Aký olejový radiátor?

mama4444
14. dec 2023

Dobrý večer, prosím vás Odporučte mi nejaký olejový radiátor , Kde je aj poistka, môže byť aj Prenosný, nehučí, olej nemusím vymieňať, keď sa rozlury drzi teplotu , vie zohriať 50 m2 🙂 a NEZOŽIERE CELU VYPLATU tym ze je byt na elektriku Dakujem 😁🙏🏻
Dakujem krasne

mama4444
autor
14. dec 2023

@mama4444 JE TU LEN ELEKTRIKA. ZIADEN PLYN ANI ZIADEN STAVANÝ RADIATOR

viestta
14. dec 2023

@mama4444 kazde vyhrevne teleso zozerie len tolko, kolko je sa od neho ziada. Ani olejovy radiator nie je perpetum mobile a plati u neho spotreba = vykon. Pri elektrickych vykurovacich telasach sa tak ci tak nedoplatis, nech by ta vyrobca presviedcal o comkolvek o ich uzasnej ucinnosti a nizkej spotrebe. Proste fyziku ziaden vyrobca neobabre.

deti95060810
14. dec 2023

mali sme.... pri radiátore teplo a meter od neho ti mrzol chrbát....

andrea_ff
14. dec 2023

@mama4444 dajte klimu

jaga18
14. dec 2023

My nemáme tiež plyn, len elektriku. Kurime klimatizaciami, obrovský RD. Máme 6 vnútorných jednotiek , ktoré idú v zime nonstop. Okrem toho klasické spotrebiče práčka, sušička, chladnicka, samostatna mraznička, varna doska, čerpadlá a bojler tiež na elektrinu. Vychádza nám to na cca 240e mesačne. Pri takýchto radiátoroch by 1000e mesačne nestačilo a komfort nulový.

jarka_black
14. dec 2023

@mama4444 Na to, aby ste mali požadovanú teplotu, treba dať do bytu potrebný výkon. Je to číslo v kW a je to individuálne. Zistíte výpočtom tepelnej straty (cena okolo 30 €). Alebo naslepo - do každej miestnosti aspoň 2 kW konvektor a ak bude málo, kúpite ešte jeden.
Spotreba: je daná potrebou tepla na vykurovanie. Tiež sa počíta. Neexistuje zázračný konvektor, ktorý by žral menej ako iné.
Na ušetrenie elektriny odporúčam dať klimatizáciu a kúriť prevažne ňou. Konvektormi až vo veľkých mrazoch, keď klíma nebude stíhať.

liusa82
14. dec 2023

no len takúto somarinku nekupuj my sme mali tento oleják chvilku len na také prikurovanie ale za a to ani nevykúri riadne a za b fakt to strašne vela žere elektriky.Len nastaviť vysoké platby za elektriku.Ved tam aj je tušim uvedené že je to len na prikurovanie jeseň,jar v prechodných obdobiach a nenahrádza ti to klasické vykurovanie.Plus tie koliečka na ňom rýchlo pošli😀takže ja neodporúčam absolútne

mmmonika
19. feb 2024

@liusa82 Aký konkrétne si mala? Koľko si platila za elektriku?

liusa82
19. feb 2024

@mmmonika to máte zajedno aká značka.Všetky riadne žerú ale mali sme sencor.My sme s tým chvilku kúrili kým sme doma nemali spravené riadne kúrenie.Mesačnú platbu sme síce mali len na 40 eurách mysleli sme si že to bude stačiť lebo ved blbí z činžaku tam nám stačilo 20 eur a nikdy nijaký nedoplatok ešte aj z toho nám kolkokrát vracali.Prišli sme do domu a nevedeli sme až tolko to môže žrať.A nedoplatok sme mali potom vyše 400 euro.A to sme s tým len prikurovali v noci napriklad na pár stupňov vôbec to nešlo celý deň.Tak ak to moc potrebujete dobre si zvýšte zálohovú platbu ale ja neodporúčam fakt tie blbiny do elektriky

mmmonika
19. feb 2024

@liusa82 Ďakujem ti za odpoveď. Tiež to potrebujem ako dočasné riešenie do jednej izby.

mmmonika
19. feb 2024

@liusa82 V dome si vykurovala koľko izieb?

liusa82
19. feb 2024

@mmmonika len v jednej sme s tým prikurovali v spálni.Inde sme mali krbové kachle. Takže fakt to parádne žere.Neviem si predstaviť akú pálku niekto platí ak má takých radiatorov viacej

jarka_black
19. feb 2024

@liusa82 Závisí od bytu / domu. Niekto platí za kúrenie 200 eur ročne a niekto 200 eur mesačne.
(kde je ešte voda a spotrebiče!)

liusa82
19. feb 2024

@jarka_black no my máme studňu takže za vodu neplatime nič tá z mesta alebo z obce chlorovka smradlava sa môže strčiť do vačku🙂 teraz ked máme moderny kotol na tuhe palivá máme podlahovku aj radiatory a drevo nás draho nevyjde.Ja by som nemenila.Jedine bojler máme na elektriku na ohrev vody ale ten nám bolo luto dať odtadialto preč lebo bol čisto nový.Teraz už za elektriku platíme zase pár šupov ako volakedy.Takže robil to ten oleják

jarka_black
19. feb 2024

@liusa82 Myslela som "vodu" ako "ohrev vody".
Samozrejme, ak dom potrebuje veľa tepla, treba dať lacné teplo (napr. drevo, plyn).

Ak dom nepotrebuje veľa tepla, môže byť aj elektrina na kúrenie (len u novostavieb pozor, kúrenie čiste len elektrinou sa nedá skolaudovať, hoci ročne len 200 € by to stálo; je to kvôli tzv. primárnej energii).