Prosím ako vyprať zaschlu menštruáčnú krv ? 😬😬 Aby neostal fľak
@riesska123 odporúčam vanish, na skvrnu, nechat chvilu pôsobiť- odhadom netusim kolko a potom samozrejme aj do prania. A vsetky rychle opatrenia co sa krvi tyka len pomoze - preplachat cerstve skvrny v studenej vode atd iba pomozu.
@riesska123 mne sa osvedčil sprej na škvrny Denkmit. Nastriekať, vydrhnúť a potom normálne oprať
@deny81 Keby išlo o čerstvú škvrnu, neváham ani sekundu a hneď by šla dole 😅 Bohužiaľ, už ide o zaschnutú a tá ide tazko dole…
@riesska123 mne to najviac pomohlo, vanish pouzivam vzdy na "fyziolocke" skvrny, nevravim, ze vypralo vzdy vsetko, ale najviac mi pomohol, samozrejme dlhsie posobenie, lepší vysledok. Len teda, ak je to jemna tkanina, tak kratsie ako pri bavlne 🙈 no a este ked uz nic ine nepomoze, zlcove mydlo.
@riesska123 krv sa perie vždy len v studenej vode (a potom do pracky)
Krv sa prie vzdy vo vlaznej vode, v studenej sa zrazi. Vyskusaj namocenu skvrnu potriet tozpustnym aspirinom a zo tri tabletky alebo prasok aspirinu daj do vody a nechaj namocene do rana. Potom oper, mala som dobre skusenosti 🙂.
@svetlonos doteraz som s tým nemala problém, ale ďakujem, nabudúce budem pamätať, že vlazna voda 👍
Mne raz odporučili namočit vec kde je krv do mlieka, nechať namočené zopar hodin max cez noc a važne to krv vytiahlo.. potom preprať v rukach žlčovym mydlom a bud hotovo alebo do práčky ešte 🙂
@riesska123 na zaschnutu staru skvrnu pouzivam toto. Potriet, pockat max 5 minut a sup s tym do pracky spolu s ostatnym pradlom. Periem na 30 stupnovu teplotu. Otec berie lieky na riedenie krvi, krvaca dost casto, mam to overene. Len netusim, ci sa to da u nas kupit, ja to kupujem v rakuskej DM
Vyperem to hneď v roztoku teplej vody a klasickej kuchynskej soli. Skvrna zijde a potom dám prať.
@simona20201309
mama nas tiez ucila v studenej ale ucitelka chemie nam povedala o tej vlaznej vode 🙂 ide to lepsie dole.
@riesska123 dievčatá Ti super poradili, ja len, že som v nadpise ráno rozospatá prečítala - “ ako vypiť krv”… 🤦♀️😂😂
@riesska123 Frosch na škvrny so žlčovým mydlom. Mám vyskúšané na staré zaschnuté fľaky od krvy. Nastriekať dosť silno, nechať pôsobiť niekoľko hodín a potom to aj s tým vyprať v práčke. Dcére som takto vyčistila poťah na matraci.
@mijunik Škoda že som do názvu nedopísala ešte ako vypit menštruačnú krv 👻
@riesska123 veď ja som ti dala postup presne na to. Moja dcéra keď začala menštruovať, stále boli fľaky na matraci a niekedy som to zistila až neskôr. Týmto postupom som všetky odstránila.
@riesska123 😂😂😂
@riesska123 nechat namocit cez noc v studenej vode a potom pracim mydlom poriadne vydrhnut a samozrejme hodit nakoniec do pracky