Ako vzniká prach v byte?

27. feb 2023

Nikdy som tu nemala nejaky extrémny prach, kým som bývala sama , stačilo mi vydrhnuť kúpelňu raz týždenne. Odkedy sa ku mne nasťahoval chlap, každý deň to tu vyzerá ako keby sem prišiel bager s prachom a vyd*bal ho rovno do kúpeľne hlavne umyvadlo teda , tomu už vôbec nerozumiem keďže sa používa každý deň , každý deň doňho tečie voda a každý den je nanom hrubá vrstva prachu je mi z toho na vracanie už , dokonca sa mi aj pavučiny v rohoch začali robiť 😂

tyrkysova_kobyla
27. feb 2023

Prach su necistoty z vonkajsku donesene na obleceni napriklad, alebo ciastocky odumretej koze

reanda
27. feb 2023

na umyvadle mavam prach, ked si pri nom niekto vyzlecie zaprasene oblecenie

kiwi3
27. feb 2023

tiez to mam s umyvadlom a vanou. po par hodinach je tam vrstva prachu. je to hlavne z oblecenia a osusiek, ktore tam su zavesene. okrem toho nemame ani koberce, takze to nema do coho sadat. nedosla som na to, ako to eliminovat, keby mal niekto spasonosny napad, tak budem rada

autor
27. feb 2023

@reanda no to mi nenapadlo. On sa stále vyzlieka v kúpeľni , ešte to oblečenie koľko krát aj nechá na umývadle.

reanda
27. feb 2023

staci to splachnut vodou.. ale ja teda umyvadlo aj kazdy den pretriem hubkou so saponatom zmiesanym s octom, aby sa rozpustil vodny kamen - mame totiz hodne tvrdu vodu a to sa hned vytvori taky jemny drsny povlak, na ktorom potom vsetka spina lepsie drzi a horsie sa 'splachne'
holt, cim je v byte viac ludi a viac sa pouziva, tym sa aj viac spini a prasi..

sono2
27. feb 2023

Kúrenie, proste pohyb. A to nemáš 2 deti ja upratujem 2 krát týždenne a denne umývadlo

srnka79
27. feb 2023

Uplne zo vsetkeho🙂 staci doma susit pradlo, nasledne ho skladat. Ak nahodou do bytu svieti slnko, krasne to vidno. Pri prezliekani perin je to brutal. Pri vyzliekani (moj sa v kupelke a to to iste, kazdy den spinave umyvadlo, vana, plochy okolo, parapety), z kobercov - uplne vsetko sa opotrebuva, olamuje, odpadava aj na mikrourovni vlakien, co vidime ako prach. K tomu koza, chlpy, vlasy, vykaly roztocov, drobne musky, prach a smog zvonku, co vleti dnu pri vetrani. Tiez kym som bola sama, tak sa to dalo, ako je chlap a dieta doma, tak je tu prach nonstop😂. Vonkajsie biele parapety utieram kazdy mesiac, lebo su cierne a nechcem to mat v byte, to je od cesty, z nevydlazdeneho hlineneho chodnika pred domom (70-rocna bytovka, povodny chodnik sa davno rozpadol na prach, susedia odmietaju vydlazdit a mesto, ktoremu pozemok patri duplom) a to je este nic, sestrin pes nas u rodicov 13 rokov obstastnoval chlpmi v jedle, caji, na obleceni - uz je rok na druhom svete a tie chlpy su tam stale aj napriek vysavaniu... jednoducho si na to treba zvyknut, mavnut rukou, lebo by sa clovek zblaznil pri kazdodennom gruntovani🤦😆 a proste to raz za tyzden zotriet. Je to boj s veternymi mlynmi, ja uz som rozmyslala nad byvanim v kamennej jaskyni a len to vystriekat raz tyzdenne hadicou😂😂😂.

samkolea
27. feb 2023

Ja si pamatam ako moj na zaciatku vztahu “vyprasoval/ natriasal” kazde tricko co si rano isiel obliect. Mna dvihalo 🤭. Tiez v kupelni sa raz osprchuje a prachu vsade akoby robil saunovy ritual. Tiez spominam nad tym ako som si raz utrela prach, podlahu a vsetko ostatne. O capkach na podlahe, obrazovke Tv, kuchynskej linke, dveri, okien od deciek sa nejdem vyjadrovat. Auto ako traktor 🤣. A tie hlupe kamienky z posypania tak to uz som mrtva ☠️☠️💩😂😂

dadis
27. feb 2023

Tiez mam prach v kupelni 🙄..staci den, traja sa tam vecer vyzlecieme, ospchujene, oblecieme do pyzama a rano na umyvadle a vani prach...tiez to iba vodou davam dole - myslela som, ze som sama, komu sa to deje a vadi mu to 🙈😁..v predchadzajucom byte som mala pocit, ze sa tam menej prasilo..ale kto vie..kupelna bola o nieco vacsia, so sprchovym kutom..umyvadlo som tak ci tak vzdy rano pri umyvani zubov ocistil, takze som si to asi len menej vsimala

merlinja
27. feb 2023

už som sa bála, že to len ja tak mám ...

reanda
27. feb 2023

inak v kupelni ten prach najviac vidno, lebo tym, ako je tam vlhko, tak aj prach navlhne a je taky iny, tmavsi, aj tazsi .. no proste je to svina 😀 😝

kiwi3
27. feb 2023

@dadis ja teraz byvam v tretom byte a tiez mam pocit, ze tu vidno najviac na vsetkom spinu. ta v kupelni je ale asi aj tym, ze v prvom sme nemali biele umyvadla a v druhom bola vacsia kupelna s oknom... asi viac faktorov tam hra rolu

jaskolka
27. feb 2023

Uteráky, osušky, prádlo, ktoré dávate do koša na pranie, rohozky ku sprche a podobne
. To všetko robí proste prach.
Manzel je stavbar, má stavebný prach nielen v oblečení, ale aj vo vlasoch, na koži, ide sa sprchovat, ale kým vojde do tej vane, tak skrátka to všetko sa dostane aj na umývadlo, tomu sa nedá zabrániť, prach utieram každé ráno.

autor
27. feb 2023

No nič tak ja ho asi zase vysťahujem teda 😂😂 dobre bolo ale stačilo hahah 🙈😂

babulkomale
27. feb 2023

@srnka79 moja rec s tou jaskynou 👍👍👍😃 hlavne alergici a astmatici by si oddychli 💨

ema22270
27. feb 2023

Nam sa tiez tak velmi prasi a tiez som z toho na nervy 🙈

babulkomale
27. feb 2023

A co je vzadu na wc mise ked sa nad nou kazdy vytriasa s oblecenim 🤦 bohuzial niektori ludia o tom asi nevedia a teda ani neupratuju 🤮

marca12
27. feb 2023

Prach je normalna sucast zivota,netreba z toho robit dramu. Aj u nas je vkuse prach. Vraj pomaha susicka,menej sa prasi z pradla

autor
27. feb 2023

@babulkomale akurat dnes som to umyvala lebo ja zatvaram aj poklop kvôli malému aby mi tam nehádzal hračky a toaletný takze to dooosť vidno keď je to zavrete pekne to tam svíci ten sajrajt😄

andreatytler
27. feb 2023

Hej, na prach pomoze len vystahovat.🙂
Cim aktivnejsie sa miestnost vyuziva, tym viac prachu sa tam robi. Ja som vzdy myslela ze najviac zapadnute prachom su miestnosti niekde kde clovek nevstupi pol roka ale opak je pravdou. Mame druhu kupelnu, do ktorej chodime, len vtedy ked je prva obsadena, cize raz za tyzden a ta je stale cistucka.
A aj s tym umyvadlom. Cim viac vody v nom tecie tym spinavsie. Je to hlavu ale je to tak.😀

lyci
27. feb 2023

najviac zredukuje prach v byte susicka pradla. je to neuveritelny rozdiel

slavomira236
27. feb 2023

@lyci mam susicku no nejak som nepostrehla menej prachu

ema22270
27. feb 2023

@slavomira236 zo susicky je este viac prachu v kupelni , aj ked je pravda, ze z vysuseneho oblecenia prach zmizne. 😊😆

lila1988
27. feb 2023

@kiwi3 čistička vzduchu

kiwi3
27. feb 2023

@lila1988 mame...

lila1988
27. feb 2023

@kiwi3 a susicku máte? My mame obe a prach podľa cisticky až tak nemame

kiwi3
27. feb 2023

@lila1988 áno, aj to

roja01
27. feb 2023

Este zalezi na meste v ktorom clovek byva. V Bratislave je denne usadenych na umyvadle velke mnozstvo castic v tvare cca 2mm dlhych, tmavych tyciniek. V malom meste pri Bratislave to vobec nevidim. Zalezi na tom, co v znecistuje ovzdusie (velka premavka, vyroba, malo zelene atp.)

kacenocka2
27. feb 2023

@slavomira236 ani ja som nepostrehla menej prachu pri sušičke🤔