Akou formou ste riešili predaj domu a bytu?

19. aug 2020

Tí, ktorí ste nedávno kupovali dom a/alebo byt. Ako ste si ho našli? Cez web alebo ste išli do realitky. A ak cez web, tak cez nejaký vyhľadávací portál (nehnuteľnosti.sk) alebo ste obkukávalí všetke realitky zaradom?
Ide o to, že neviem, či mám dom a byt (2 rôzne mestá) ponúknuť viacerým realitkam, alebo stačí jednej, keďže tá to aj tak dá na realitné vyhľadávače. Ak ste však šli len cez stránky samotných realitiek, tak ma asi zmysel nehnuteľnosti ponúknuť cez viaceré realitky. Ďakujem

missdiva
19. aug 2020

sama cez nehnutelnosti.
A v akom meste je dom? A byt? Mozno by som mala zaujem 😅 Dakujem.

patka06
19. aug 2020

Ideálne je osloviť jednu overenú realitnú kanceláriu, väčšiu firmu, ktorá ma pobočky po celom Slovensku

lienocka2808
19. aug 2020

v juny som predala byt. Je podla mna zbytocne nieco riesit cez realitku zbytocne si zoberie z kupnej ceny cca 2000Eur, ktore mozu byt tvoje, toho vybavovania ak si predavajuci je naozaj minimum, vsetko viac menej riesi kupujuci. Odporucam portaly nehnutelnosti.sk a reality.sk, vsetci zaujemcovia, ktori boli na obhliadke sa dozvedeli o byte na tychto portaloch. pripadne este aj na bazos.sk to mozes dat do realit.

oli18
19. aug 2020

Realitky sú pijavice. Ak si dáš sama inzerát, dopíš k nemu, že realitky nevolať. Pretože realitky snoria všade, oni tvoju nehnuteľnosť nájdu a prídu ju akože s klientom pozrieť a pritom to nebude žiaden klient, len kolega. Tým, že prídu k tebe akože na obhliadku, si budú chcieť nehnuteľnosť nafotiť a dať na vlastnú stránku. Niektorí len nezáväzne, iní ti ponúknu exkluzívnu zmluvu. Nesúhlas s nafotením, ani nepodpisuj žiadnu zmluvu. Buď nekompromisná, oni sú prefíkaní a neodbitní. Ísť cez realitku znamená predražiť nehnuteľnosť. Urobíš si to ľahko aj bez nich. Ak by si niečo nevedela, tu ti poradíme z vlastných skúsenosti.

zuzanka.zuzu
19. aug 2020

určite nie viacerým realitkám... každá to dá na nehnutelnosti.sk ale s inou sumou - lebo jedna má províziu 2000, ďalšia 2500, ďalšia 3000, iná 4000, jedna si nahodila 8000 a po týždni dala na byť "zľavu" 🙄 čiže vo výsledku tam máš byt inzerovaný asi 8x a ja ako reálny kupujúci naň nekliknem ani raz

ak to teda chceš dať nejakej RK, tak iba jednej a takej, čo má pekné fotky 🙂 ALE aj tú si vyber - lebo mne sa na garzonku núkali také, že prídu pofotiť s dronom a mali posmešné komentáre či zvládnem marketing sama - wtf? jaký marketing na garzonku v centre BA? však tá sa predá aj sama... ja som nepredávala vilu pod slavínom, netreba mi fotiť dronom strechu.

inak tie komentáre že "my zháňame kupujúcich" - a to akože ako? však kupujúci oslovujú realitky, to je celé.... niektoré RK sú ozaj trápne. ale niektorí kupujúci sú pos*atí kupovať bez realitky, tak nech sa páči, priplaťte si. ja svoje byty vždy inzerujem cez 1-2 RK a ešte dám sama inzerát na bazoš (aby ma vedeli osloviť aj kupujúci, ktorí tie 2-3 000 chcú ušetriť), ale niektorým sa nechce hľadať, tak si priplatia "za služby RK" 😀

macacko
3. aug 2022

Pozor na Patriot reality Levice /remax/ Absolútne nekompetentná RK zanedbávajúca povinnosti a prenášajúca katastrálne a notárske poplatky na kupujúcich a predávajúcich. Svojou neodbornosťou nielen že zdržujú a komplikujú celý proces, ale hlavne sú hrozbou pre každého neskúseného kupujúceho či predávajúceho. Nemajú elementárne znalosti o procesoch a postupoch. Na správnosť zmlúv sa určite nespoliehajte. Ako jediná RK v celej galaxii sa ani len nezúčastnia odovzdania nehnuteľnosti. Celé ich podštandardné služby poskytujú za nadštandardných 3000,- Eur... Na moju reklamáciu v zákonnej lehote neodpovedali. Reakcia prišla až po mojej recenzii na google, ktorú vymazali a zároveň pridávajú pozitívne refencie od rodinných príslušníkov konateľov. Relevantnosť môjho príspevku vyplýva z početných skúseností pri kúpe s inými RK a mojou osobnou praxou v RK.