Ako zariadiť spálňu 2 x 2,8 m?

6. nov 2023

Ahojte, ideme prehodiť spálňu s detskou aby mala dcéra viac miesta. Problém je, že naša nová spálňa (jej detská) má rozmer 2x2,8m a ja netuším ako to zariadiť. Strana ktorá má 2 metre je tá, ktorá má okno a radiátor takže tam hneď posteľ nemôžem dať. Keď ju dám do stredu tak budeme prekračovať cez posteľ k oknu. Nejaký nápad? Som z toho zúfalá. Áno neviem aku posteľ kúpiť však na dĺžku má dva metre a viac predsa každá

viestta
6. nov 2023

Bez prekracovania postele to nepojde. Bud date postel celom pod okno a budete na postel vyliezat spredu alebo sa budete prekracovat. Ked budes velmi dlho hladat najdes postel 170x195, ale problem ti to nevyriesi

macekovam
6. nov 2023

Môžete kúpiť takú vyvýšené manželskú postel...

autor
6. nov 2023

@viestta muž práve hovorí, že však budeme prekračovať... Len keď on už teraz láme rošty a to neprekračuje zatiaľ nič (je to macko) 😀 už som rozmýšľala aj matrac na zem a tam spat

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macekovam
6. nov 2023

A vchod do miestnosti sa nedá zmeniť? Z inej miestnosti napríklad ze by ta stena zostala pre postel? A tam kde je aj radiátor by boli dvére?

simca06022011
6. nov 2023

no s tymto rozmerom nic nenavymyslas, to je kumbal :D ine moznosti v byte nemate? ja by som tam dcere nechala "spalnu" a veci na hranie dala, stol atd dala do inej izby. Ak nie, tak proste postel by osm narazila do jedneho rohu izby, neviem ako je to situovane aj s dverami... a matrace na zem neviem co pomoze, okrem toho ze este viac sa ukratite o ako take pohodlie. Pirpadne mate moznost vyklapaciu postel :DD ale teda to ma asi nejaky hmotnostny limit tiez.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aalt
6. nov 2023

No jedine nejaku rozkladaciu. Ale takto stale mas vyriesenu iba postel, neviem ci tam chces este nejaku skrinu ... dvere su ako? A kam sa otvaraju?

kitycat
6. nov 2023

No tak tam nie je moc co carovat... postel alebo rozkladaci gauc pod okno... ci co by si chcela mat za postelou?

A ja by som to nemenila... je to pekne dat dietatu priestor, ale ked nie su podmienky tak jej ten "kumbalik" na postel a hracky staci

belllinka
6. nov 2023

@kitycat dieta travi v detskej podstatne viac casu ako rodicia v spalni, kam sa chodia iba vyspat. Nechapem tu “modu” dat detom najmensiu izbu.
Autorka, preco nemozes dat postel hned pod okno? Stolar vam vie urobit postel aj mensiu na mieru a matrac vies tiez kupit 190.

belllinka
6. nov 2023

A ty spi pod oknom a on blizsie k dveram, nech ta nemusi prekracovat. Mali sme to tak isto a uplne v pohode.

autor
6. nov 2023

@belllinka pod oknom je radiátor práveže. Možno by to nevadilo, veľmi nekurime v byte. Dcérka do nedávna spinkala s nami v spálni a táto malinká izbicka bola jej herňa. Už je čas dať jej izbu a dostane tu väčšiu. Má mať priestor a nám naozaj na spánok postačí mini spálňa. Len som chcela mať spálňu aj peknú ale asi veľa nevykuzlim. Skriňu tam nepotrebujem, máme šatník. Stačí mi tam fakt len posteľ a kozmetický stolik len posteľ neviem aku, asi fakt osloviť stolára a dať spraviť na mieru.

autor
6. nov 2023

@kitycat meniť to určite budeme, nech ma väčšiu izbu, má veľa hračiek a chceme jej kúpiť posteľ so smyklavkou a to by do tej mini izby nevošlo

autor
6. nov 2023

@simca06022011 no ešte je možnosť zmenšiť šatník ten je hneď vedľa, ten má rozmer 3x2 (nemá okno, preto to nebola spálňa ani plnohodnotná izba) ale zas tam je všetko robené na mieru bolo to drahé jak šľak a to asi manžel zamietne. Vyklapacia posteľ ma tiež napadla, no mňa to udrží ja mám 52kg ale muž dva krát toľko 😀

belllinka
6. nov 2023

Aj my sme mali radiator pod oknom, vobec sme ho nezapinali, fakt sa vam bude lepsie spat, ked nebudete mat vykurenu izbu.
Pre dieta urcite co najvacsiu izbu 👍

zuzanaete
7. nov 2023

Mame tiez malu spalnu. Hlavy mame pod oknom. My ale zboznujeme spat v zime, takze radiator vobec nezapiname. Ak by sme nahodou chceli, tak celo postele nie je 1 cela doska, ale je tam priestor, aby teplo prudilo.

aalt
7. nov 2023

Nosnosti normalnych "vyklapacich" posteli by som sa nebal, skor toho, ze ten matrac sa moze rychlo prelezat a teda aby sa dal vymenit. A su aj postele, ktore rano zdvihnes cele na stenu nieco ako https://www.veneti.sk/nabytok/nabytok-podla-typ... - maju ich na stranke viac, ale potom cez den nemas na co "sadnut".

kp7333
7. nov 2023

1.moznost: Kupila by som postel so sirkou 160cm a prirazila ju ku stene celom k radiatoru, tak aby sa dalo dostat k oknu. 2.moznost: Malu izbu by som nechala dcere ma spanie, dala by som jej tam len postel, komodu na oblecenie a maly stolik. Kutik na hranie a hracky by som dala do inej miestnosti - napr. obyvacky alebo na chodbu.

mamutka
7. nov 2023

Pozri na Pintereste pod pojmom narrow bedroom, ľudia mávajú posteľ pod oknom a ani to nevyzerá zle. Keď sa inak neda, tak sa neda

mamutka
7. nov 2023
mamutka
7. nov 2023