Akú teplovzdušnú fritézu vybrať?

dominidi
25. dec 2023

Ahojte, poradite mi prosim ktoru znacku kupit, aby zvladla upiect napr cele mensie kura?
Hladam nejaky fajn pomer cena - kvalita 🙂
Dodam, ze viem, ze kura upeciem aj v rure, ide mi skor o tu vyhodu, ze dam piect obed a mozeme ist zatial von atd..
Dakujem za skusenosti 🙂

3petka
25. dec 2023

@dominidi to môžeš aj v rúre. Elektrina ako elektrina.
Neviem ja som mala teplovzdusku, myslím že do žiadnej celé kura nenatlacis. Ale nič moc, musela som stále to čo som robila prehadzovat inak mi to prichitilo z jednej strany viac.
Podľa mna výrobok úplne na prd. Radšej investovať do kvalitnej rúry kde máš aj casovac

simsalabim
25. dec 2023

@dominidi my mame Tefal Easyfry. Je super, vyuzivame takmer denne. Cele kura tam asi nenapchas, i ked mozno ano, ale asi sa bude dotykat stran… je inak dost priestranna. Hranolky pre 4-5 tam urobime v pohode. Potrebuje menej casu ako rura, minie podstatne menej elektriny. Za mna skvely vyrobok.

banana10
25. dec 2023

Dievcata, ja potrebujem len na vysmazanie reznov a jedal v struhanke, hranoliek. Hladam dobru fritezu na olej. Teplovzdusna mi je zbytocna.

hanaxxx
25. dec 2023

@simsalabim je to vlastne to iste ako teplovzdusna rura, rozdiel je vo velkosti a rychlosti? Alebo kuracie kridla odtial su ine ako z rury? O kolko menej casu potrebuje? Nastavujes si tam stupne? Lebo tiez som nad tym uvazovala, ci by mi to nejak neulahcilo zivot.

simsalabim
25. dec 2023

@hanaxxx je to teplovzdusna “friteza”. Nemusi sa vyhriat, ma rozne programy, teploty a casovac. Napr teraz na Vianoce som v nej robila 3 porcie ryby. 16minut bez vyhriatia na 180 stupnoch. Na obale ma ta ma ryba 20-22 minut pri 200 stupnoch v rure. Ruru treba vyhriat, cize cakas na to + kym sa vyhreje… na 3 kusky ryby privelka rura. Jedlo je odtial velmi chutne aj chrumkave.

hanaxxx
25. dec 2023

@simsalabim co myslis tym, ze je to "friteza"? Klasicka friteza pouziva vela oleja, pri tejto teplovzdusnej sa tiez niekde dava aj olej alebo sa pouzije len ten olej, ktory das napr priamo na rybu? Alebo teda aj ziadny? Dakujem. Rozmyslam nad ttm hlavne kvoli dietatu, tie mini porcie sa mi nechce robit v rure.

simsalabim
25. dec 2023
tundra
25. dec 2023

@dominidi mame od leta Philips,maximalna spokojnost.Ma vyberatelny kosik na pecenie.Jedlo na pecenie,len jemne potriem olejom a je to super.Kupili sme mensiu a o tri mesiace XXL😁.Teraz robime naraz hranolky aj kridelka .
Vyber je siroky...https://www.nettoshop.ch/Haushalt-Kleingeräte/K...