Ako vytvoriť odkladací priestor na pracovnom stole?

21. dec 2022

Ahojte. Máme menší byt takže aj stôl musí byť menší. Keď sme obaja na počítačoch tak je v to v pohode, zmestíme sa. Ale začala som mať pocit, že sa nemám kde pohnúť. Obaja dosť smrkáme, vreckovky musia byť po ruke, po okuliare sa mi nechce ďalej chodiť, lampa sa zíde keď niečo píšem rukou. A ešte keď si chcem nechať na stole A4 zošit a pero, už to úplne zavadzia a všetko je len tak na kôpke.
Och a tie káble všadeprítomné, s ktorými sa toho nedá veľa spraviť...
Premýšľali sme, že by sa nám zišla aj tlačiareň ale vôbec nemám tušenia kde by sme ju tak dali.

Napadá vám nejaký spôsob, ako vytvoriť nejaké poličky alebo odkladacie miesto, ktoré nebude zavadzať a bude plniť účel?

Prosím nepíšte mi že si máme dať menší gauč, vymeniť stôl a že sme si to zle vymysleli, to mi teraz nepomôže. :D

Ďakujem za rady.

evica17
21. dec 2022

Ja mám stôl pozdĺž dlhšej strany pri stene a nad mám takú poličku, zavesenú,len doska a také kovové L na ktorých to drží, stačí sa mi postaviť a mám, ale ak dáš nižšie tak by si vedela aj rukou vziať bez postavenia.

simca06022011
21. dec 2022

Polica na stenu, na káble existujú rôzne vychytavky, skus pobehať aliexpress napr. Rôzne sťahovacie šnúrky, samolepiace "zipsy", alebo také silikónové srandy na kraj stola kde káble zacvakas. Na policu na stenu ( aj dve tri nad seba zacvaknes aj stipcovu lampu. A stol máš prázdny. Inak.mas tie stoly úplne prázdne... si predstav ze robíš účtovníctvo a natreté tam ešte sanon.a.kopu kadecoho :D
Na pery q iné veci sú tiež kadejaké možnosti. Alebo pojazdný kontajner so suflikmi ešte môžeš zvážiť alebo pod monitory sa dá dat diel pod ktorým je priestor na ten zošit alebo keď sa nepracuje aj klávesnica a spol sa tam spracu.

ckocka
21. dec 2022

Za týchto podmienok jedine ísť do výšky, tzn. vytvoriť koštrukciu nad stolom s poličkami. Ale to znamená 1) vrtať do stola, 2) zohnať niekoho kto to vyrobí na mieru.

simca06022011
21. dec 2022

@ckocka to by riadne divoko vyzeralo v tom priestore :D

ichbinich
21. dec 2022

Kable schovat pod stol, daju sa kupit take "koryta", co sa namptuju popod stol a vedu v nich kable. Hore na stole kable nejak spojit do jedneho "pramena", co ide ku jednemu PC (samozrejme nechat dost volnost)
Mysi a klavesnice pripadne vymenit za bezkablove.
Pod monitro/notebook dat nieco taketo, pod to sa daju dobre schovat pepiere:
https://www.ikea.com/sk/sk/p/vattenkar-stojan-n...
Na stenu dat malu policku alebo taky palen na rozne srandicky, ktore treba po ruke:
https://www.ikea.com/sk/sk/p/skadis-perforovany...

Tlaciaren tam takzo... Pod nohy sa neda, na stol tiez nie... Mozno na stenu na policu, ale to sa bude dat iba kompaktna tlaciaren tak dat.... Alebo pod okno, tam, kde je zaves, na nejaky iszi stolik...

evica17
21. dec 2022

Inak mi m napadlo,že dať takú dosku do L ka na stenu navrtat a nnstile ju prichytiť takým stĺpikom ? Že budeš mať aj nad stolom a aj na stene miesto ?

simca06022011
21. dec 2022

Tlačiareň vieš dat na ten pojazdný kontajner , možno aj do rohu za stolom.. tiež ju nemám pri PC na stole :D ani v praci ani.doma. ak budeš mat dobre police na stene, podľa veľkosti tlačiarne ju vieš dat aj hore, len min. Elektrický kábel treba riešiť.

ckocka
21. dec 2022

@simca06022011 Viem si to predstaviť ako deliaci prvok medzi odpočinkovým a pracovným miestom.

moonlight1210
21. dec 2022

Mozno modulovatelnu nastenku. Nieco take, kde si vies vytvorit vesiaciky, policky, mensie boxy na odkladanie drobnych veci.

tululu
21. dec 2022

Njn, a my s muzom obaja pouzivame po dve monitory, katastrofa to vsetko pomestit v byte.

autor
21. dec 2022

No ale ak by som dala za seba nejaký stolček alebo pojazdný kontajner, nebude problém odsunúť sa na stoličke? Prípadne ak budú poličke na stene, nebudem si do toho udrierať hlavu alebo to nebude inak zavadzať pri prisúvaní a odsuvaní? Ťažko sa mi to predstavuje.

autor
21. dec 2022

@ichbinich ten vattenkar je dosť cool.. 😊 len by som asi asi potrebovala ako manžel dokúpiť klávesnicu. Lebo asi to nie je dlhodobejšie zvládnuteľné mať tak vysoko ruku však?

autor
21. dec 2022

@simca06022011 jaaaj ty to myslíš tak, že by tie police boli presne nad stolom? Také menšie? Napríklad také dlhé ako je stôl široký takže 60cm max? To je mi tiež dosť sympatické

moonlight1210
21. dec 2022

A pod tlaciaren pojazdnu skrinku. V Tchibe maju takuto, s vysuvacou plochou (vies si pri tlaceni/kopirovani odkladat hotove spracovane papiere bokom), vstupmi na kable hore a dole, poistkou na zaistenie, aby sa nehybala.
Ale stoji cca 250€. Co je dost.

ichbinich
21. dec 2022

Ta "policka" na laptop nie je myslena, ze sa na nej pracuje, ale na odlozenie. Na zapastia to urcite nebude dobre, drzat ruky pri pisani tak neprirodzene...
Alebo, ako pises, dokupti klavesnicu.

moonlight1210
21. dec 2022

Maju v Tchibe aj policku pod laptom s integrovanym nabijanim a usb portami. Cca 80€. Mam doma, je dobra.

ichbinich
21. dec 2022

Hm, za sebou mas malo meista na nejak ykontajner... Otazka je, ci by sa ten stol nedal vymenit za stol do L, popr stene kratsia cast a pozdlz gauca dlhsia. A na tu kratsu cast dat tlaciaren.
Resp. jedno pracovne miesto spravit do rohu toho L (su take aj pekne zaoblene stoly) a druhe pracovne miesto by bolo tak, kde je, na konci gauca.

autor
21. dec 2022

@ichbinich nie nie, stôl sa určite nebude meniť, ani miesto rušiť.. musí to ostať takto ako je

autor
21. dec 2022

@moonlight1210 hej vyzerá to mega cool, aj tá z ikei ktorú mi vyššie poslala ichbinich.. a príde mi to také menej rušivé ako klasické poličky... Len tlačiareň nám to nevyrieši ale to som asi ani nečakala.. hlavne mi isto o také srandičky

annm81
21. dec 2022

Nemôžeš nejako popresúvať nábytok tak, aby si stôl prirazila k stene? Na stenu potom vieš umiestniť police. Navyše, mať monitor nasmerovaný priamo k oknu asi tiež nie je výhra. Alebo keď už nie je iné riešenie, tak síce menej estetické, ale funkčné otočiť stôl k radiátoru - parapet využiješ na odkladanie vecí a nebude ti slnko svietiť priamo na obrazovku.

moonlight1210
21. dec 2022

Tu tlaciaren si mozete dat na posuvnu skrinku. Kym nebudete robit, bude v kute pri stole. Ked budete pracovat, iba ju odsuniete viac do obyvacky, aby nezavadzala za chrbtom, resp. pri prechadzani.

azzflo
21. dec 2022

Otocit stol pod okno a za gauc, tam kde je teraz stol, dat nejaku uzku skrinku/policky, napr. ikea eket alebo kallax a tam drzat vsetky drobnosti

moonlight1210
21. dec 2022

A na tej policke na laptop, aby zavadzal este menej, mam toto (do hrubky laptopu 2cm):

tarvika
21. dec 2022

uzky vysuvaci regal pod stol, taky na kolieskach, mozno najdes aj nejaky 20cm siroky, na drobnosti staci. a plus policky na stenu, ak ti tam nebudu vadit, pripadne nejaku velmi plochu skrinku na stenu.

simca06022011
21. dec 2022

No máš malý priestor, čiže sa tam postáv a rozhodni sa. Ja som si hlavu neudierala, mala som to kedysi takto presne v kancelárii a police každá mala tak 15 sanonov a tlaciaren cize boli siroke a masivne, ty také neporrebujes na okuliare a vreckovky. Ale realne ty si to tam musíš zhodnotiť. Pojazdný kontajner je práve preto dobrý, že zásuviek ho tam iba keď potrebuješ, môžeš ho odtlacit kamkoľvek v rámci izby, dokonca dnes tlačiarne s WiFi dáš kamkoľvek. Ja osobne by som si takto stôl nikdy nedala, bud by som ho.otocila ku stene alebo k oknu a takto napr sedieť pri niekom by ma šľak trafil, čiže by som išla do rohovej stola tam aj s policou a druhy notebook sa koze nosiť kam chce. Musíte si spraviť tak.aby vám vyhovovalo, zase kvôli vreckovke a zositu a Peru si robit vrásky netreba, lampu namontuj na stenu nejakú, vedľa toho systém na stenu malý (lebo do toho tiež ak tam.das napr niečo trpiace mozes narazat🙂 daj si vyhľadať do Google, pinterestu nejaké home workspace typy a určite niečo vymyslís🙂 Inak aj ta prázdna stena by sa ti tam niečom vyplnila fajn.

simca06022011
21. dec 2022

omg ten autokorekt :DD sa ospravedlnujem...

autor
21. dec 2022

@simca06022011 hej ten autocorrect spôsobil že to znie akoby slovenčina nebol tvoj prvý jazyk 😂😂😂😂 to máš pravdu s tou prázdnou stenou, musím ozaj sa tam postaviť a spraviť nejakú simuláciu že čo ma tam bude štvať a čo mi nebude vadiť 🙂

elementissa
21. dec 2022

Máš obrovskú prázdnu stenu od gauča až po okno 🙂 s tým sa dajú robiť úžasné veci 🙂 kľudne popozeraj na pintereste nejaké návrhy na pracovné miesto s malým priestorom 🙂 a určite sa nebuchnes, len si to musíš správne nastaviť výškovo 🙂

mamatroch
21. dec 2022

https://www.nabytok-mirjan24.sk/pc-stoly-a-pisa...

Ja mam tento. Tiez maly byt, pracovnu mam v spalni, kde je manzelska postel, vstavana skrina a moj prac.kutik (izba 3,5 x 3,5 m)... Tiez som hladala stol s uloznym priestorom a tento je fajn. Mam na nom notebook, velky monitor a v strede priestor na pisanie, na polickach miesto aj na dekoracie 🤭