Ahoj, ako riešite zavlažovanie balkónových kvetov počas dovolenky? Tento rok mám prvý krát jahody, hrach, klinčeky, tieto sú v klasických kvetináčoch s podmiskou a georgíny s čerkáčom sú v samozavlažovacom hrantíku. Ten samozavlažovací vypije vodu za dva dni. Mám aj kopec interiérových rastlín- monstery, potosy, chamadorea atď., tie som počas minuloročnej dvojtýždňovej dovolenky zaliala pred odchodom a potom raz mi ich bola poliať kamarátka a v pohode vydržali. Ak dám balkónovky do vnútra, aj tak zrejme nevydržia viac ako tri dni bez vody...ako to riešite? Ďakujem za rady
Zloz zo slnka, schovaj do tieňa, napolievaj pred zamykanie bytu a dufaj že to prežijú tých pár dní. Nám sa nestalo že by neprežili.
No asi ťa nepoteším,ale fakt len niekomu dať kľúče a poprosiť,aby ti ich aspoň 2x do týždňa poliali. Mne sa tak stará o kvety počas dovolenky mama. Inak by nevydržali,keďže už aj u nás bývajú mega horúce letá. Aj keď ich dáš dovnútra,tak zvyknú zvädnúť tak,že nie vždy sa potom preberú k životu.
Izbove kvety vydržia 2 tyzdne bez zálievky, stačí ze nebudú rovno na oknach. Balkónové sťahujem.na dovolenku dnu, poleje a 10 dní vydržali v pohode
Niekto z rodiny k nam zabehne, ak vsak nemozu mame skvelych susedov