Ahojte chcem si zasadiť nejaké bylinky na balkón viete mi povedať kde v Bratislave kúpim kvalitne sadeničky. Ďakujem 🙂
@lenica11 som spokojná s Hornbachom; pažítka stačí aj za lacíka z Lidla, dokonca raz mi celé leto prežila aj bazalka z Lidla (ale len raz), mäta takisto stačí z Lidla, to je burina, ostatné (oregano, rozmarín, tymian, estragon, vavrín, šalviu) kupujem v Hornbachu, samozrejme nie každý rok, pretože to sú trvalky
@danica2711 ďakujem a nejaké dobre rady aby prežili ? 🙈
@lenica11 - no medovka je ako burina, tá rastie ako divá, aj z hypermarketu. Mne napríklad ani z profi záhradníctva nerástli pekne bylinky. Ja kupujem na tržnici od pestovateľov a to mi pekne vydrží až do neskorej jesene. Na juhozápadnom balkóne mám rozmarín, levanduľu a tymián. Na okne v kuchyni (východ) mám medovku, mätu, petržlenovú vňať a bazalku, ale tie mi nevydržia klasicky zasadené (iba tá medovka), tie kupujem v hypermarkete.
@lenica11 na akomkoľvek trhovisku, ja som inak asi 3 roky dozadu kúpila kvetináč medovky za 1.90 v Tescu a zasadila na balkóne do väčšieho. Medovka sa mi krásne rozrástla