Bývanie, aby bolo dochádzanie do Viedne maximálne hodinu

anitaartis
3. aug 2020

Ahojte,vedeli by ste prosím o nejakých rakuskych realitných stránkach,čo by ste mi vedeli skopírovať..skúšala som nejaké nájsť,ale nenasla.som,neviem.ani slovo po nemecky,tak sa z toho neviem vysomarit...🙂 tiez vás chcem poprosiť o radu ohľadne cenovo dostupných domov v okolí Viedne. Alebo aj v okolí Bratislavy..v podstate tak aby bolo dochádzanie do Viedne max.hodinka cesty..
A vie niekto aké sú tam cca poplatky pri kúpe domu ? Oplatí sa viac na Slovensku alebo v Rakúsku? Ďakujem vám veľmi pekne za odpovede a rady..🙂

majkeel
4. aug 2020

Byvat v Petrzalke blizko pri vlakovej stanici, pripadne niekde v dedinach po trati smerom na Vieden a najst si pracu na tej strane Viedne, kde su prve zastavky vlaku prichadzajuceho smerom z Bratislavy. vtedy si vo Viedni za 55 min. Z Kittsee si "polepsis" o 5 min.
Pripadne Devinska Nova ves je zastavka vlaku smerom do Viedne druhou stranou.
Alebo mat vela home office.
Ak musis v Bratislave sa nejako dostat na stanicu vlaku do Viedne (30min s rezervou cakania na vlak) a vo Viedni sa dostat do prace, tak dochadzanie sa predlzi na 1,5-2 hodiny jednym smerom.
REX 76122.³L
7:15 Bratislava-Petržalka
7:20 7:21Kittsee
7:25 Pama
7:29 7:30 Gattendorf
7:33 Neudorf b.Parndorf
7:38 7:39 Parndorf
7:41 Parndorf Ort
7:45 7:46 Bruck/Leitha
7:54 7:55 Götzendorf/Leitha
8:10 8:11 Wien Grillgasse
8:15 8:23 Wien Hbf

vroni
4. aug 2020

@anitaartis, no, pri všetkej úcte, čo vlastne chceš? Hodinka cesty do Viedne kam? Do centra, na okraj, vlakom, autom? Byt? Dom? Máš cenovo vôbec predstavu, kde sa chceš pohybovať? Cenové rozpätie máš kdesi od jednoizbaku v BA za sto tisíc (ak budeš mat šťastie) až po niekoľko desiatok miliónov eur. Byt vo Viedni sa pohybuje od cca 400000 nahor (jedno až dvojizbak, v priemernej štvrti mimo centra)

simsalabim
4. aug 2020

@anitaartis hodinka ti absolutne nestaci. Synovec dochadza do Viedne na univerzitu a je to minimalne 1,5 hodina za predpokladu, ze ho na stanicu odvezieme a pri prichode do Viedne mu okamzite ide spoj. Inak musis ratat s minimalne 2 hodinami. Jedine ze by si mala pracu uplne na okraji Viedne kusocek od prvej stanice. A neda mi - nevies ani slovo po nemecky a chces ist byvat do Viedne?

lenuliatko84
4. aug 2020

To co chces robit vo viedni bez nemciny.aj na umyvanie riadov potrebujes nieco isto vediet

anitaartis
autor
4. aug 2020

@luccija dakujem veľmi.pekne😉

anitaartis
autor
4. aug 2020

@eni01 ďakujem veľmi pekne😉

anitaartis
autor
4. aug 2020

@majkeel ďakujem krásne,spoločnosť je v centre, a nevyjadrila som.sa uplne ale skôr som.myslela dochádzanie autom.

anitaartis
autor
4. aug 2020

@vroni vďaka za info🙂

anitaartis
autor
4. aug 2020

@simsalabim ok ďakujem,skôr som.myslela dochádzanie autom,ale teda to je asi nereálne hodina.
A neda mi - nevies ani slovo po nemecky a chces ist byvat do Viedne? Veď to vôbec nie je problém,uz som si tým dvakrát prešla 🙂

vroni
4. aug 2020

@anitaartis, dochádzanie do centra hodinu autom? Jaj, no tak to sa pohybujes len po okrajových štvrtiach Viedne, ďalej nezajdes. A ak nemáte firemné parkovisko, vykrvacas na parkovnom. Zo strany od Bratislavy je síce lacnejšie, ale zase každé ráno minimálne hodinová zápcha. Z iných strán zase dvoj- až trojnásobne ceny.

luccija
4. aug 2020

@lenuliatko84 čo, keď ide robiť do anglickej, francúzskej pobočky firmy v AT?
@anitaartis keď tak, tak stavat dom v blízkosti hraníc Pama, Kittsee a vlakom do Viedne, ak nie je priorita bývať v Rakúsku, tak bývať na SK a dochádzať.Ceny domov v Cunove, Rakúsku su tak vysoké, že sa dajú porovnať s Rakuskom

anitaartis
autor
4. aug 2020

@vroni aha,vidis to ma.nenapadlo,ze zápchy sú katastrofálne...parkovisko tam je..a ty žiješ vo Viedni?si tam spokojná? My máme ešte možnosť sa rozhodnúť,takže zvažujeme...

anitaartis
autor
4. aug 2020

@luccija presne to by bol náš prípad,ang.pobocka.:)
Nie je priorita bývať v Rakúsku,len som myslela,že to je lepšie popri práci v Rakúsku.takze ako vravíš,keď tak skôr hľadať niečo na sk strane,lebo stavať to asi nie...alebo idem pozrieť ceny pozemkov,z týchto stranok,čo ste mi baby poslali..aspon informacne...dakujem veľmi pekne..🙂

vroni
4. aug 2020

@anitaartis, áno, žijem priamo vo Viedni a som spokojná. Ale my v sme v najme, neoplatí sa nám kupovať, situácia tu je iná ako na SK, za to, čo platíme nájomné za dom by sme na hypo dostali tak dvojizbak na sídlisku, ďakujem, neprosím. Kamoška tak kúpila pred piatimi rokmi dom pri Viedni, že budú dochádzať, lebo deti a zeleň a lepší vzduch.... Minulý rok sa sťahovali naspäť. Čistá strata tohto geniálneho nápadu bola 100000 (poplatky, notár, úpravy, sťahovanie hore - dolu)...

anitaartis
autor
4. aug 2020

@vroni wau tak to je sila...a išli naspäť do nájmu? No teda to je neuveriteľné...a ak sa smiem.spytat,koľko je priemerný nájom domu teda vo Viedni,v ktorejkoľvek casti....Myslíš,že to je cesta,ktorou sa oplatí ísť teda?

jumama
4. aug 2020

Hladaj si byvanie v Devinskej Novej Vsi - mestskej casti Bratislavy - chodi stadial vlak do viedne, mnoho ludi takto dochadza - cesta trva okolo 55 min.

luccija
4. aug 2020

@jumama áno, ale nie do centra Viedne možno po metro.
@anitaartis prenájmy sú ako u nás 650 eur cca byť, ale ona je asi v nájomnom byte

vroni
4. aug 2020

@luccija, vo Viedni, 650€???? Umrela som od smiechu. Garzonka v sociálnych barakoch, možno.
Okolo tisícky stojí malý byt, trojizbak 1200 až 1800 (podľa veľkosti a štvrte), storizbak od 2000 nahor. V najomom už býva zarátané aj voda, kúrenie, smeti, spoločné priestory, niekedy aj káblovka a internet. Platíš už len elektrinu, plyn, telefón a poistku. A televízor.

vroni
4. aug 2020

@anitaartis, áno, išli späť do nájmu. Kúpili dom za 450 tisíc, zaplatili poplatky, nejaké drobné rekonštrukcie, vyše troch rokov platili banke, predali za 480 tisíc a strata bola 100. A to mali výnimku z daňového úradu, že nemuseli platiť daň.
Takže ak by som nemala príležitosť kúpiť fakt nehnuteľnosť, kde chcem najbližších aspoň 20 rokov fixne bývať, tak do toho nejdem.

darkswan
29. aug 2021

@vroni je to mozne, v bytoch s regulovanym najomnym, kde davas zalohu na zaciatku napr. 30000 euro atd

vroni
29. aug 2021

@darkswan, tak by ma zaujímalo, za aký byť das vo Viedni zálohu 30000. Už pred desiatimi rokmi bola záloha 50000 a nájomné bolo okolo tisícky. Za 30000 dostaneš byt tak v St. Pölten, nie vo Viedni. A detto nájomné 650 Euro.