AHOJTE
Prosim vas ak mate balkon upraveny pre papagaje v bytovkach, mozem poprosit fotky, materialy a navod na ukotvenie ? Chcem upravit balkon pre korelu, byvame na 11tom a nemam ani šajnu ..dakujem za rady
Susedia sa potesia. Rano to skrieka od vychodu slnka, cize v lete kludne pred piatou ... vecer detto, vlastne cely den. Mali sme na susednom panelaku. Nemali balkon nijak upraveny, iba tam mal velku klietku. Skriekal na cele sidlisko, bolo ho pocut aj cez zatvorene okna, nechcel by som byvat v susednom byte. A chcete je tam mat samu? Tiez sa potesi ...
Balkon nie je voliera..nerob to korele a susedom
no ja mam pocit, ze ked sem pridem tak tu natrafim LEN na NE, NE NEDA SA :D za posledny mesiac som sem prisla s tromi roznymi diskusiami a poviem vam, ze za tie 2 roy sa to tu dost zmenilo 😨
NIKTO nechce prirabat , murovat .. na pletivo hadam nepotrebujem STAVEBNE POVLENIE 😅
susedia ma nezaujimaju , tak isto ako NEZAUJIMAM ja ich , ked vykrikuju a dupocu nad mojou hlavou .. vtaka nechcem mat vonku na balkone NON-STOP , len aby sa mohol preletiet, totizto zijem v 1 izb byte ..
POPROSIM KOMENTY OD LUDI , KT SA OTAZKA TYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYKKKKKKKKKKKKKKKKKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA , P R O S I M P R O S I M
Ja som videla na nete upravy pre macky. Aj na okna napr. Myslim, ze si to davali robit na mieru aj na okno. Normalne pevne pletivo. Neporadim sice konkretne, ale mozno pomoze pri hladani 🙂
susedia ma nezaujímajú teda pardon NEZAUJÍMAJÚ veľkým... hneď je ten svet krajší 😍 takto to bolo aj kedysi alebo títo sebestrední debili sa namnožili posledné roky?
@zuzanka.zuzu presne - susedia si kúpili papagája a škrieka od rána do večera rovnaké tri melódie...ak nie sú doma, tak aj o jednej ráno a znie to, akoby bol vo vedľajšej izbe. Mám z toho úprimnú radosť☹((
@zuzanka.zuzu... keď nevieš prispieť k téme, nevypisuj !
@meriene keby si bola mojou susedkou, tak ťa nájdu hore koprdami aj s papagájom
Kde je ten byt? Mne stačí, že napíšeš mesto...ďakujem
Mna len udivuje ako tu hned vsetci kritizuju, ale ak ide o diskusiu o psoch a niekto napise nieco negativne, tak ho idu vsetci ukamenovat, lebo chudak psicek....zvlastne ze papagaj Vam vadi 🤔
@nikolka1986 😂 😂 😂
@amarilka26 no mne vadí aj psí brechot od rána do večera, a vadilo aj to, keď sa nám susedov pes vyčúral pred dvere na rohožku (áno, vadilo by mi aj to, keby to urobil priamo sused), aj keď som bola s batoľatom, ktorý ledva začal chodiť na prechádzke, a skákal naň pes a majiteľ o pár metrov ďalej kričal, že v pohodeeeee, nič sa nestane, neublíži mu a kebyze idem na ohliadku bytu, a všimnem si, že balkón toho bytu susedí s takýmto balkónom (prakticky voliérou), tak sa otočím na päte a poviem, že byt mi už ukazovať ani nemusia. Neriskovala by som. Bývam v byte v meste, uvedomujem si, že tu môžu byť rôzne zvuky, pachy a spol. ale prečo tu nepohodu rozšíriť o ďalšiu? Ja si myslím, že reakcia ľudí bola teraz spontánna a primeraná, a aj autorka vidí, aká bude možná reakcia susedov.
Ja by som sa neradila na takomto fóre, sú rôzne chovateľské, či priamo v špecializovanom obchode, určite sa to rieši nejakým pletivom, sú také s malými očkami, ktoré dávajú aj k sliepkam, no a ako ho pripevniť si myslím poradia aj v obyčajnom OBI či v Hornbachu.
Ľudia vy už sa tu ukludnite a čítajte s porozumením. Jasne napísala že ho tam nebude mať celý deň, iba občas aby sa preletel. Ja nápad kvitujem, šťastný to vták že nebude zavretý iba v klietke. Autorka ak to zrealizuješ a dotiahneš do konca tak mi pošli foto ☺️
@svokrinjazykmonika ... och vdaka za rozumnych ludi v tejto komunite .. 🙏
@oblecenie99 ja na toto napisem len tolko, ze kto nevie byt TOLERANTNY nech NELEZE DO MESTA A HLAVNE DO BYTOVKY !
toto odkazujem aj tu pritomnym ...
JASNE a ZROZUMITELNE som napisala, ze to NEBUDE voliera , ale obcasne letisko pre vtaka . A zamyslite sa nad sebou trochu... su aj takí, aj takí ... ja som dostatocne prisposobiva a tolerantna voci ostatnym.. pod nami maju velkeho psa, vedla maju velkeho psa ... nadomnou decko beha jak sialene ( ja mam tiez dieta a bolo aj male a ustrazila som si ho aj v 1 izb byte !!! ) takze asi tolko od mna na zaver ...
@meriene Liezla som bývať do mesta, nie do ZOO 😉 ale tak v poriadku, ja nehovorím, že tvoj vták škrieka, alebo tam bude Non stop, ja hovorím, že keby som toto videla, tak by som neriskovala a byt vedľa takého balkónu nekupovala.
@oblecenie99 Ja plne suhlasim, sama som odporca toho aby sa v zdielanom byvani chovali zvierata, malo by to byt zakazane. Len ma to tu zarazilo, lebo som viac krat reagovala v temach o psoch a veeeelmi rychlo sa do mna pustili 🙂 Treba brat ohlad na druhych, pride mi to bezohladne dotiahnut si zviera do bytu, majitelia su potom cely den v praci vacsinou a zvierata sa castokrat idu zbaznit a svojim hlukom obtazuju okolie. a este uzasne je, ked ich supnu na balkon, kde taky pes vyvadza ako sialeny a uziva si to cele sidlisko, potom sa necudujem ze to niekto zoberie do vlastnych ruk a rozhadze chutovky po sidlisku. Zial, cudna doba, ludia su hrooozne bezohladni.
@meriene zaručíš že ten papagaj nebude vnoci o 1 hučať? Ja som tolerantná dosť, ale toto mi vadí. Aj trojhodinové počúvanie znelky z Pata a Mata, kým su susedia v práci. Nemusím vstávať do práce pred 7, ale som pravidelne papagájom budená, lebo ho počuť akoby bol vo vedĺajšej izbe aj keď je v byte nad nami.
...No a teraz sa k tomu papagájovi pridal štekol ich amerického staforda........ale iste, na čo som liezla do mesta do bytu, keď nie som tolerantná, že?
Neviem, ako presne chces upravovat balkon, ale daj si pozor na akekolvek murovanie - u nas jedni susedia dostali dost velku poktu, za to ze bez stavebneho konania domurovali si bok balkonu a vsadili okna. Niektore tie balkonove konstrukcie na zatienovanie nepotrebuju stavebne povolenie, ale cokolvek domurovavane potrebuje, musis poziadat na stavebnom urade o to.