Chcem kúpiť pre seba a deti od 10 rokov vyššie už majú, elektrické zubné kefky. Poradíte s akou ste spokojne? Pre deti som pozerala že majú nejaké sety po 2 či je to výhodnejšie ? ale potom je tam asi len jedna nabíjačka. Stačí? Dakujem vopred za rady.
Elektrickú nie, sonicku pozeraj....aby mala taký tlakový snímač...aby si deti nevydreli zubné krcky nesprávnym tlakom
@dadka1997 a je tam dôležité pozerať ako rýchlo to osciluje? Lebo na Oralkach som tento údaj zatiaľ nenašla iba Philipsoch. A či jednoznačne sonicku. Nemám to vôbec naštudované a pravdupovediac ani čas teraz na to a ani chuť lebo je toho na trhu strašne veľa. Tak si nechám poradiť s čím ste spokojne. Dakujem krásne .
@kvietok173 mame curaprox. Ale úprimne, žiadnu. Nikdy v živote som nemala kazy až keď som začala používať elektrickú kefku. Zubárka hovorila, že toľko zničených zubov nemali ani nepamätajú- odhalené krcky, zničené skloviny,....
Prestala som používať. Používam nite a medzizubne kefky.
@simona20201309 vážne?
@kvietok173 ale ak predsa chceš, ja kým niečo kúpim, veľa o tom čítam. Tak jednoznačne sonicku curaprox. Určite nie Philips
@kvietok173 vážne. Ja som úplne prestala používať. Muž ďalej používa, pretože ak nepoužije elektrickú, nemá pocit čistých zubov. Je na tom závislý. Momentálne si už 2mesiace dáva zuby dokopy a takmer každý týždeň je u zubára.
Som presvedcena, že opäť je to len dobrý biznis s kvalitnou reklamou a nie je to až také super ako sa nás snažia presvedčiť
@kvietok173 my sme spokojne, su ta kefke intervaly, slabe a silné, my sme ich dostali z unionu a zatial sme spokojny, a schvalila nam ich aj naša zubarka 🙂
@kvietok173 ja používam xiaomi a som spokojná. Mám menej kazov a zuby super vyčistene. Len treba vedieť techniku čistenia, ktorá je iná ako u bežných kefiek a zbytočne netlacit ...
My máme xiaomi oclean x pro a som maximálne spokojná..... kúpila som náhradné nástavce.... každý má poznačené svoje meno a ja a deti máme spoločnú kefku mení si len každý svoj nástavec.... nevymenila by som za žiadnu inú .. dokonca je na to aplikácia v mobile deti si pozrú koľko im trvá umývanie zubov ako dobre si ich vyčistili, ktoré časti sú slabo vyčistené...kefka má displej aj tam to ukazuje... sú tam aj možnosti nastavenia čistenia...dočistenia a podobne.....Max. spokojnosť....
A áno ešte dodám, že používame ešte aj medzizubné kefky na dočistenie a nite....tie medzizubné sú veľmi veľmi dôležité....a potom ešte ústnu vodu....
jedine sonicku ..rotacne niesu dobre na dasna ... mam sonicare a aj moja dcera.. dobre su aj curaprox
Mam sonicku a som veľmi spokojna. Ze ničí zuby pocujem prvy raz - chodim pravidelne na preventivky a zuby mam uplne v poriadku. V sete kde su 2ks je len 1 nabijacka (aspon u sonicare), no nie je to problem, ja nabíjam tak raz za 3tyzdne a navyse kefka signalizuje slabu baterku pricom ju este 6-8x viem pouzit, takze si nabijacku viete prestriedat
Dakujem zienky teda určite sonicku tak ešte značku. Chcem pre dve deti chlapec dievča a pre seba. Manžela poriešime potom ak bude chcieť on. Deťom som umývala zuby ale teraz majú skoro 12 a 10 a myslím že sonicku si ich vyčistia lepšie respektíve aj ten čas ich možno kúsok skoriguje aj ak je tam kontrola nejaká že ako si vyčistili.
@kvietok173 mali sme Philips aj curaprox. Ak budete jednu kefku pouzivat viaceri tak philips pro si pamata nastavenie kartacikov.. ale curaprox je jemnejsia na citlive zuby a baterka myslím ma mensiu vydrz. U mňa teda vyhrava curaprox ktora ma aj rozne farby hlavic tak sa nepletu ako philips
@kvietok173 my sme mali tiez tieto super kefky… ale za mna uplne zle… najlepsie si vycistim zuby beznou kefkou plus nit a medzizubka… alebo este single kefka. Trva to dlhsie, ale my sme sa vsetci postupne vratili k beznej kefke…
Mna na ustnej hygiene presviedcala o sonickej od oral-b
Cena 180e😅 snimac tlaku,4programy….
Mam zuby osetrovane po pradentoze pred 5r.
moju detsku mäkku kefku nevymenim za nic
Nemam ziadne problemy
Mám vyskúšané veľké množstvo sonických aj elektrických kefiek (Philips, Oclean, Oral-B, Curaprox), rôzne rady. A za mňa jednoznačne vedie Curaprox hydrosonic pro, prišla mi k zubom aj ďasnám najšetrnejšia, hlavice sú skvelé, majú normálny tvar aj tvrdosť štetín, oproti tým divne zastihnutým tvrdým vláknam konkurenčných kefiek. Oplatí sa do toho zainvestovať.
Vyskúšaj pozrieť od Sencoru, táto značka má veľmi dobré kefky a za primerané ceny, my máme a sú perfiš. Aj vydržia nabité dlhšie, super čistia.
@simona20201309 elektricke su fakt des.
Skus sonicku.
Moja zubarka ale odporuca, najma pri detoch kombinovat s normalnou.
@beronsche mame sonicku curaprox
S elektrickou ak človek nevie čistiť, môže si iba uškodiť. Tie štetiny tam totiž rotujú, je to pohyb o 180 stupňov, tam a späť (niekedy to bolo 360, teda stále dokola a bolo to ešte horšie a agresívnejšie). Preto ja osobne skôr odporúčam sonické kefky (pohyb štetiniek je kmitanie hore-dole resp. iba také vibrovanie) a pri tlačení ti väčšina pípa, aby si uvoľnila tlak alebo niektoré dokonca rovno zastanú, aby chránili ďasná. Každopádne, pri každej kefke, aj manuálnej, treba hlavne vedieť “ako” ju správne používať 🙂 ale ak ide o výber elektrická vs. sonická, určite to druhé.
@lindus_esterka že tieto kefky ničia zuby je ozaj hlúposť, dala som to prečítať zubárovi, iba zdvihol obočie……..
@vysost skor si myslim, ci nepouziva rotacnu a prip. aj silnejsie tlaci 🤔