Akú čističku vzduchu odporúčate?

biela_sova
23. apr 2020

Ahojte, rada by som sa poradila ohladom cisticky vzduchu. Byvame pri lesnej prasnej ceste, musime odprasovat kazdy druhy den. Maju cisticky vzduchu moznost aj odchytit prach vo vzduchu? Su ucinne? Videli sme reklamu na taku cisticku, co jej kazdy den stai vyliat spinavu vodu a soliat novu. Ked ju mate doma, tak naozaj je tak efetnivna? Dakujem za kazdu radu, aj konkretne tip na znacku

bossik
24. apr 2020

@biela_sova Ahoj, sú viaceré značky a druhy čističiek vzduchu, majú rôzne parametre a rôzny výkon a typ filtrácie. Ak ti môžem odporučiť kvalitnú čističku, s ktorou mám skúsenosť tak https://www.prealergikov.sk/eshop/cisticka-vzdu... Nie je lacná, no všetko robí tak ako je v popise a je veľmi účinná, navyše má rôzne nastavenia podľa potreby. Sú aj lacnejšie a sú aj drahšie. Ako ale hovorím s touto mám skúsenosť a je naozaj fajn. Čo sa týka základnej výmeny filtrov tak sú tam viaceré, najčastejšie podľa stupňa znečistenia ovzdušia sa čistí len prvý filter, ktorý jednoducho človek vytiahne, môže jemne umyť, nechať vysušiť a dať nazad a čistička beží ďalej. Ten prvý filter zachytáva väčšinu a zvyšuje životnosť ďalších filtrov, tie zachytávajú už oveľa, oveľa menšie častice. Konkrétne táto je vhodná aj pre alergikov. Má aj voliteľne zapínateľnú funkciu PlasmaWave, ktorá ničí mikroorganizmy v ovzduší. Toľko osobná skúsenosť. V prípade iných otázok k tejto čističke rád odpoviem. No určite je aj veľa iných čističiek, ktoré sú tiež super 🙂

biela_sova
autor
24. apr 2020

@bossik Ahoj Bossik, dakujem velmi pekne za vycerpavajuci odpoced. Z pohladu zeny na materskej este jedna prosta: naozaj sa u Teba usadza menej prachu, je to citelne? 🙂

jajko22
24. apr 2020

Neodporucam ionic care urcite vyhodene peniaze

lenka_maa
24. apr 2020

@jajko22 môžete povedať prečo? Zvažovala som ho, bolo naňho veľa pozitívnych hodnotení, samozrejme aj dosť negatívnych. S kúpou zatiaľ váham. Ďakujem za odpoveď

jajko22
24. apr 2020

@lenka_maa je to celw uplna blbost, hrozne nieco. Vobec nad tym neuvazujte. Neskor po kupe som nasla medicinsku za menej penazi a lepsiu. To som.bola na steanke firmy co predava medicnske pomocky pre ambulancie a pomocky na upratovanie, stroje tam som videla za ovela me ej penazi a dobru
, teraz to nemozem hladat, ale skuste to pozriet. Tato ionic care je totalna blbost. To co som odfotila to sa vybera a umyva a na to sa chyta prach :D nic to nechyta, hej daco tam je ale ked je prach ze svieti slnko som skusila ju dat pri ten prach vo vzduchu tie ciastocky z oblecenia alebo co tu lieta nam a nic netiahlo k tej cisticke. To funguje asi len na tom principe ako televizna plocha telky ze sa proste nieco na to usadi lebo to pritahuje prachg, neviem elektronove nejake ziafenie prudenie je to blbost som totalne ale totalne nasrata ale totalne mam ju vyse roka a je to blbost. Ziadny vzduch necisti. Akurat s tym mate robotu to umyvat. Mozno sa mylim ale toho prachu ke tam velmi malo usadeneho ...

jajko22
24. apr 2020

@jajko22 toto je v strede tej cisticky a na to sa usadza prach a to iba na prednej strane na kraji asi 2 mm. Teraz je to akoze spinave od prachu. Skuste pozriet tie stranky eahop s medicinskymi pomockami, tam bol o polovicu lacnejsi. Neviem co mam na tuto blbost povedat. Hej za 40 eur maximalne, mozno pouzite akurat by som kupila ale za 130 eur to ke hrozne

biela_sova
autor
24. apr 2020

@jajko22 a ta medicinska cisticka, tak ta je dobra, naozaj "odprasi dom"? 🙂

biela_sova
autor
24. apr 2020

Celkovo uz nas prestalo bavit byt otrokom prachu, kazdy den ho utierat, to je non sens

lenka_maa
25. apr 2020

@jajko22 ďakujem za odpoveď. Len nechápem, prečo ju mnohí ľudia tak ospevujú, lebo veľa negatívnych recenzií má podobnú skúsenosť ako vy. Mne ide hlavne o to, aby čistička dokázala znížiť prašnosť a peľ. A, aby mala tichú prevádzku. Budem hľadať ďalej.

jajko22
25. apr 2020

@biela_sova to neviem, ale bola lacnejsia o polovicu a zrejme podobny ucinok, ono trochu prachu to chyta ale za 136 eur ci kolko je to málo. Skusala som pozerat ale uz to neviem najst. Ionic care vypusta taky studeny vzduch trosku ked je clovek blizko to citit. Odfotim ten prach co nachytala. Akokeby to fungovalo na elektrostatickom pricipe ci ako sa to povie, akp ked na monitor sa usadza prach. Ja mam izbu svetlu, uplne slnecnu a pri ceste kde chodia auta, takze mi to nepomohlo.

jajko22
25. apr 2020

Tam som prstom zotrela ten prach, to je malo, islo to par dni. Po umyti to treba susit a znova zapnut.

biela_sova
autor
25. apr 2020

@jajko22 aha, tak to je vazne malo..nechcem zase kupovat zbytocnu rarohu, ale ozajstnejo pimocnika...aby sme o prachu ani nevedeli...ale je aj mozne ze mame skreslnene ocalavania

sandra151
26. okt 2021

@biela_sova ahoj,čo si kúpila nakoniec?

biela_sova
autor
26. okt 2021

@sandra151 ahoooj. Nakoniec po precitani recenzii ziadnu 🙂 Ale nakoplo ma to to a poriesila som nase dychacie tazkosti u dobreho ORL lekara. Vysledok je, ze malemu vybrali nosne mandle a mne preliecili sliznice nosa slinejsimi ale ucinnymi liekmi. A mozem povedat klop klop ze odvtedy nemame ziadne dychacie tazkosti. Asi som Ti nepomohla 🙂

sandra151
27. okt 2021

@biela_sova mňa skôr trápi neskutočný prach v spálni, fakt neskutočný, za deň 1cm minimálne. Normálne vidím na bielej plachte ako je za dva dni šedá,navyše máme už bábätko tak veľmi rozmýšľam že kúpim ionic care ale všade čítam rozdielne názory

biela_sova
autor
29. okt 2021

@sandra151 ahatak to mate strasne. To mi je luto

katka3213
Odpoveď bola odstránená
Zobraz