Ahojte, mám pár kuchynských utierok (bledá farba) ktoré majú na sebe fľaky čo nejdú vyprať.. Skúšala som vyprať na vysokej teplote aj s vanishom a nepomohlo. Čítala som na nete rôzne rady ale zaujímajú ma skôr vaše reálne skúsenosti čo naozaj pomôže, aby som neskúšala veľa vecí a bezvýsledne. Ďakujem za odpovede! 🙂
Jednofarebne? vymoc ich v peroxide (vo farbach lakoch kupis) v nejakom lavore a pozor na ruky pri tom :D
to uz ked je zaprate na 90-tke, tak to uz tazko, to uz asi len nejaky odfarbovac. Flaky treba riesit este pred pranim, postriekat nejakym sprejom na predpranie a az potom vlozit do pracky. Alebo ak sa ti chce babrat so zlcovym mydlom (ale to so studenou vodou),, no dostat aj take tekute, potries, nechas posobit a potom do pracky.
ja dávam ku prášku aj tabl. do umývačky...Tabl. odmastňuje a bieli... čítala som , vyskúšala, spokojná som...🙂
@deti95060810 vazne? To som este nepocula. Vyskusam 👍. Nepokazi sa mi pracja, aleo take nueco?
@deti95060810 tabl. hodis priamo do bubna?
Mne sa na fľaky ešte pred praním osvedčil Bioaktívny odstraňovač škvŕn od firmy Eurona, super vec 👍
Napíš Aďke, má tu nick @1aduliatko1, pár dní dozadu parádne vyprala utierky takto 🙂
ariel mountain spring na 90.ku + sanitol a mas vsetko super biele.
Ja namáčam na noc v odstranovaci škvŕn a potom vyberiem na 90 s práškom na biele. Mávam zasvinené utierky poriadne a vždy ich vyperiem úplne do biela 🙂
@nina255 skus namocit do ariel mountain spring na noc. Oper na 90C + sanitol do predpierky. Mam biele utierky cele roky vdaka tomu.