Ahojte, nemáte niekto nasadené balkónové paradajky vilma? Foto by potešila pre lepšiu predstavivosť. Prvý krát pestujem túto odrodu a neviem sa rozhodnúť ako ich zasadiť do kvetináča. Mám kvetináč s priemerom o veľkosti 20 cm (okrúhly) a hlboký asi 30 cm. Umiestniť len jednu priesadku paradajky do stredu, alebo dve na okraj? Ďakujem za odpoveď.
@viestta Ďakujem za radu. Pôvodne bol kvetináč kupovaný len na jednu priesadku, no neviem prečo, začala som rozmýšľať nad tým či ich tam nedať dve. Očakávala som, že budú väčšieho vzrastu. Teraz majú okolo 25 cm a už vyzerajú, že ďalej rásť nebudú, keďže vyhodili už kvetné listy a prídu mi také maličké na takýto kvetináč. Neviem čo od nich očakávať, ako sa budú vyvíjať ďalej.
@viestta Áno bočné? Tak super ďakujem za radu. Pestujem prvý rok priesadky paradajok, vlastne pestujem celkovo prvý rok :D a priesadky sa mi zatiaľ celkom vydarili. Sú pekne primerane vysoké, hrubé, nevytiahli sa mi tak sa informujem aby som niečo nezanedbala. O rok už budem mať akú takú predstavu, tak už budem vedieť aj ako rastú, ale teraz je to také neznáme. Ďakujem ešte raz za radu.
@viestta Áno, to mám v pláne. Síce asi nie až toľko, myslela som len tie spodné malinké (nie semienkové, tie mi už odpadli samé) ale normálne lístky dať preč a zasadiť ich trošku hlbšie, Ale ak tak na ne pozerám, možno to aj budú dva rady. Uvidím ako sa mi to bude pozdávať počas presádzania, ktoré dám preč. Plánujem to robiť až zajtra. :D Dnes študujem teóriu.
@vikina444 na wilmu vôbec nepotrebuješ 10l veľké nádoby, postačia aj menšie, ja plánujem do jedného hratnika zasadit 3ks. Zatiaľ ich mam vnútri, von sa dávajú až začiatkom mája, najlepsie až v polovici. Môžem poslať fotku priesadok.
@lavienocka krásne sú. Do jedného 3 ks. A aký veľký bude ten hratník prosím ťa?
@vikina444 ďakujem,😉 hratnik mam 60 cm na šírku, a na výšku je to klasická výška asi 16cm aj s podmiskou. Na obale som čítala že majú mať rozstup 20cm. Mam aj také črepníky asi 20.-25 cm na šírku,tam dám asi len po jednej. Prajem krásne pestovanie😊 Známa mi poradila dat ešte na spodok nasekanu zihlavu tak to chcem vyskúšať.
@viestta ano je to tak ako píšeš, minulý rok som mala iné cherry, tak tie potrebovali veľké nádoby . Ale tieto wilma sú originál aj do menších nádob na balkóny. 😉Zase v kelimku mam len priesady😉