Border kolia v byte

janaa_1
23. okt 2022

Dobry den, chcela by som si kupit psika a velmi sa mi paci border kolia. Bohuzial, byvam v byte a viem ze tato rasa je dost narocna na pohyb.
Mate niekto borderku v byte? Da sa to zvladnut?
Dakukem

ariannazara
23. okt 2022

My ho mame doma
Je to úžasný pes ale v dome, fakt ten pes by podľa mňa v byte zosalel. On chce vkuse pohyb beha,skáče je to taky hravý pes. Ma rad dlhé prechádzky. Neviem si predstaviť mat ho v byte

1mina
23. okt 2022

My mame borderku v byte, a je to uplne v pohode, lenze nasa je mixnuta s niecim (neviem s cim ) je z utulku. Vyzera ako take stena borderky stale, aj ked ma uz 5 rokov ludia si myslia casto ze je stena, takze vude asi mixnuta s niecim malym.Takze to sa asi neda tak tvrdit kedze nasa ma geny ktovieake dokopy, ale inak je to uplne uzaasne pes povahou, lepsieho som nemala...bola sialena, energicka vsetko ako stena teraz najradsej spi s nami v posteli 😂 ale teda poznam aj ludi ktory mali cistokrvnu borderku vnutri a pokial sa jej venujete da sa to...ono podla mna pes je najspoknejsi aj tak pri panickovi, cize vylietat vonku a potom bude stastny ze je s vami vnutri.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hennyinnsbruck
23. okt 2022

Jedna znama mala dogu v byte iny znamy 2vlciakov.
Dalsi znamy ma 3 borderky (trener +chodia aj past atd) takze zamna ked sa psovi dostatocne venujes vo volnom case kludne.

konikkon
23. okt 2022

@janaa_1 nie, border kólia nie je pes do bytu. iba ak by si jej vedela zabezpečiť denne 2-3 hodiny pohybu. Nie však na voditku v parku. Boederky milujú napríklad agility a rôzne hry. V byte by trpela.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkaa1991
23. okt 2022

@estrella5 mozem sa poradit my mame.bordelku 4m. Teraz zacal vnimat povely je pravda ked je sam doma nudi sa mam dvor hore nohami 🤣🙈 malokedy je sam doma....ale ako vychovat aby nestekal.na auto vsimla som si ze zacal behat poprip plote a stekat

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkaa1991
23. okt 2022

@estrella5 ved to ze.on je sam vonku na.dvore len cez okno som.si vsimla ze to spravil. Raz.som bola vonku tiez....ale kričala.som.ze nesmie....aky je povel zakazovy??akoze sa chystáme. Ist na cvicisko s nim aj

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkaa1991
24. okt 2022

@estrella5 tak nemsme kde ho zatvoriť ale zas nechceme obmedzovať ho...viac menej som stale doma kedze mame.male dieta....takze je sam.ked.ideme.na nakup.....slova pouzivam pekne od 4m zac.reagovat a uvedomuje si....vidno ze som.s nim casto a najlepší rešpekt ma pri mne 🤣muz moze hovoriť co chce a nic 😊ale ďakujem rady prvýkrát mame takeho psa co treba sa venovať

lulaby1982
24. okt 2022

Ja som psickar a mám nejaké skúsenosti .Border kólia je veľmi chytre a inteligentné plemeno.Je to pracovné plemeno a veľmi aktívne ,kt .potrebuje veľa pracovať,pohyb, má veľa energie. Do bytu určite nie,ale na pozemok veľký určite. Ak nebude vybehana, bude hnevať a začne Vám robiť v byte galibu. Ak to nebude pasívne šteniatko temperamentovo, že povahovo je pasívne,do bytu určite nie. Budete mať celej tazkosti a bude trpieť Vy aj ono. Moze sa vyskytnúť aj porucha správania.

Ak chcete psíka , nenáročného na pohyb si kúpte,nejakého lenocha, alebo pasívneho psicka. Mops, buldoček, len oni zase trpia inými chorobami,kvôli tomu,že majú nufaky splostene a aj o kožu sa treba starať kvôli mykozam.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulaby1982
3. nov 2022

@estrella5 ja by som takého psa nechcela do bytu ,no viem,že by trpel, nech si vezme maličkého ,nie aktívne plemeno ,živého psa,ale každý nech sa rozhodne sám ok

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz