Aký sporák kúpiť?

simka17161
6. jan 2024

Ahojte. Plánujem kúpiť nový sporák a zvažujem či elektrický alebo kombinovaný. Plyn tam máme, platíme mesačne 8 Eur, elektrina je 27 Eur. Sme dvaja. Chcem sa spýtať tých ktorí si kúpili elektrický po kombinovanom o koľko sa im zvýšila platba za elektrinu.

egonsk
6. jan 2024

Urcite kombinovany - plyn na varenie, elektrina na pecenie.
Kvalitny cisto elektricky zere aj travu okolo domu, takze budes potrebovat samotne istenie a 3 fazovy prud pre ten sporak.

egonsk
6. jan 2024

@simka17161 menej kvalitne elektricke, alebo indukcne, dokazu bezat aj na 1 fazu (230V) ale vysklbes si polku vlasov, nez na nom vysmazis hrubsie maso, alebo uvaris vo vacsom hrnci. (nez zovre voda vo velkom hrnci na halusky, uz prestanes aj mat chut ich robit...)

viestta
6. jan 2024

Kup kombinovany s multifunkcnou rurou. Na plyne uplne v pohode vsetko uvaris, elektricka rura upecie co treba

viestta
6. jan 2024

A este daj pozor pri kupe sporaka na jeho sirku, lebo sporaky su bud 50 alebo 60 cm siroke, aby si nekupila taky, co nemas kde dat

enoula
6. jan 2024

Bud plyn/elektricka rura, ale ak sa da, indukcia jednoznačne. Mali sme bosch na 1 fazu, vyprazis bez problemov, vie to ficat. obmedzenie je len, ze nemozes ist na plny vykon naraz vsetky 4 "horaky", na normalny vykon idu bez problemov. Casovac na kazdy horak, nastavis, odides, vypne sa ti. Udrzba ani nehovorim. Ale teda treba indukciu,nie sklokeramiku, lebo tam prides o nervy

nelca84
6. jan 2024

@simka17161 my mame indukciu asi 6 rokov a uz by som sa k plynu nikdy nevratila, rychle zovretie vody, rozpalenie panvice v momente... ale mame napojene na 380 V

simka17161
autor
6. jan 2024

Ďakujem za odpovede ale admin mi zmenil nadpis zo Sporák na otázku Aký sporák kúpiť. Moja otázka znela o koľko sa zvýšila cena za spotrebu elektriny keď ste prešli z kombinovaného na elektrický. V mojom prípade platím za plyn a elektrinu 35 Eur spolu - 8 Eur plyn, 25 Eur elektrina.