Byt verzus dom

slniecko66
21. apr 2024

Co by ste spravili?
Mam dom na hypoteku, ex robi problemy a byva blizko. Chcem zacat novy zivot.
Predat dom a ist byvat do bytu? Viem, ze tu nebudem mat nikdy pokoj..

bublinka1426
21. apr 2024

ja chcem z bytu do domu.
v byte počuješ ak suseda prdnut.
ale zavisi, na co mas finanncie.

slniecko66
autor
21. apr 2024

@bublinka1426 no bud pekny 3 izbovy byt alebo starsi dom kde budu mozno dalsie investicie. Tam mi to vysvetlila financna. Ja som spokojna v dome.. je to dobre. Len co ked tam bude potom vela problemov? Toto je novy dom..

barbora0308
21. apr 2024

@bublinka1426 Skor si myslim, ze je to o preferenciach. My financie na dom mame, ale nikdy by sme do domu nesli! Mame velky trojizbovy byt a ten nam trom uplne staci. Vyrastala som v dome, okolo ktoreho bola vzdy iba robota...Byt mam popratany za 2 hod. a mam svaty pokoj 😁. Zahrada, ani nic podobne nam nechyba, chodime stale niekam von a velmi casto na vylety a dovolenky. A co sa tyka tych susedov...pocujem akurat obcas nejake hlasne hadky, vysavanie a hudbu. Mne osobne toto nikdy nevadilo 🤷.

monikkatt
21. apr 2024

@slniecko66 vsetko ma plusy aj minusy.. zacni pozerat ponuky a uvidis co ti padne do oka, co sa ti zapaci..
Aj pekny byt nie je zly.. urcite lepsie ako mat za zadkom ex

lenja123
21. apr 2024

@slniecko66 máš s ex dieťa? Lebo ak áno, môže to byť problém, ak by si sa chcela sťahovať niekde ďalej. Čo sa týka otázky byt/dom, záleží od tvojho životného štýlu, času a financií. Pre samú ženu je určite jednoduchšie bývať v byte.

bublinka1426
21. apr 2024

@barbora0308 ano ako pises, je to o preferenciach, ja zijem 40r v byte a uz chcem ist prec.

refly
21. apr 2024

Za bývam 30+ rokov v byte a nikdy ma susedia nijako nevyrušovali a ani som nemala pocit, že by som nemala pokoj. Občas sa aj zamyslím že vlastne pár metrov odo mňa v každom smere existujú desiatky ľudí a príde mi to totálne sureálne, lebo o nich ani neviem. Jediné, čo počujem sú práveže ľudia z vonku, hlavne hlasnejšiu reč a klopotanie opätkov.
Zato máme záhradu v záhradkárskej oblasti a suseda takého, že sme rozmýšľali, či to nepredať. Známa sa zase pred nejakým časom presťahovala do domu a susedia im tiež robia hrozné naprieky vo všetkom.
Preto ten argument so susedmi moc nechápem, lebo veď aj v rodinnom dome máte pravdepodobne susedov, nie?

Asi záleží čo komu vyhovuje.. záhrada je fajn, ale je to aj časovo náročná otročina. Ja som si okúsila záhradu a akákoľvek chuť na dom ma velice rýchlo prešla :D

deti95060810
21. apr 2024

ak máš mať stále problémy s ex, tak to radšej choď odtiaľ preč... to je jedno či byt alebo dom.

syslik81
21. apr 2024

ci dom alebo byt-to musis vediet sama... ale jedno iste je- co najdalej od ex..

belllinka
21. apr 2024

Prečo vždy, keď je téma o byte, tak hneď niekto napíše, že v byte počuť každý prd? To bolo možno kedysi, keď boli umakartové jadrá a “papierové dvere”. Teraz už nič nepočuť.

dzulik_
21. apr 2024

My bývame v byte, ale keby som mohla, hneď idem preč, naspäť do domu.. nemáme umakartové jadro ani papierové dvere, ani spoločnú stenu so susedmi, ale teda susedov nad nami počuť kvalitne. Mne osobne chýba súkromie v tom zmysle, že vyjdem von na záhradu a nikto ma neotravuje, kdežto pred bytovkou sa vždy niekto zastaví a nasilu vedie small talky 😵‍💫

zeldia
21. apr 2024

@slniecko66 k tejto milióntej téme len dám jeden židovský postreh: nekupuj dom/byt kupuj susedov. To zároveň odpovedá na otázku autorky ži/bývaj tam kde budeš mať pokoj od Ex.

barborachors
21. apr 2024

byt a dobre zvukovovo zaizolovany, zhora zdola..a aj z bokov. Neskutocne co všetko v bytoch pocut, ale stále menej roboty ako s domom

vikiki29
21. apr 2024

My sme tretí rok v dome a nikdy by som už nešla naspäť do bytu. Bývali sme v dvoch a teda v jednom býval nad nami taký väčší pes, stále keď sa pohol výťah tak štekal ako divý, suseda mu prášila deky z balkóna a hádajte kde končili všetky tie chlpy stále… v druhom sme mali exaktný prehľad o susedovom živote t.j. kedy pracoval, kedy sa sprchoval, kedy skladal po nociach nábytok, kedy išiel na záchod (vieme, že si nesadal), kedy a koľko krat týždenne mal sex aj to koľko krát za mesiac mala jeho partnerka orgazmus 🤣. Áno za mesiac, možno tak raz 🤣. čiže absolútne nikdy sa do žiadneho bytu nevrátime. Radšej skús vymeniť lokalitu, ale dom za dom.

belllinka
22. apr 2024

@vikiki29 jáj lebo na dedine ti nevyštekujú psiská nielen od susedov, ale aj z celej dediny (už x-krát tu bola téma nejakého zúfalca, čo im susedove psisko vyštekuje pod oknami deň a noc). Ani ťa neobťažujú decká od susedov, ktoré vrieskajú na záhrade, alebo susedia, ktorí nonstop grilujú a bavia sa na teraske a dym ti ide až do baráku 😂

vikiki29
22. apr 2024

@belllinka tak naša situácia v dome je neporovnateľne lepšia ako v bytoch. Susedia aj grilujú aj my grilujeme, často aj spolu, aj deti sem-tam kričia, aj naše samozrejme keď sú spolu na ulici 😂 porobím si v záhradke keď chcem, kedy chcem, ako dlho, bez cestovania, náhlenia sa…tak ako vravím, už nikdy by som nemenila dom za byt kde sused keď ide na wc tak to počuť ako keby močil do lavóra s vodou vedľa tvojho gauča. No nie ďakujem 🤦‍♀️

refly
22. apr 2024

@dzulik_ Zaujímavé, ja to mám úplne opačne :D Nikdy so mnou susedia z bytovky neviedli smalltalk. Ak keď ideme spolu vo výťahu, každý len kuká do zeme. Ale na záhrade nemôžem ani 5 minút bez toho, aby sused mal nejakú podpichovaciu, mierne urážlivú poznámku, alebo aby suseda o 2 záhrady ďalej po mne niečo kričala, pozývala ma na záhradu, alebo v horšom prípade: pozvala sa sama na moju. Neplatí ani na ňu ani že sa veľmi ponáhľam, lebo mám inú prácu.
Nepoznám mená susedov z bytovky, ale viem viem do ktorých krajín chodili lyžovať záhradný susedia a mená ich všetkých vnúčat x_x

dzulik_
22. apr 2024

@refly áno, ono je rozdiel byte v meste a byt na dedine, tu sú ľudia iní, otvorení a komunikatívni 😀

zeldia
22. apr 2024

@belllinka čo tam pes ale kohút každý den o piatej to je ina pecka. Kosačky píly nonstop, smrad zo zvierat a IQ ako voliči vládnej garnitúry.