Ahojte. Vyberám si kuchynskú linku a rozhodujem sa medzi dvoma farbami: biela a tmavomodrá. Ako by ste mi poradili?
Jednoznacne bielu. Popripade ju skombinovat. Ale tmavompdra za mna urcite nie
Biela 100%
Tmavomodrá mi príde z hľadiska údržby praktickejšia. Mám kuchyňu spojenú s jedálňou, svetla je dosť.
Tmavomodrú. Môže to vyzerať dobre.
Mama spodok modry, vrch biely. Udrzba je uplne rovnaka. Na kazdej farbe vidno "iny druh spiny" ale spinu vidno tak ci tak.
@viestta obidve sú krásne. Kombinácia dvoch farieb sa mi ale nepáči. Ďakujem za názor.
Ja len k tomu, ze biela sa vraj jednoduchsie udrziava, nie je to tak
Bielu ma dnes takmer kazdy. Je to pekne, ale mňa by to omrzelo, keď už to vidím všade
Ešte pouvazuj o farebnej kombinácii s podlahou, jedálňou, dverami, oknami - také veci, čo už máte a neplánujete menit, prípadne ak už je nejaká zástena kuchynská. Mne sa lepšie kombinuje proste biela, aj doplnky, spotrebiče...
mám bielu v kombinácii s drevom,aj plávajúca podlaha je drevo,skoro totožný vzor......prechádza to plynule do chodby,kde mám biele vstavané skrine.
Ak vydržíš pozerať na modrú roky, choď do toho. Ja som poučená a musím uprednostňovať neutrál, lebo rýchlo ma prejdú farebné záležitosti.
Väčšina mojich kamošiek má bielu. Každá inú, čo sa týka veľkosti, uloženia atď, ale všetky sa mi páčia. Jedna má tmavomodrú a ja som jej doteraz neprišla na chuť.
Kuchyňu budem meniť po 20 rokoch, farba je kalvados. Povedala som si, že po tejto si dám bielu. Ale bola som v Kika - XXXLutz a tam bola vystavená tmavomodrá. "Láska"na prvý pohľad. Vyberanie určite bude pre mňa zložité. Bude to minimálne na ďalších 20 rokov. Som vám veľmi vďačná za vaše názory, postrehy, pripomienky, ktoré určite zohľadním pri konečnom výbere farby.
Na tmavych farbach je vidiet kazdy jeden tapanec, kazdu špinku, odtacku. Porazi ta z toho.
Urcite bielu.
Z týchto dvoch ani jednu. Oboje u mňa nevyhovujúce.
Podla toho aka velka kuchyna ak mensia tak skor biela opticky nebude zmensovat,
Modra moze byt zaujimava ale zalezi ako skombinujes aj podlahy, spotrebice, akym stylom moderne, alebo toskanske, rustikalne,... vela stylov
mam bielu matnu, kamaratka tmavomodru s hnedou - viac spiny vidno na tej jej kuchyni, na mojej bielej skoro nic ;) najviac vidno jedine frkance od farebneho caju😅
bezna voda a capky su biele/svetle a to sa na svetlej kuchyni strati, na tmavej vidno vsetko hned.
Mam matnu tmavomodru, total premiova akoze bezotlackova. vyzera paradne ale udrzba je ako za trest, naozaj denne a pracne prelestovat, ako ked sa umyva okno, ale tlacit a naviackrat niektore miesta. Predtym sme mali ivory s jemnou strukturou dreva a ta bola skvela, keby som to aj mesiac nepretrela, nik iny ako ja si to nevsimne.
Jednoznačne tmavomodrú
Ja som kupovala kuchyňu pred rokmi ked bol totálny boom bielych kuchýň ze pomaly ani ine farby v štúdiu nemali. Moja mama aj predavačka ma ukecali na bielu kuchyňu, bože ako ju ja nenávidím!
To sa tak strašne zle udržuje, všetko na tom vidno. Ja krava som nechcela lesklu, o to horšie, to je vecne okydane, zapackane a nie nejde to umyť v style ze pretriem handrou, to treba normálne drhnut
Akoze vyzerá pekne, ale co z toho ked je to nepraktické
sesternica ma zelenu taku smaragd a je krasna...ako biela je klasika ale ked som videla jej zelenu kuchynu tak to je jedna krasa....ja mam tmavo hneda plus vanilka (pred rokmi to islo) a ked budem menit tak ziadna biela nebude 🙂
ps: skus dat fotky 🙂
Ja by som isla do kombinacie dub+siva..je to neutralne, nexunuje sa to, biela uz pomaly ustupuje
No ja z týchto dvoch farieb určite bielu. Záleží aj aký veľký priestor máte, koľko prirodzeného svetla