Baby, mali sme zámok na bezpečnostných dverách, ktorý siel otvoriť len vtedy,keď som z druhej strany kluce povytiahla. Po pár rokoch sme zámok menili a ja som nedávno zistila, že tento zámok sa da otvoriť,aj keď je kľúč celkom vnútri v hocijakej pozícii. Je to bežné?
@niekto2hy no prekvapilo ma to. Neviem, či nevymenime opäť...
Ma to vyhodu,ked si zabuchnes dvere,nemusi sa odvrtavat vlozka.
Áno je to bežné, máme takéto zámky 20 rokov.
Áno, aj my máme taký zámok, chceli sme taký
Aj my máme taký zámok, presne kvôli tomu sme ho chceli.
Buď rada ... otvorenie zabuchnutych dverí 70€ 😂
My máme kľučky z oboch strán, čiže zabuchutie dverí nehrozí, ale predtým sa nam zasekol a nie a nie ho otvoriť. Takže viem, že to nie je lacné 🥴 A manžel nechal kľúče zvonku, ja som večer v pohode dom zamkla a ráno pozerám, že sakra🤦🏻♀️ Teraz každý večer kontrolujem, či nikto z nás nenechal kľúč aj z druhej strany. Zrazu ten pocit bezpečnosti zmizol 😐
Mne by pocit bezpečnosti zmizol pri kľučke zvonka🤔
@aandrea9 áno, tiež mi chvíľu trvalo zvyknúť si na to 😊
Tak si dajte zvonku na dvere guľu. My máme guľu.
@pinkgirl ale to mi nič nevyrieši, veď s kľúčom otvorím aj dvere s guľou. ale toto ma netrapi, s kľučkou som v pohode. Len to odomknutie ma prekvapilo.
Ale ak dvere zvnútra nezamknes tak vďaka guli ich nikto bez kľúča neotvorí, čo pri kľučke nie je problém bez kľúča.
Ja som velmi rada, ze mam zamok, ktory sa da otvorit i ked je zasunuty kluc z opacnej strany. Jasne, ze mam zvonku gulu.
my máme guľu a nezamykáme. to vo mne vyvoláva viac pocit bezpečnosti ako zamknuté dvere s kľučkou - v podstate kvoli tomu že čo keď niekto zabudne nezamknúť?
Tak si kúp kratšiu vložku, ktorá túto funkciu nemá. Myslím tým funkciu, že môžu byť kľúče z oboch strán.
Akoze nevyrieši? Ak pri kľučke z oboch strán zabudneš zamknut tak máš o "nezelanu navstevu" postarané. To ti nenapadlo???
@aandrea9 ešte raz. Moja otázka znela inak. Nepytam sa na guľu, v tomto mám jasno. Chcela som vedieť, či je to ok, ak sa dvere dajú odomknúť, aj keď ma niekto kľúče z druhej strany. Keby som aj mala guľu, kľúče vnútri, tak z druhej strany sa dvere predsa s ďalším kľúčom otvoriť daju. Toto sa pýtam, toto riešim. Nie guľu.
Neriešim zabudnute zamknutie ani sa nepytam na otváranie dveri s guľou či bez.
Celý čas píšem len o odomknuti dverí, ak je kľúč vnútri z druhej strany.
A aký je problém? O čo menej bezpečné to je? Nechápem
@aandrea9
@janai1 Neviem, či len ja som pochopil, o čo zadávateľke ide, resp. či som to dobre pochopil. S guľou to nemá nič spoločné. Skúsim vysvetliť inými slovami.
Situácia 1: dvere - kľučka/kľučka. A zámok, ktorý sa nedá zamknúť či odomknúť kľúčom, keď je vnútri kľúč.
Prípad 1: Vybuchnúť sa nedá, lebo keď je vnútri kľúč, tak sa dvere otvoria kľučkou. Zvonku sa nedajú zamknúť, lebo je vnútri kľúč. Problém by bol, keby tam zvonku bola guľa.
Prípad 2: Nikto nie je doma - dvere sa otvoria zvonku kľúčom. Rodina vojde dnu, kľúč zabudnú vonku vo dverách. Večer skúsia iným kľúčom dvere zamknúť zvnútra. Ale sa to nepodarí, lebo zvonku je prvý kľúč. Tak zistia, že vonku zabudli kľúč - otvoria dvere, vyberú kľúč a zvnútra zamknú.
Situácia 2:dvere - kľučka/kľučka. Zámok, ktorý sa dá zamknúť, aj keď je z druhej strany strčený kľúč.
Prípad: manžel príde domov, otvorí si kľúčom. Zabudne ho vo dverách. Večer manželka zvnútra zamkne dvere. ALE! zvonku sú druhé, zabudnuté kľúče, takže ktokoľvek si môže zvonku dvere odomknúť a otvoriť. Aj keby bola na dverách guľa, tak je to bezpredmetné, lebo kľúčom otvorí aj dvere s guľou.
Kým mala ten zámok, kde sa nedajú dvere zamknúť, keď je z druhej strany kľúč, tak mala istotu, že manžel nezabudne zvonku kľúče, lebo večer by sa nedali dvere zamknúť zvnútra. Predpokladám, že každý večer dvere zamykajú.
A zbytočne budete písať, že treba kontrolovať, čo sa nezabudli kľúče, lebo každému sa to môže stať, že zabudne vo dverách zvonku kľúče, alebo sa to aj stalo (aj mne).
Pre zadávateľku: to, že manžel zabudne kľúče zvonku, sa stane možno raz za rok. Nemyslím si, že by práve vtedy boli v dome zlodeji, ktorí by si tie dvere otvorili, vošli dnu a počas vášho spánku by vás vykradli. Skôr ti zazvoní sused, keď uvidí vonku kľúče a upozorní ťa na to.
Ale ak chceš mať ten pocit, že zamkneš a vieš, že vonku nie sú kľúče, tak jednoducho vymeňte vložku. Bude to stáť možno pár desiatok €.
Sú také zámky. My to tak máme naschvál. Najprv sme opatrovali starkú tak aby sa nestalo že sa nedostaneme domov ak by zamkla.
A teraz máme deti, tak ak by náhodou nejaké zamklo aby sme vedeli odomknúť.
@chrobak7 ďakujem, presne. Len mi nenapadlo, že bude potrebné takto to rozpisat. Pritom taká blbosť, len som chcela vedieť, či je to ok, alebo máme problém so zámkom.
Zámok je OK, len si musíš kúpiť inú cylindrickú vložku, ak chceš mať pocit istoty. Buď v kľúčovej službe a predajcu na to upozorníš, alebo on-line a treba si dať pozor, aby vložka nemala obojstrannú prestupovú vložku.
podla mna je to super funkcia. ked zabudnes kluc v zamke a zabuchnes sa, otvoris si sama, ak mas rezervny kluc. Inak budes platit 200 e klucovej sluzbe
Mam bez. dvere ak je kľúč povytiahnuty dá sa otvoriť. Ak je skrizeny nie , mam od vnutra poistku keď ju zamknem ani s kľúčom sa my nikto do bytu nedostane
@princezna_bosorka Nemusí platiť, lebo zvonku má obyčajnú kľučku a dvere si otvorí kľučkou.
Su take zamky.