Ahojte žienky. Riešime s mužom dilemu a tak si idem ku vám pre radu. Zvažujeme kúpiť na dvor bazén alebo nafukovaciu vírivku. Nevieme sa však rozhodnúť čo je lepšie. Preto vás žiadam o vaše rady a skúsenosti. Ak by ste si vybrali jedno z toho tak čo? Bazén zvažujeme okrúhly s konštrukciou nie nafukovaci a priemer max 3metre. Pri vírivke mám dilemu že či okrúhlu alebo štvorcovú. Mame ročnú dcérku a dvaja dospelí. A teď bábo raď. Za každú radu, výhodu/nevýhodu ďakujem.
https://www.modrykonik.sk/forum/zahrada/virivka-alebo-bazen-2/
Posledný komentár som písala niekomu našu skúsenosť. Máme bazén asi 9 rokov. Oplatí sa kvôli mnohým deťom v rodine, ale zase je to aj nevýhoda, každú chvíľu sa k tebe niekto chce prísť kúpať a oštara s tým taká na tých pár týždňov... Akurát minulý týždeň sme ho znova spúšťali po zime.
Ja už by som osobne šla do vírivky.
Ale dieťa by som samé nikdy do vírivky nedávala. A vlastne ani do bazéna. Nie raz som skákala malé deti zachraňovať, keď sa vyvliekli z kolesa alebo sa rozhodli skúsiť vodu.
No to by som nikdy tam dieta same nepustila a nenechala pokial by nemalo aspon dakych 12-13 rokov a vedelo perfektne plavat aj to mozno este nie same. Skôr mi ide o to aby sme nemuseli vymetat v lete kupaliska a okupat sa kedykolvek.
Ja som za vírivku, lebo má aj ohrev vody. Mali sme bazén, priemer asi 3,5 m, výška 80 cm, kúpali sme sa v ňom pár krát za leto, stále nám bol studený. Syn sa trochu vybláznil, ale 24-25 stupňov je pre nás málo. Mali sme aj solárny ohrev, nestačil. My potrebujeme v bazéne aspoň 28-29. Vírivka sa pekne dá zohriať, ale treba brať do úvahy, že to spotrebuje 2,5 - 3 kW elektriny za hodinu, ak to chce človek vyhriať na 30 stupňov, spotreba je enormná. To sa oplatí, ak má človek solárne panely, inak nie. Takže my sme sa na to vykašľali, máme bazén asi 3x2m taký nafukovací, napúšťam to do výšky okolo 40 cm. To sa vyhreje pri teplote vzduchu nad 30 stupňov na tých spomínaných 28 stupňov za 1 deň na slnku. Ak je chladnejšie, celý ho vylejeme a znova napustime, nech máme čistú vodu.
Ja som doteraz mala kruhový bazén a super deti sa vyšantili ale teraz mám už aj vírivku a je to paráda nádherný relax ale mám autistku a tá sa tam vysanti tiež ,ale bazén si užíva viacej
Za mňa bazén.
virivka je zivotu nebezpecna pre male deti. Mix vody zo vzduchom totiz nenadnasa ako voda sama a ked nahodou dieta spade tak sa nedokaze viac v tomto mixe postavit a utopi sa. Plus virivka musi mat ohrev vzduchu lebo ked tam pumppujes bublinky len tak z vonky co maju 25 stupnov tak ti ochladia vodu a nevydrzis tam.