Ahojte, poraďte mi ako vytvoriť z tohto 2-izboveho bytu 3-izbovy bez toho aby som burala panelové priečky. Jadro je umakart a to ide dole.Jedine vhodné riešenie vidím spraviť obývačku s kuchyňou a z pôvodnej kuchyne izbu...ale potom si neviem poradiť s usporiadaním tej obývačky s kuchyňou. Máte niekto tip?
V prvom rade rozmyslaj ako napojis odpad z tej novej kuchyne do odpadov v jadre. To musi ist samospadom po najkratsej trase. Vsetko ostatne nemusi byt problem, ale pri odpadoch gravitacia nepusti
@mirkaa100 velmi zly byt...... ALE!!!! 5 musi ostat, lebo wc a predpokladam stupacky... 4 presunut do rohu, a zo zvysku 6 a 3 spravit kuchynoobyvacku. Zamurovat dvere medzi 3 a 2, vytvorit novu stenu a chodbu v izbe 2 - aby bola nepriechodna a z tejto chodby do izby 1. ale ako pisem - velmi na figu dispozicia
@kaktusik007 vaoo ty si v tej krezbe nasla okna a identifikovala stupacky? tak to ti gratulujem. Pre mna je to snad najhorsi nakres aky som kedy videl a ako elektrikar keby som dostal takyto podorys pre zakreslenie elektroinstalacie, tak dodavatela poslem kadelahsie ;)
@egonsk tak pozriem sa a vidim 🤣🤣🤣 pri tej 3 su len jemne vidno okna, ale ciarka tam je ;) 4-5 je wecko a kupelka, wc je mensie a v 90% tam davaju stupacky ;) v podstate to je alfa a omega vsetkeho - kadial presne ide hlavna zachodova rura a ako nizko je mozne sa na nu napojit --- podla toho viem ako daleko smiem so zachodom, ci ho mozem otocit... a rovnako podla toho zistim co so sprchovym kutom / vanou.... umyvadlo a drez v kuchyni napojis, to je uz malina. Zachod byva problematicky ;)
a suhlas - toto na elektroinstalaciu je mizerne, ale... nastrel spravit vies 🤪
@egonsk a inak toto je standardny stavebny vykres - co sa kreslili kedysi este na takom ruzovom papieri
Prosim vas, co je 7,9 a 10 a KDE JE 8? 😆
@taga 7,9,10 budu pivnicne kobky na poschodi pristupne z chodby na poschodi a 8 bude nieco v inom byte, ktory sa nezmestil uz na fotku ;)
@kaktusik007 no nakres z mojho byvaleho bytu v cinzaku, ktory ma uz peknych par desatroci za sebou (este len ked sa zacala stavat petrzalka) teda vyzera rozhodne lepsie, na nom clovek presne vie identifikovat aj stavebne otvory (prierazy v stupackach pre odpady aj pre odvetranie, rozmery, umiestnenie, atd..), nosne mury (aj hrubky), kotvenia panelov i schodiska, okna a ich delenie, atd...atd.. toto je ako opajcovana kopia opajcovanej kopie 😅 narychlo nakreslena v ramci obednej pauzy 😉
@tiika ako budes riesit kuchynsky odpad? cerpadlom?
@kaktusik007 uz som videl spravenu minikuchynu v tej predsieni, t.j. c.6, tam by odpad nemusela zlozito riesit, este aj digestor by mala kam napojit, len nevyhoda je, ze by tam nebolo denne svetlo. A samozrejme wc s kupelkou by sa muselo tiez inak poriesit vstup tak, aby izba 3 bola samostatna....
@egonsk ano, ale - chcel by si mat byt, do ktoreho vstupujes cez kuchynu? 🤷🏼♀️
@kaktusik007 nechcel by som mat ani takto situovany byt 😁 ... ale mal som 2 klientov a aj moja teta take tiez mala, ono im to vyhovovalo a susedia slintajuci za dverami pri vianocnom peceni a nedelnom smazeni ich netrapili 😅
@kaktusik007 chodba je 1 m, to by z kúpeľne do drezu (hneď oproti pri stene) mohlo vydať. nevidíme v reáli, ani to ako je osadené umývadlo/vana/sprch.kut.
A ty by si ako zariadila 6-3, chodbo/kuchyno-obyvacku? A koľko by mala m2?
Tak toľko peňazí, čo by to zožralo, by som do toho neinvestovala. Nehovoriac o prípadnom následnom problematickom predaji. Bude to "mačkopes". Ani dvoj, ani troj-izbák. Rada jediná. Predať a kúpiť normálny 3-izbový.
ja by som kúpila väčší byt a neprerábala by som nič. Otázne je, ktorá priečka je nosná , či sa vôbec môže zbúrať tá, ktorú by ste chceli
@tiika ja by som takyto byt s umyslom prerobit na 3KK nekupovala. A to mam presne 2izbovy byt prerobeny na 2 samostatne izby a velku kuchynoobyvacku. Lenze moj je jeden centralny priestor (inak uplne rovnake izby cca 6 x 3,5 metra) - a tu do toho centralneho priestoru este musis narvat aj kupelku s wc, co hodne stazuje situaciu... Ano, ostatne dve izby ostanu krasne velke, ale.... na tej kuchynoobyvacke to proste bude citit vzdy.
Ak je 5 zachod a sachta, tak kupelnu by som presunul do vstupnej chodby, cim by ale wc bolo v nej. Z kupelne a prechodu do kuchyne vies spravit kuchynku. Z kuchyne potom izbu. Ale do vsetkych izieb budes chodit cez obyvacko jedalen. 7, 9, 10 je co? Vies to zrusit a vyuzit v tej velkej izbe?
Ja by som byt s cerpadlom nekupila, je to mackopes, problemy sa budu kopit a nehovoriac p tom ze to budu pocuvat susedia a este aj prdy vvozbe nad ktorou bude zachod
@mirkaa100 no ja by som to takto spravila, nakoľko kvôli vode a odpadom treba mať linku pri stene kde je kúpelka, preto by som zrušila chodbičku, v podstate kamarát má podobný byt ale ten balkon tam u teba zohráva rolu, že ťahšie sa usporiadavalo , konferečný stolík by som volila radšej dva menšie alebo také vkladacie do seba. Linku by som dala s vyšším zadným dielom, aby napr. nepadali veci ludom sediacim na gauči na hlavu.
ahojte prosim vas da sa vymysliet nieco s tymto podorysom , nepaci sa mi ze ta spalna ma vstup z obyvacky, da sa s tym nieco robit?
@danula2
Napr. Urobiť nejakú menšiu priecku
idealne predat a kupit iny, s lepsou dispoziciou a viacero izbami 😉