Budovanie novej štvrti pri poľnohospodárskej budove

dusanmima
1. nov 2022

Mam takú otázku, vlastníme halu na bývalom družstve, po jej oprave tam chceme chovať zvieratká, lenže v okolí polia boli predané na výstavbu novej stvrte, otec je poľnohospodár a tvrdí, že máme ísť ohlásiť, že tam bude chov zvierat (budova je stále evidovaná ako poľnohospodárska), aby dali novým majiteľom do zmlúv, že im nebude prekážať smrad a kupujú to z tým, že vedia o tom, aby sme mi nemali časom problémy. Moja otázka znie, kam máme ísť to nahlásiť alebo ako máme postupovať?

zmrzlinka2021
1. nov 2022

@dusanmima aky je uzmeny plan obce? Lebo ak priestor s vasou halou je urceny na chov zvierat aj v uzemnom plane, a zaroven vedla je obytna stvrt, to si uz musi riesit so stavebnikom obec. Normalne ohlasit pokracovani v chove zvierat

kacena4
1. nov 2022

ak to chcete mat koser voci ludom co by tam stavali domy, urcite napiste na obec. ono vyda povolenie na stavbu domov. podobne je to aj v moste pri bratislave (ale tam stale funguje druzstvo)

dusanmima
autor
1. nov 2022

@zmrzlinka2021 areál družstva je vedení ako orná pôda so zameraním na chov zvierat (nejako tak, z jednej strany je kvazi priemyselna zona (sú tam haly z výrobou plotou, autoservis....) a z druhej strany sú polia, tie teraz zkupili a chcú tam spraviť obytnú zónu, tak neviem ci treba ísť za tým investorom, alebo na obec to nahlásiť aby to oni s nim riešili.

viestta
1. nov 2022

@dusanmima chov zvierat musí mať aj nejakú registráciu na veterinárnej správe. Tam by som začala. A na obci oznámi zámer obnoviť chov zvierat. Ako obec s týmto oznámením naloží, vy už neovplyvnite

zmrzlinka2021
1. nov 2022

@dusanmima Podla mna polia dat na obytnu zoznu musi najprv schvalit obec

draik
1. nov 2022

@dusanmima
Navštívte právnika, pretože ste poskytli málo informácií. Ak tam v súčasnosti chov nie je, daná hala je veľká a vy tam plánujete väčší či veľký chov, tak pripadá do úvahy posudzovanie vplyvu zámeru na životné prostredie, so zapojením aj verejnosti, čo by Váš projekt mohlo výrazne skomplikovať.