Ahojte,
čím sa vám najlepšie utiera prach. Používate klasickú prachovku/ alebo nejakú špeci utierku z mikrovlákna ? Aby sa ten prach tak nevíril. A aj tá utierka dobre vyprala.
Ďakujem za rady 😉
Ja osobne s vlhčenými utierkami. Sú vlhčené aj na drevo do kúpeľne a rôzne. Mne sa s tým tieňa najlepšie a aj to vonia samo o sebe nemusím nič striekať 👌🏼🤗
Naše EKO utierky od greenway, radosť upratovať.
Ja utieram iba vlhcenymi utierkami na prach. Najradsej mam DIAVA utierky. Na 4i byt mi vydrzi 1 balik na 2 upratovania, utierky su velke a prijemne vonaju
Ja uz roky pouzivam klasicke latkove plienky.
Ja používam vlhčené detské utierky 😇bez vône z dm
takú utierku ešte nevynašli, je to činnosť, ktorú najviac nenávidím
Vlhká mikrovlaknova handra, na jej pôvode nezáleží.
Pouzivam handru z mikrovlakna namocenu vo vode. Inak, neberte to v zlom, nemam tuto skusenost, ja sa cudujem pouzivaniu kupovanych vlhcenych utierok na upratovanie, ved mokra handra urobi tu istu sluzbu, ci? 😃
Prach utieram vzdy len vlhkou handrickou a za tym pretriem suchou. Ked na vsetko pouzivate vlhcene utierky, ktore sa v prirode tazko rozkladaju, nie je vam luto, ze nicite zivotne prostredie vlastnym detom? Nehovorim, ze si niektore nekupim, napr. pre deti na von, ale pouzivam ich v domacnosti minimum. Co je za problem handricku vyprat?
Švédska utierka
@roja01 ja ich ale nevyhadzujem von oknom, tak neviem o akej prírode je reč.. ak myslíš smetisko tak dúfam, že to neskládkujú na jednu kopu ale majú nejako vymyslené spaľovanie, lebo na skládke bez prístupu slnka, vzduchu a vody sa nerozloží ani obyčajný papier... Ak by som nemala použiť za mesiac 10 vlhcenych utierok kôli prachu.. To by som nemala používať ani hygienické vreckovky, tycinky do uší, odlicovacie tampóny...Mokrá handra mi nevyhovuje, nenávidím keď sa mi to ťahá po rukách a keď je príliš mokrá... Suchá takisto. Prášiť si to do tváre, to už je len riešenie
Ja používam Swiffer prachovky, aj tie na podlahu.. Naozaj dobre berú prach..Potom trochu nastriekal buď Dettol , alebo Pronto ,zotriem papierovou utierkou a hotovo..
@mirage za to ťa to nerobí lepším človekom - ''eko človekom ''(tak si nemusíš mastiť ego) ja som možno robila niektoré veci ináč a teraz si môžem dovoliť utrieť z troch skriniek prach vlhčenou utierkou(moja stopa je možno menšia ako tvoja) , aj tak sa u nás doma bežne používajú aj z iného dôvodu...
Ja prach zásadne vysavam..mám tyčový vysávač s nadstavcami
@mirage ano, vlhcene utierky su vraj velmi zatazujuce prirodu. Nie su papirove, ale nejaka synteticka zmes vlakien. Urcite ich nikto netriedi a nespaluje ako dufa poopsi. Ved aj spalovanie zatazuje atm. Zeme. Hyg.vreckovky su na rozdiel od vlhcenych syntetickych utierok cista celuloza a tudiz bez problemov rozlozitelne. V ich pripade je skoda len zdroja celulozy, co su najcastejsie dreviny (stromy). A co sa tyka vatovych tyciniek u nich su zatazujuce iba umelohmotne palicky a ja preto kupujem iba bambusove, ktore prirode neskodia. A samozrejme ten vatovy kusok je z bavlny, ktora ako prirodna surovina taktiez nezatazuje.
Na utieranie prachu mám vyčlenené handričky z nastrihanych starých tričiek. Musia byť vždy vlhké, to je základ, neviem si predstaviť utierať prach so suchou handrou, ved to sa len zbytočne rozviri.
Ja mam specialnu, antistaticku, velka spokojnost lebo nalepi na seba aj vacsiu spinu.
Vyradena ponozka, vlkha