Nedávno sme si dali namontovať na dom terasové dvere proti hmyzu bývame tu len pár mesiacov tak sa zariadujeme.Také tie klasické otváracie.V tej izbe máme zároveň aj spálňu Teraz ked sú tieto teplá tak v noci vetráme dokorán.Sme sice na dedine ale ja sa stále bojim že dakto tú sieťku otvori v noci a vojde do domu.Neviete alebo nemáte nápady ako ju zvnútra nejako zaistiť? Myslela som si že to zvnútra bude mať nejaký istič na uzavretie aspoň proti ochrane a tam nič
A nedajú sa vám dvere otvoriť na vetračku? Ja to tak robím, lebo do korán sa bojím mať otvorené okno, keď sme prakticky na prízemí 😬
no šak to.Ale keby ju neotvorim tak sa zadusime.Mňa toto ani nenapadlo až potom ked som sa na to lepšie zadivala.Už sa len modliť aby sa sem nikto nevlámal
Nijako... Je to sieťka, nie bezpečnostný prvok. Cez našu sieťku pohodlne do domu vošiel náš pes🤣 samozrejme, cez zatvorenú... Takže pre zlodeja bude nejaký háčik skôr pre zábavu.
@liusa82 obdivujem Ta ja by som tak nezaspala🙂u nas minuly rok v lete vykradli na vedl.ulici dom hore spali a dole kradli plus okolite dediny
tiez cez okno so sietkouOdvtedy nemam v noci dokoran okno len do polky stiahnutu vonkajsiu zaluziu.Nechcem Ta tym vystrasit, ale radsej by som inak spravila prievan.My mame psa, tak sa spolieham nanho.My, ked sme prisli z panelaku vobec som sa necitila v dome bezpecne este byvame pri lese posledny dom
@liusa82 volá sa to sieťka proti hmyzu... 🙈 Otec ich montuje 30 rokov a o bezpečnostnej sieťke mi ešte nevravel. Prepáč ale strašne si ma rozosmiala 😆 bývam tiež na dedine a teda bohužiaľ,tiež sa momentálne potíme len pri vetračke. Snáď sa ťa nedotknem,ak áno sorry, ale čakať, že sieťka proti hmyzu bude zaistená.. ako? Veď je to nemožné 🙈☺️☺️☺️
@paulinadreamy no malo by sa niečo na to vymyslieť šak nežijeme za doby konikov.Niečo za tou sieťovinou ešte dať na ochranu neviem čo ale niečo..Na to by sa malo myslieť hlavne
@liusa82 sieťka ale nieje určená na ochranu. Je to proti hmyzu, aby si nemala plný dom komárov. Maximálne si daj pred dvere mreže a môžeš vetrať celú noc, nič iné ma nenapadlo 🙈😆
@paulinadreamy tie čisto na okná nepoviem.Ale tieto otváracie s čim sa počita že to bude zároveň slúžiť aj ako dvere teda vchod aj východ na terasu tam by to malo byť riešené nejak inak
@liusa82 tiež ich mám na terase,ale nikdy ma nenapadlo, že by mali byť zaistené. Proste je to nezmysel, zlodej ľahko sieťku prereže a hotovo. Klíma alebo mreže, iné riešenie neexistuje
@liusa82 predpokladám, že sa bavíme o rodinnom dome. Všimla si si napr. že na bežnom rodinnom dome nie sú ani bezpečnostné dvere? Ale klasické plastové? Pretože je to rodinný dom, keď do neho niekto chce vojsť, tak švihne šuter do okna a je otvorené. Sieťka je čisto záležitosť proti hmyzu. Ak chceš bezpečnostný prvok, tak si môžeš dať namontovať rolovaciu mrežu. Taká ako je na jednotlivých obchodoch v nákupných centrách. Je veľká, nevzhľadná, rachoce ale je bezpečná.
@liusa82 Darmo by tam bolo zamykanie, ked je tam sietka, ktoru rozrezes za par sekund a si dnu.
Okrem mrezi este pes za sietkou, mne sa tak dobre spi. 😃
Klasické plastové okná otvorí aj amatér za pár sekúnd tak ze to nebudeš počuť. Sieťka tomu nezabrani. Ak sa chceš cítit bezpečné investuj do kamery s pohybovým senzorom.
@liusa82 asi to bude vyzerať divne, ale teoreticky môžeš dať za sieťku ešte zajačie pletivo. To je také to tenké, ako sa dáva na dvierka králikárne (nie to hrubé plotové). Po obvode ho prichytíš o rám malými šróbikmi a prelepíš bitumenovou páskou, aby ste sa o tie konce neporanili. Alebo ho po obvode olištovať. To určite nikto neprereže. Nič iné blbšie ma nenapadá. 🤔🤷♀️
@jankalukasova máme sieťku a bezpečnostný prvok osobytne. Je to nem.ovčiak, je veľmi účinný
@katica06 áno, my máme aziatku, tiež veľmi účinná...
@liusa82 ten výrobok sa volá sieťka proti hmyzu. Má brániť hmyzu. Nie zlodejom. Výroba sieťky s pletivom by sa značne predražila. Nie len o samotné pletivo, o pevnejší rám, ktorý by musela mať, o pevnejšie pánty, ktoré by ju museli držať.
Keď sa to celé roky nerobí, tak v tom asi nejaká logika bude. Takú sieťku si daj pokojne vyrobiť. Ale bude len a len o Tvojom lepšom pocite. To pletivo rozoberieš aj nožničkami. Žiadne problém, bude to maximálne nevzhľadné, nebude to o nič bezpečnejšie, len o dosť drahšie. S prepáčením sa tváriš ako keby si objavila Ameriku, lebo to už sa tak malo robiť dávno ale za pána si nedáš vysvetliť, že keď sa do toho domu bude chcieť niekto dostať, tak žiadna sieťka ani zajačie pletivo, mu v tom nezabráni.
@jankalukasova mne financie problém nerobia.Ja by som si aj priplatila aby som sa citila bezpečne
@liusa82 ale nechápeš, že to reálne o nič bezpečnejšie nebude?
@liusa82 jedine nejaky alarm/senzor pohybu nasmerovat na sietku 🤷♀️
Ja neviem ci sa smiat alebo plakat 😂 ...ze bat sa nechat okno dokoran v noci len so sietkou proti mucham lebo pride zlodej a vykradne ...to uz radsej riesim rovno plot pre boha 😂 pri vysokom s ostnovym trnim sa tam max zlodej skor za vajcia povesi nez by stihlo prist na nejake rezanie sietky...a dalsia vec...vysoka brana s ihlicami a zamykat 😂 vacsina sa divi ze ich vykradnu ked maju branky a plotiky take ze pride zlodek prekroci a ide na vandrovku dalej kradnut takze potom necudo 😂....a co sa tyka zinkovanej kovovej sietky....do tej staci pichnut klinec, vykruzit a rozstrihnut sa to daj aj obycajnymi noznicami a nepomoze ti ani nejaka lista
@judar ja si tiež myslim že ked má vykradnúť aj vykradne a nepomôže nikomu nič.Hádam kvôli tomu nebudem v celom dome teraz zabednená od vrchu dole.Aj dneska som tie dvierka mala dokorán a jak som sa fajne vyspala😀 a podla mňa tie domy čo vykrádajú sú aj z velkej časti dopredu vytipované.Dobre oni vedia ku komu idú a ako sa tam dostať.Podla mňa vedia aj to ako tí ludia spávajú či na hornom poschodí alebo dole.
@janne318 zajacie pletivo ti nejako nepoze..
@judar vysoky plot s ostnatym drotom, to vazne? a este ostrelovaca do straznej veze... 😁
@liusa82 poviem ti, ze by som tak nespala.. Ani keby sa mam uvarit vo vlastnej stave.. 😁 ale bezpecnostna sietka, to je pomerne usmevna predstava... aj keby bola so spevnenym ramom a z tazko rozrezatelneho drotu, este vzdy sa da jednoducho vybrat z pantov.. To by jednoducho nefungovalo..
@luccija ako sa tym ludom dostali do domov? otvorena ventracka, ci inak?
@liusa82 no to väčšie istenie by ti podľa mňa bolo aj tak na nič, keďže prerezať sieťku je to najmenej.... Sieťka nie je to určená na to, aby si mala zabezpečené aj pred vlámaním ... Ale teda aj si chcete dať nejaké placebo, tak mozno primontovať nejakú retiazku ako na vchodových dverách? ... Ale ako vravím, to zlodeja neodradí ... Vyrezať do sieťky otvor je omnoho jednoduchšie a tichšie.