Aký máte kávovar?

7. okt 2023

Ahojte chceme kupit kavovar a keďže ho doma má už takmer každý, snáď sa tu nájde niekto kto má rovnaký/ podobný ako chcem a podelí sa o skúsenosti .
mám čo-to naštudované z netu ale rada by som reálne skúsenosti najlepšie po dlhšom používaní, či ste si všimli dačo čo vám vadí a brali by ste iny alebo opäť ten čo máte
Vyhliadnuty mam od delonghi a Philips oba dotykové a plno automatické. Kávu pijem iba latte, capucino takze chcem nejaký, ktorý hravo zvládne tieto kávy najlepšie bez mojej spoluúčasti 😃 a urobí super penu.
No a tu by som teda chcela poradiť, ako fungujú tie napenovace mlieka. Oba tieto kavivary majú na to samostatnú nadobku a teda asi si to kavovar napenuje sám, no neviem si vybrať medzi tými dvoma ktorý bude praktickejší. Aby tam bola jednoduchá manipulácia a nič otravne keď sa to bude potom umývať a bude to zlozene z 300 komponentov a pod. Takúto vec sa nedocitam asi nikde preto ma zaujímajú vaše postrehy

stellarstar
7. okt 2023

Plnoautomat krups túto

janai1
7. okt 2023

Ja mám phillip lattego 5400 a nemenila by som

stellarstar
7. okt 2023

A mlieko naj je barista keď chceš fakt dobrú penu

autor
7. okt 2023

@stellarstar ďakujem určite skúsim keď bude kavovar na to sa najviac teším ako budem skusat rôzne kávy rôzne mlieka a kadečo ku tomu😃

autor
7. okt 2023

@stellarstar tento som nepozerala, naštudujem si o ňom 😊 nevidím vpredu tu nádobu na mlieko, tam je to nejak inak robené ?

autor
7. okt 2023

@janai1 ako to prosím v skratke funguje? Po lopate dám šálku nalejen mlieko do násobky, zvolim si kávu a už robí všetko sám alebo ?😃

stellarstar
7. okt 2023

Nádobka ku tomu nie je ale to čierne a za mna lepšie lebo netreba celú nádobku čistiť a len to strčim do mlieka

stellarstar
7. okt 2023

Ešte doplním neviem či všetky sú nastavené ale moje trebalo nastaviť všetky programy t.z koľko mlieka a kávy chceš. Takže zisti si aj toto ci kávová je uz vopred nastavený alebo nie

stellarstar
7. okt 2023

Ja som si prednedávnom obj sirupy do kávy tiez perfekt. Sirup monin

janai1
7. okt 2023

Naleješ mlieko do nádobky, zacvakneš, vyberieš si kávu, ak 1x tak zvolíš koľko kávy, koľko mlieka a to sa ti uloží do profilu pre ďalší krát.

avanka
7. okt 2023

My máme tento už 1,5 roka a sme veľmi spokojní
https://www.nay.sk/delonghi-ecam370-95-t-automa...

aurora33
7. okt 2023

Za mňa je naj naj Jura E8. Úplne perfektný.

helcanw
7. okt 2023

My mame tiez philips lattego a je super 👍 napenovac sa ľahko udržiava, keďže po použití ho hneď oplachnem, nikde sa nezanáša, netreba preplachovat hadičky a pod. Okrem toho je super hlavne keď príde viac ľudí na návštevu, každý si povie akú kavu chce a takú mu na jedno stlačenie spravíme. Ja som najprv chcela pákový, teraz ale neľutujem, že muž vybral nakoniec tento, aj keď bol drahy. Penu robí dobrú, aj keď samozrejme videla som už aj lepšiu. A za mna ešte jedno mínus - pri mleti kávy ke dosť hlučný, ale s tým sa dá žiť 😂

adriannasvk
7. okt 2023

Siemens EQ.6 Plus S500 TE655203RW ja mam tento

ema22270
7. okt 2023

Tento mame od Vianoc a sme s nim maximalne spokojni, nadobka na mlieko sa nepokazila, napr pri Krupps pri starsom ale, ako co ti tu radili, sa nam ta nadobka pokazila po chvilke.
Stal nas okolo 1000e, ale uz je lacnejsi myslim.

candii
7. okt 2023

Krups neodporucam .. je kazivy

p.j.jacky
7. okt 2023

Mame tento delonghi a po mesiaci sme dávali na reklamáciu . Pred tým sme mali starší typ a bol Ok 🤷🏼‍♀️

avanka
7. okt 2023

Inak je zaujímavé, že rovnaká káva z Delonghi a Philips latte ho nechutí rovnako, z phillipsu mi nechutila

aurora33
7. okt 2023

@p.j.jacky svagrina mali tiez DeLonghi a asi po roku ho vymenili za inú značku.

banalu
7. okt 2023

Svokra ma philips latte go a ja som z neho na nervy, mam asi nejake antiprsty na ten kavovar, ale stale to tam stlacam 15 minut ako pribrzdena aby mi vyplul kavu, vobec nereaguje... kazdopadne ja som team delonghi 🙃

baskac
7. okt 2023

Máme rovnaký ako @stellastar takmer 2 roky, zatiaľ funguje. Pri latte výhoda, že netreba špiniť a následne čistiť veľa komponentov, len hadičku pripevním a ponorím do krabice od mlieka pri napeňovaní a potom umyjem. Za mňa to bola dobrá kúpa, spokojnosť.

jj_anka
7. okt 2023

My máme 15 rokov Siemens a sme spokojní, pena aj s obyčajným mliekom (3,5 %) je super a nikde mi tam nechutí ako doma .

bobrina1
7. okt 2023

@candii krups mame cca 4 roky a funguje perfektne

candii
7. okt 2023

@bobrina1 aký máš? Lebo v mojom okolí čo Krups to na hovno.

guudy
7. okt 2023

Ja odporucam na mlieko system hadicka vo flasi/krabici mlieka. Mali sme predtym aj nadobku na mlieko a bolo to nanic. Rychlejsie v nej skyslo mlieko a vyrazne horsie sa cistila nadobka.
Mali sme 10 r delonghi, potom odisla elektronika (natiekol si tam vodu🤭). Odvtedy mame vyse 10 r Jura J6, je vyrazne lepsi ako bol delonghi.

p.j.jacky
8. okt 2023

@avanka známi majú tiež delonghi a unich keď vypijem kávu celu noc nespím a to dávajú jakopsku zelenú ako my 🤷🏼‍♀️ a taktiež mi chuti káva inak z našeho starého delonghi ako s nového

tumira
16. okt 2023

za mna je najlepsie ked je kavovar automaticky, ze nemas starost s nicim, my sme kupili od znacky Philco, ten urobi kavu raz dva, je dizajnovo pekne, robi dobru kavu a aj kapucino a to bolo pre mna podstatne 🙂

andrea901
16. okt 2023

Jura, velka spokojnost

simca06022011
16. okt 2023

@avanka to je bezna vec, staci ze maju ine mletie nastavene. Mam samostatny mlyncek a samostatny kavovar (ako v kaviarni) a treba to nastavovat. AK som zmenila kvoli inemu druhu kavy hrubost mletia, a dala tu povodnu kavu, uplne inak chutila. Alebo kava ktora bola predtym krasna kremova, zrazu isla ako hneda hnusna voda.. cize je to uplne bezne. A aj nastavenie davkovania urobi svoje.

maryon66
20. okt 2023

Mna by zaujimala udrzba kavomarov,teda ci sa starate ako pisu ,po kazdom pouziti´,ci menite filtre na vodu kazde dva mesiace,tablety na odvapnovanie...Cca kolko Vas stoji udrzba kavomaru rocnu a jej obtiaznost pri jednotlivych znackach.Dakujem