Aku vŕtačka - skrutkovač?

levandulova111
11. júl 2023

Otázka asi skôr pre chlapov, ale aj baby ak máte skúsenosti, hľadám spoľahlivú tzv. "šrobovačku", "uťahovačku" a neviem aké ešte všemožné názvy to má.. Akú by ste poradili? Hľadám na internete, dve mi padli do oka, ale ja sa v tom až tak nevyznám, myslím, čo sa parametrov týka. Mala som svoju, iba tak som kúpila, padla mi do oka, mala som ju roky, neskúmala som parametre a fungovala naozaj super, ale už má dlhé roky, nabíjačka sa "stratila niekde" a tak hľadám nejakú ozaj za slušnú cenu...
Napadlo mi nájsť "moju" na internete, ale spomenula som si, že som ju kúpila iba s nabíjačkou a nadstavcami, no momentálne hľadám skôr takú aj s vrtákmi, nadstavcami a nejakým tým príslušenstvom.. do komentára hodím linky na tie, ktoré mi padli do oka, dúfam, že sa tu nájde niekto, kto mi v tom poradí

viestta
11. júl 2023

@levandulova111 po pravde, vsetko to prislusenstvo vies kupit aj samostatne a v lepsej kvalite. Vrtaky naozaj kvalitne je lepsie kupit samostatne, bity sa tiez daju kupit samostatne sady (mam z lidla a poziciava si ju kadekto, lebo su v nej bity aj na uplne nestandardne skrutky), vruty tiez treba kupovat take ake potrebujes, v tej sade s vrtackou ich nejak moc nie je. (mali sme B&D vrtacku s vrtakmi, to bol des co tam dali) Za tie peniaze kupis lepsiu samostatnu vrtacku.
A uz by som dnes nekupovala no name aku naradie. Radsej makita, Bosch, Hilti, Black&Decker... kde nebude problem zohnat novu baterku alebo jednu baterku pouzit do viacero naradi (bruska napriklad). Ale pri nakupe treba dat pozor, teraz sa uz zvycajne predava naradie bez baterky a nabijacky, tu treba kupit zvlast.

harrisson
11. júl 2023

@levandulova111 bosch, makita... ak lacne, tak z Lidl eshop - Parkside znacka. Tie čo si vybrala sú smejdy

levandulova111
autor
11. júl 2023

@viestta ďakujem, moc mi to pomohlo, lebo je to fakt, že taká vec doma chýba, je to výborný pomocník a už ma nebaví stále si požičiavať...

levandulova111
autor
11. júl 2023

@harrisson ďakujem za radu, idem to hneď aj pozrieť...
Len ja som sa bála, že tie lidlove značky tiež nie sú nejaké kvalitné... Ale keď píšeš, že parkside je dobrá, pozriem aj tú... Ďakujem

milanemila
11. júl 2023

My mame vsetky taketo “srandy” od makita aj aku skrutkovac. Ja som sa radila s kamaratom, kt je stolar, tak on odporucal makitu. Pre nas je to mozno aj skoda, lebo naradie pouzivame minimalne, ale muzovi sa paci ho mat 😂

viestta
11. júl 2023

@levandulova111 Parkside z Lidlu mame, beznemu domacemu kutilovi bohate staci. Len daj pozor, uz ich predavaju bez baterky a nabijacky

levandulova111
autor
11. júl 2023

@viestta je tam jedna s nabíjačkou aj baterkou, akurát som pozerala aj recenzie na ňu, ale asi pozriem tú Makitu, keďže priateľ chodí často na záhradku a tam spracúva všetko možné, od OSB dosiek až po oceľové konštrukcie.... Len zas finančne si človek vyskakovať moc nemôže, preto som hľadala niečo spoľahlivé, ale za dobrú cenu...

levandulova111
autor
11. júl 2023

@milanemila ďakujem, pozriem tú Makitu 😊🙏

viestta
11. júl 2023

@levandulova111 makita nie je vobec zla volba.

levandulova111
autor
11. júl 2023

A čo toto čo som dala? Má slabé hodnotenie... Ale pritom vyzerá byť fajn...

viestta
11. júl 2023

@levandulova111 priklep na akuvrtacke je zbytocne funkcia. Do betonu aj tak nic nenavrta a naco mas platiti za funkciu, ktoru nevyuzijes? Na vrtanie do betonu je lepsie vrtacie kladivo, to sa da pozicat hoci aj v OBI alebo od kamarata.
Vyberaj proste akurvtacku, nejlepsie s regulacoíou tociveho momentu, ta sa potom v pohode pouzije aj ako skrutkovac bez toho aby strhala zavity.
A uplne najlepsie bude ak si ju vyberie muz sam. Nie, ze by sme my zeny nevedeli blbu vrtacku kupit, pre seba uplne v p pohode, ale naradie je pre muza to iste co podprsenka pre zeny. Nemusime sa trafit ani do velkosti ani do vkusu. Ked to ma byt darcek, tak bud nenapadne z neho vymanit aku chce, alebo mu dat poukazku, nech si kupi taku po akej mu srdce pisti.

levandulova111
autor
11. júl 2023

@viestta och keby to tak šlo... Tu je problém ten, že keď môjmu navrhnem, že kúpime, povie netreba, požičiam od otca... A potom stále na aute behá hore dole, lebo požičať, zaniesť, požičať, zaniesť a koľkokrát jeho ocino doma ani nie je... Potom musíme čakať... A moje argumenty, že nemusíme aspoň čakať a zohanat, ale bude po ruke vždy keď treba, neobstoja... Vždy povie, že veď teraz ju není treba... A keď bude treba, požičiame.... 🙈 Lenže ja s ňou robiť viem tiež, mamine som so svojou pôvodnou montovala botník, vešiak na stenu atď atď a doma momentálne by sa mi tiež zišla... Už čakám od piatka, kedy pôjde požičať od otca a stále sa neviem dočkať 🙈

levandulova111
autor
11. júl 2023

@viestta a do betónu to teda nezavrta ani ťuk hovoríš, hej?

moniquer
11. júl 2023

Mali sme kadejaké spomenuté značky, no od istého času sme presedlali na Parkside a to rôzne veci od nich. Máme aj baterie, nabíjačky, takže sa to dá využiť na všetko od nich. A mali sme tu majstrov na dome, na prekvapenie, tiež používali všetko od nich 👍

levandulova111
autor
11. júl 2023

@moniquer no tak to znie super, len teraz ktorú si vybrať 🙈 aby sa zišla aj doma, aj na záhrade... Keby si chcem nechať poradiť od môjho, tak sa nedočkám a naozaj chcem kúpiť niečo, čo neoľutujem....
Úprimne, raz mali v Lidli tiež od Parkside mini skrutkovač, fakt do ruky za 11,90€, chcela som kúpiť dva, jeden nech mám ja a druhý priateľ... Povedal, že na čo, reku ja chcem mať svoj, a on že tento bude teda môj a keď bude treba, požičia si ho odo mňa, tak ma prehovoril a doteraz neviem, kde je... Ale fachčil na tú cenu a veľkosť, fakt super...

hiro
11. júl 2023

@levandulova111 Veru, priklep je tak mozno do tehly. Do betonu potrebujes "kladivo" 🙂
https://www.lidl.sk/p/parkside-vrtacie-a-sekaci...
Taketo mam uz zo 10 rokov a je super, vrtanie do betonu aj cez roxory ako do masla 🙂

levandulova111
autor
11. júl 2023

@hiro a aká výborná cena na tú kvalitu 😊 dobre vedieť, ďakujem 😊

hiro
11. júl 2023

@levandulova111 77€ veru nie je super cena, v akcii ho maju po 50€

levandulova111
autor
11. júl 2023

@all ok ľudia a keď Parkside, tak mohli by ste mi odporučiť nejakú? Aj do domácnosti, aj do záhrady?
Radšej si nechám poradiť, ako sa hrať na "odborníčku a hrdinku" a potom sa chytať za hlavu...

levandulova111
autor
11. júl 2023

@hiro tak ja som si myslela, že keď to tak opisuješ, že to pod 150€ nepôjde... 😁 Preto som napísala, že 77€ je super na to, aký to má výkon...

viestta
11. júl 2023

@levandulova111 tak zaangazuj do nakupu otca, urcite rad pomoze.
@hiro odkedy sa do tehly vrta priklepom?

viestta
11. júl 2023

@levandulova111 no ak bude dobry vrtak a slebsi beton, tak nejaku dieru vyzuje, ale teda do betonu treba urcite vrtacie kladivo, da sa to obabrat dobrou priklepovkou na kabel, ale ta uz musi mat aj vykon

levandulova111
autor
11. júl 2023

@viestta ocino v decembri 2021 nečakane zomrel... Čiže ten mi moc už nepomôže 🤷 keď sa spýtam brata, odpovie A CO JA VIEM?
Mám bratov dvoch, ale veskere domáce práce, ako maľovanie, skladanie nabytku, vŕtanie do stien, boli na mne a mamine poväčšine... 🤷

silver33
11. júl 2023

@levandulova111 Uz je na Tebe pre aku znacku sa rozhodnes, neviem ako je to rozdelene u inych znaciek, ale parkside z lidlu ma pristroje rozdelene aj farebne, napr. zelene alebo zelenocierne su lacnejsie aj slabsie, tie neodporucam. Silnejsie aj vykonnejsie pristroje si cierne a su oznacene ako PERFORMANCE a pouzivaju bezuhlikovy a bezudrzbovy motor (to uz maju aj niektore ine znacky) s dlhsou zivotnostou o 30 %. Väcsi vykon sa dosiahne tiez ak pouzijes silnejsiu bateriu, nie 2Ah ale v lidli 4Ah za 39,99, ak akcia tak za 34,99 alebo aj 8Ah za 69,99, ak akcia tak 59,99 aj tie su v lidli ako PERFORMANCE, tie clanky v baterii su rovnomerne namahane, tak dlhsie bateria vydrzi, ale zase je odporucana aj PERFORMANCE nabijacka SMART, (nabije ale aj obycajna) ale ta bez akcie stoji 49,99. Dalsia dolezita vec je napätie, pristroje 40V su vykonnejsie nez 20V. Dolezite je tiez vediet ucel pouzitia a ako casto, ak vŕŕŕtas 😅 vela a denne, tak si vsimaj aj poznamku "urcene na profesionalne pouzitie, cize PROFI naradie. Dalsia orientacia je krutiaci moment udavany v Nm, cim vyssia hodnota, tym lepsie. Na YT mas aj recenzie naradi alebo porovnania a ceny pozri na heureke.

viestta
11. júl 2023

@levandulova111 myslela som toho otca co si k nemu chodi poziciavat

levandulova111
autor
11. júl 2023

@silver33 vyčerpávajúca ale excelentná odpoveď 👌 ďakujem, moc mi to pomohlo a už aspoň viem, po čom sa pozerať 😊