Máme veľkometražny 3 izbový byt a chceme získať izbu navyše a mať 2 detské izby. Realizoval to tak už niekto? Možnosti sú presunúť kuchyňu do obývačky alebo kuchyňu do veľkej chodby ale bez okna. Izby sú veľké aj chodba 🙂
Ja len malom prispiem, kuchynu bez okna by som nedavala
Kuchyňa bez okna? Za mna zlý nápad.
Čo poznám ľudí väčšinou predeľujú jednu izbu stym že polovica je detská izba a druha polovica je spálňa. Kuchyňa bez okna to si neviem predstaviť.
najdite si 4 i byt...
Nakresli pôdorys.Ale radšej kuchyňu do obyvacky
susedia tak urobili, z kuchyne detska, v obyvke kuchyna, digestor, a sused nad nimi vecne frfle, ked sused v noci pusta digestor, pusta vodu, vsetko pocuju...
v kuchynodetskej zase pocuju ako dopadaju exkrementy k kanaliz. rure, ako tecie voda-susedi s wc a kupelnou...
Z najvacsej izby sa nedaju urobit 2 detske izby? Urobit sadrokartonovu priecku?
Závisí od konkrétneho pôdorysu, ale kamoška tak vyrastala, že mali predelenú najväčšiu izbu sadrokartónovou priečkou a vznikli dve detské izby.
Ja by som asi spojila kuchyňu s obývačkou
Tiez som dala kuchynu do obyvacky a z byvalej kuchyne je izba. 25 m² je obyvacka a v byte mi to prislo zbytocne velky a nevyuzity priestor kuchyna bola v miestnosti 15 m². Za mna skvele riesenie, spokojnost a kazdy to chvali. Obyvacka je "rozdelena" do 3 casti obyvka,jedalen a kuchyna..krasne sa to tam vsetko vmestilo. Kuchyna ma tvar L. A prehadzala som fyzicky nabytok na vsetky sposoby aby som zistila ktory bude naj (otocila som pohovku na vsetky smery a sposoby - prave aj lave L-ko) ale sucasna verzia je velmi vzdusna a prakticka a paradoxne posobi priestranne.
my mame velkometrazny a jedna izba ma 2 dvere-tu sme mali predelenu stenou ..brat mal malu izbu sice bez okien ale vzduch isiel cez vrch-kedze skryne niesu dlhe ako stena.. takze v pohode ..vela ludi to tak malo ... izbu ziskas len predelenim jednje izby - to ako ju predelite je uz na vas- bud skrynami, sadrokartonom,zavesom.. na nete je xy inspiracii...
alebo zainvestujte do navrhara-a nech vam to on navrhne ako to bude najlepsie
my sme delili detom izby, vela zavazi od pôdorysu, t.j. ako su okna, kde su dvere. kuchynu nemozes hybat nakolko su tam rozvody vody, plynu a odtok... mozes predeli obyvacku na 2 izby a z detskej spravit mensiu obyvacku, ale fakt zalezi od podorysu daj rozmery a nakres
my sme z obyvacky urobili kuchynoobyvacku. JA si to chvalim najviac, konecne sa necitim zavreta v kuchyni, kym to v obyvacke zije. A z byvalej kuchyne je izba pre dceru.
Najlepšie riešiť s architektom
Určite by som sa obrátila na architekta. Je to rozhodnutie, v ktorom budeš žiť, tak by malo byť vymyslené čo najlepšie.
My sme riesili ako prerobit 2i byt na 3i (70m2). Boli tam 2 obrovske a dlhe izby. Zamurovala sa chodbicka z chodby do kuchyne, o tu sa zväčšila kupelna. Miesto kuchyne sa spravila spalna, kuchyňa bola spojená s obývačkou, bolo tam dost miesta aj na jedálenský stol. Ďalšia dlha izba sa tiez trosku zmensila a vznikol priestor pre posilňovací stroj, pripadne pracovnu. Samozrejme všetko treba riesit so statikom. Ak nemate predstavivosť, navštíviť odbornika, ktory poradi 😊
@adonish Super a aký je rozmer spojenej obývačky s kuchyňou?
Daj podorys s rozmermi.
Ako sa mozes toto opytat ked sem nedas podorys.. co mame vsetci vestecke gule aby sme ti vedeli poradit ti ako presunit izby? Ach
Nenašla som na nete originál pôdorys. Kúpeľňa a stupačky sú hned za múrom pri obývačke tak nebude to problém. Ja som sa pýtala či to už má niekto tak riešené presunúť kuchyňu do obývačky a ďakujem vám že ste prispeli do fora som rozhodnutá najlepšie riešenie bude kuchyňa v obyvke a máme druhú detskú izbu 🙂 Byt určite meniť nechceme je tu krásny výhľad z izieb a rozloha bytu je 83m čo je výmera bežných 4 izbakov
No neviem či je možné presunúť kuchyňu do obývačky, už len kôli stupackam a odpadu. My máme veľkú izbu predelenu vstavanou skriňou so svetlikom
Ved nakresli ceruzou na papier, daj priblizne rozmery a odfot. Projekt na stavebne povolenie z toho robit nikto neplanuje.
@denda007 my sme len cez stenu prehodili, kuchyna s obyvackou povodne mali spolocnu stenu, na nej bola linka. Stacilo do steny len dve diery na potrubia a linku sme dali na tu stenu z druhej strany. Stupacka bola na chodbe, aj tam zostala. Nastastie sa to takto lahko dalo urobit u nas. ALe hej, nie vsade to ide tak lahko
Daj pôdorys a lepšie ti ľudia poradia ☺️