/manžela a kúpite si niečo spoločné.

nwnw
2. mar 2023

@prosimopomoc byvala som v zdielanych bytoch az som pochopila, ze sa mi oplati prenajat si garsonku. Robila som aj vikendy a setrila som.