Akú práčku kúpiť?

4. apr 2022

Zienky poradte, po sto rokoch idem kupovat novu pracku. Viete mi poradit nieco konkretne? Naj pomer cena, kvalita, funkcie. Dakujem

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annamalaga
5. apr 2022

Skôr , LG alebo AEG, s drahších Miele.

makova333
5. apr 2022

AEG Lavamat za mna super. Prva mi vydrzala 13 rokov (ale ta bola vyrobena v Nemecku) a to zvladla aj dve stahovania. Potom som kupila Samsung, vydrz dva roky a dva mesiace. Teraz mam zas AEG Lavamat a som nadmieru spokojna.

zuzuliennka1
5. apr 2022

odporucam znacky AEG alebo LG

eviku777
5. apr 2022

Za mna Candy.
Mala som 3x candy, raz som vyskusala Elektrolux a olutovala som to velmi rychlo. Taktiez som skusila Samsung - chvilu v podnajme tiez otras.

kinderzwillinge
5. apr 2022

Ja mam pocit, ze nech kupime hocijaku pracku, ci je lacna alebo draha, ci lepsia znacka alebo horsia, vydrzi 2 roky a zdochne 🙄

saxana000
5. apr 2022

Nase BEKO slape uz 6 rok teraz sme kupovali aj susicku BEKO nemam co vytknut.aj cenovo super

simca06022011
5. apr 2022

Z beznych v obchode aeg (ja som mala jednu roky, potom sa pokazil zámok a oprava aj s odporucenym novym cerpadlom. By bola 100eur, keby neboli sviatky a diel by nesiel 2mesiace z de, tak by sme ju asi aj pouzivali do dnes). Inak uz 7rokov odvtedy mam doma miele, tam sa mne osobne zda pomer ceny a kvality vysoky... Niezeby sa kazila, neprala, ale teda neskacem z nej 20metrov 😂 je to prostr taky "Apple" medzi spotrebičmi 😁nic extra tam nevidim oproti nspr tej aeg. Servis majú výborný, opravari, diagnostika na 1*, ale tiez nie lacny 😁
Za mna veka spravi aj šťastie a vyber a udrzba spotrbica, kedysi som mala elektrolux mne slapala v pohode, potom som ju darovala sestre používala ju roky, nepokazila sa, myslim ze ostala na nejakom priváte a mama si kúpila tu istú a pokazená raz dva, neviem ci ju po 2r menili a odvtedy asi aj každú ďalšiu.... Dava litre avivaze, kila prachu na pranie, necisti stroj a nedá si povedať 😁

ichbinich
5. apr 2022

Prvu som mala Indesit, sla nejak 7 rokov.
Druhu AEG pracko-susicku, sla tiez nejak 7-8 rokov. Po case sa pokazila susicka, nehriala a teda nesusila, ale prala dobre dalej.
Teraz mam Bosch zo serie 6, tiez uz asi rokov.

Konkretny model poradit je podla mna nevhodne, lebo kazdy si predstavuje svoj ideal inak.
Ja som odl school, teda chcem programy bavlna, synstetika, jemne atd. a nie "cervene gatky" a "zelene kosele" 😀, ani ovladanie telefonom (nechapem na co, vsak pradlo mi tam ten telefon neda 😉)

Pre mna dolezite parametre:
vysoke otacky,
nizka hlucnost,
moznost pridat plakanie,
moznost skratit program,
moznost pridat pradlo po zacati programu
moznost menit teplotu programu
moznost meni otacky programu
8 kil nosnost

deginko
5. apr 2022

Ja keď budem kupovať novú tak pôjdem do AEG

simsalabim
5. apr 2022

Mam uz druhu Bosch, som spokojna. Prva isla asi 10 rokov.

alexka89
5. apr 2022

aj ja mám Indesit od 2012 az doteraz a idu všetky parametre ktoré vymenovala @ichbinich len moja je do 5kg...a je troška hlucna...som spokojná pekne operie ...prádlo vonia ...nezanesieva sa ....ne smrdi

mamutka
5. apr 2022

My máme Gorenje, ide ako hodinky už vyše 10 rokov. Vôbec sme o značke neuvažovali, proste je čierna a naše batoľa sa vtedy do nej zamilovalo 😅 po tomto mojom výroku o jej výkone ovšem pri mojom stasti očakávam, že sa už bude porucat 😶

autor
10. apr 2022

@ichbinich mas aktualne bosh serie 6? Pozerala som ju a paci sa mi velmi, teda technicke parametre. Len som zvyknuta prat vsetko okrem uterakov a utierok na syntetike 40 stupnov. Je tu taka moznost? Lebo som to nenasla, iba same specialitky.

ichbinich
10. apr 2022

Áno, moja terajšia práčka je ta bosch séria 6.
Bohužiaľ neviem presne, ktorá a nie som doma.
Na každom programe sa ale dá zmeniť teplota. Na bavlne od 90 po studené pranie, na syntetike od 60 po studenú, na jemnom 40 až studená atď. Teda fajnové prádlo ti nedá prestaviť na 90'c 😉👍

vamajka
10. apr 2022

Na AEG som pocuvala same chvali, kupili sme a po 0,5r. odislo lozisko. Nezda sa mi , ze by bola nieco extra na to kolko stala. Predtym sme mali WHIRLPOOL 22r. no taku uz nekupis