Ahojte žienky o dva mesiace nás čaká prerabka bytu- kuchyňa kúpeľňa jadro..chcela by som poprosiť nejaké rady alebo tipy ako to zvládnuť bez väčších problémov..lebo jednak sa na to veľmi tešíme ale jednak sú obavy.dakujem vopred
@mariejenka nie budeme u svokrovcov
@monika191019 Zavolaj firmu, my sme to tak vyriešili, máš bez stresu 😊
@monika191019 Hlavne to nerobiť svojpomocne, firma to zmákne za mesiac a ani sa nenazdáte a budete sa sťahovať spať 👍🏻
Daj pozor, aku firmu si vyberies. Dnes si kazdy hovori "firma" a vysledky prace su katastrofalne. Takze firmu neustale kontrolovat a stat nad nimi.
Hlavne mat šikovných majstrov a nemáš čo stresovať . My sme komplet prerobili, za 6 tyzdnov. Bývali sme s detmi u svokrovcov.
A koľko stojí firma ?..lebo muž chce tiež svojpomocnej máme na to obmedzený rozpočet..
Nás to čaká o necelé 2 mesiace. Nakupujeme materiál v predstihu. Obklady a stavebný materiál kupujeme s rezervou aspoň 10%. Kuchynskú linku sme objednali v júli a prišla až včera. Na obklady do kuchyne sme čakali mesiac. Hlavne si vyberte spoľahlivú firmu alebo živnostníka. Nedajte sa nachytať. Jedného sme zrušili hneď, keď povedal, že chce 3 mesiace vopred 2500€ bez materiálu a dokladu.
My sme prerabali pred 2 rokmi, kuchyna, kupelna, wc, podlahy, 2 izby, nove rozvody , majstri spravili za 2 tyzdne. My sme vypratali izby, oni dali vsetko prec z kupelky a kuch linku. To aj oni vyviezli. Dalsi tyzden namontovali kuch linku , tak sa dalo uz potom fungovat ako tak, len sme este cakali na skrine a postel
@anesim a koľko si firma vypýtala?
@monika191019 neviem uz presne kolko bolo cisto za pracu, pri tom vsetkom co sme platili, oni zabezpecili aj vsetok material, dovoz obkladov, kupelky, tak ja som im to platila vsetko spolu.
@monika191019 zaklad je mat premyslene do detailov a vypocitane vzdialenosti,vyvody,premyslene,co kde bude,lebo kazdy cm ti potom chyba. Odpady musia sediet,to musis mat vysky dobre spravene a aj polohu,kde bude umyvadlo,pracka,drez,umyvadlo. Ked vyburate treba zorganizovat odvoz odpadu. Nezabudni umyvat chodbu,lebo ta susedia zozeru,ak najdu prach z vasej prerabky.
@monika191019 ja osobne by som firmu nevolala,ked pises,ze mas obmedzeny rozpocet. Si zober,ze len obklad panelakovej kupelne ta vyjde na min. 1000€,rataj este vodara nemalu polozku. Na material si tiez prihodia,to ti len narozpravaju,ake maju zlavy v stavebninach....
Máme rozpočet Max 20 000.. kuchyňa nás vyjde 3000 spotrebice už máme kúpené.vsetky .kúpeľňa tiež tak rátame..nechceme nič drahé ..a zvyšok na podlahy steny elektrinu a vodu materiál
@monika191019 tak nas vysla prerabka cca 15000 e, mali sme chlapa so zlatymi ruckami a za kupelnu, natahanie kablov, vodariny a pripravy na kuchynu vzal 2000 e. Robil to s mojim manzelom sam a manzelo rad lebo sa aj priucil. A kolkokrat zostal pan aj sam robit ked bol manzel v robote a trvalo mu to 2 tyzdne. Kuchynu nam prisli montovat z firmy, kde sme ju objednali. Podlahu som skladala s manzelom, maloval on. Da sa samostatne aj sme dokonca byvali v byte.
Čo myslíte ten rozpočet? Je sanca sa.zmestit? Lebo vyššie naozaj nemôžeme ist
Hlavne vybavit povolenie a napisat oznam susedom. Pozor na elektrinu a plyn. Moj muz je elektrikar ( vyuceny) n9 na pomoc sme si museli zavolat znameho a tak sme stali 2 dni kym prisiel. Plyn nam zapaj plynar. Inak vsetko sami
@monika191019 v byte budete aj bývať,aj pocas prerábky? Lebo aj také zažil môj muž co ma na to živnosť. Ale k téme... Najlepšie je ak mate všetko uz premyslené,vymerane,a halvne kúpené. Obkladu,a dlažby dajte určite viac na rezervu,nie na presno. Ak je toto vsetko splnené ide prerabka od ruky,ci uz vam (svojpomocne) alebo firme, živnostníkom.