Zeny,som chora z toho ako zladit lustre v dome v "obyvacko-kuchyni".Ako to riesite ked mate tieto 2 miestnosti spojene a potrebujete tam aj tam zavesne svietidlo?Neviem najst nic take co by sa mi pacili a hodilo v nejakej podobe alebo variaci tam aj tam 🙈
ja som to vôbec neriešila, do obývačky som dala také čo sa hodilo do obývačky a do kuchyne čo sa hodilo tam…
Mám úplne rovnaké a kuchynskej aj obývacej časti
Zaklad je aby sa ti hodili farbou kovu. Teda vsetky by mali byt nikel (strieborne), Alebo teraz je moderna zlata. Ale nemala by si miesat zlatu so striebornou. Akurat som riesila nieco podobne ale ja to mam este o to komplikovane ze som potrebovala zladit 3 lustre.
Mame spolu jedalen a obyvacku v jednej miestnosti a kuchyna je hned vedla otvorena do obyvackojedalne.
Moj problem je ze mne sa paci skoro kazdy typ lustra alebo svietidla.
Do chuchyne som kupila dve svietidla z IKEA pred 2 rokmi. Su jednoduche s 3 ziarovkmi, ale zaroven zaujimave.
Tak som k nim vyberala nieco podobne.
Nad jedalensky stol som vzdy chcela mat moderny krystalovy luster a do obyvacky som hladala nieco s bielym okruhlymi tienidlami, ale nieco viac rafinovane ako tie z IKEA.
Neviem najst fotku toho lustra co mam v obyvacke. Moj ma take biele okruhle tienidla ako na poslednom obrazku ale su 4 v tvare kriza.
V celom dome máme lustre z rovnakej série. Celá séria rovnaká - stropné, visiace, menšie aj väčšie + stojace aj nočné. Nevidím teda dôvod nevedieť to skombinovať. V každom väčšom shope so svietidlami nájdeš série.
Mame otvoreny priestor a riesili sme to tak, ze mame jednu dizajnovu visiacu lampu nad stolom a ostatne svietidla su neutralne (ufo/ bodovky) farebne a stylovo spolu ladiace (jedna seria). Z rovnakej serie mame aj stojace lampy v rohu obyvacky.
Ked pozries eshopy s osvetlenim, maju velky vyber serii svietidiel, ktore vies vybrat podla toho ake potrebujes a este maju aj rovnaky dizajn. Treba sa tym len prehrabavat. Ak sa ti zapaci luster, isto je k nemu aj zavesne aj nastenne svitidlo aj dalsie moznosti.
@viestta Mne sa neosvedcilo vyberat svietidla cez eshop.
Velakrat sa mi stalo ze to co sa mi pacilo na fotke, sa mi vobec nepacilo v reale. Tie fotky su vzdy robene zboku akoby mal clovek ten luster vo vyske oci, ale v skutocnosti sa na vela lustrov clovek diva pod uhlom, alebo zospodu a to dost zmeni tvar lustra. Tiez nie je podla fotky mozne odhadnut ake svetlo ten luster dava... teda aku atmosferu robi v miestnosti. Neznasam vracanie tovaru a tak radsej kupujem to co vidim.
@andreatytler ano, to mas pravdu. Tak potom neostane len obiehat obchody
daj do obyvacky ufo a do kuchyne take tie 3 smerove napriklad (s tym, ze budu smerovat na stol a linku)