Dobrý večer prajem. Uvažujem nad kúpou automatického kávovaru. Niesom žiadny extra kávičkár, moje požiadavky sú aby robil dobré kapučinko a latte - ide mi skôr o mliečne nápoje. Cena tak do 400€ keďže niesom nejaký kávičkár tak nechcem investovať viacej. Viete mi poradiť nejaký dobrý v tejto cene? Ďakujem a pekný večer 🙂
Podla mna ti je strasne zbytocne kupovat drahy stroj kvoli naslahanemu mlieku… 🙂
@1991majka Kup si dobry napenovac mlieka, my mame kavovar Jura, poloprofesionalny, stal strasne vela no sluzi nam bez chybicky uz 7 rokov. Ale napriek tomu ho na mliecne napoje nevyuzivam. Pretoze musis po kazdom jednom napoji vycistit mliecne cesty a to je brutalne narocne casovo aj tie cistice su drahe. Oplati sa to v kaviarni, kde robia latte v kuse. Dobry napenovac kupis za cca 100 eur, ak chces uz taky poriadny. Ziadny kavovar mi tak krasne nenaslaha penu ako tento napenovac, tam si presne nadavkujes mlieko a vyberies, ci na latte, ci na capuccino, vyberies objem salky, toto mi ani moj super drahy kavovar neurobi. A cistenie? Vyberiem tu naslahavaciu nadobku a umyjem jarou.
@natalienka12 ktory napenovac mas konkretne?
@natalienka12 presne tak, mám základný typ kávovar Jura piano, čo mi urobí 3 druhy kávy (ristretto, espresso, americano) a k tomu som si kúpila Jura napeňovač. Dokopy ma to vyšlo 600e. Kávovar už ide bez poruchy 5-ty rok a káva je lepšia ako z kaviarne. Svokra si kúpila automatický Delonghi Evo ecam a po mesiaci jej odišla nahrievacia jednotka. Takže podľa mňa nech si radšej autorka priplatí za kvalitu. Z delonghi som nikdy nemala tak bohatú penu ako z jura napeňovača. Nemôžeš si tam ani zvoliť teplotu mliečnej peny a mliečne trysky sa zvyknú zanášať,ťažšie sa to čistí.
@watermelon ja mam SPUMA 700 Severin
Tiez som nebola kavickar avsak po kupe kavovaru sa to zmenilo
chcela som aby robil latte a capuccino - cize kriterium bolo nadobka na mlieko nechcela som tu trysku na napenenie mlieka
kupili sme z druhej ruky za 200€ ako novy delonghi magnifica pani co to predavala mala 2 cize fajn pre nas a na tu nasu kavu to staci 🙂 mozno casom kupime nieco ine
Na automat s kapucinom a latte je to hodne nizky rozpocet.
V zasade plati, cim menej druhov kavy robi kavovar, tym lacnejsi. Zacina sa kavami bez mlieka…
Pozri si Delonghi kavovary, odporucam vyberat model bez nadoby na mlieko. Jednoduchsia udrzba.