Ako vyčistiť práčku, v ktorej sú usadeniny a ide z nej smrad?

dominika1922
9. feb 2021

Ahojte, včera som bola nútená kúpiť práčku z druhej ruky, v inzeráte bolo písané že čistá, bez zápachu no v tme vonku človek nič nevidi a doma ma prekvapilo že sú všade usadeniny a smrdí.. čistila som ju prostriedkom z lidlu ale nepomohlo a po otvorení práčky po dopratí ma skoro porazilo.. poraďte prosím čo na to.. na smrad, usadeniny a aby sa tieto špiny už neobjavili. Ďakujem

79viktoria79
9. feb 2021

@dominika1922 nastriekaj to so savom

ernina
9. feb 2021

najradšej by som ju vratila
ja čistim mesačne tak že do nadržky nalejem 2 l.octu a na najvyššom stupni bez pradla zapnem pračku

dskjhfdlkdjhl
9. feb 2021

@dominika1922 To si ju po tme so zapchatym nosom preberala? Ved toto je humus. Ja by som ju rovno vratila. Ale teda v Lidli maju taky cistic praciek, tak to zopakuj viackrat, ak sa jej nechces vzdat.

karhu
9. feb 2021

kyselinu citronovu, aj 2 balenia naraz a prazdnu nechat prejst najdlhsi program na 90

aknamorka22
9. feb 2021

V drogérke si skús kúpiť čistič práčok a ísť podľa návodu 🙂

oblecenie99
9. feb 2021

@dominika1922 Na to čierne určite SAVO,tipujem,že to je pleseň.Ta nádrž na práci prostriedok a aviváž sa dá vybrať? Ak ano, tiež nastriekaj SAVOM,poctivo vydrhni kefou..a tam,ako je vnútorná časť,myslím bubon,tak nad ním po okraji nie je guma?lebo aj pod ňu sa vie dostať veľa humusu..tiež kefka,a Savo..a daj 2 l octu na 90 stupňov. Bývala som v nájme a bola tam práčka,doteraz mám z toho čistenia traumu 😂😃 ale tá

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
9. feb 2021

Vrátiť. To bude všetko vo vnútri čistý humus. Škoda peňazí. Kúp si radšej novú na splátky.

dominika1922
autor
9. feb 2021

@dskjhfdlkdjhl nie neprebrala som ju so zapchatym nosom ale večer áno a na čerstvom vzduchu to nebolo cítiť. A nemám inu možnosť práčka nám doslúžila

euka210
9. feb 2021

Tesnenie poumyvat,byvaju tam spary a skusit ten ocot,nejaku handru preprat na 90C. A smrad asi zostane, ja som mala taku, tiez len opravenu a plesnive tesnenie,co neslo ani vycistit.

adriatica28
10. feb 2021

@dominika1922 poznáš Euronu? Určite by som ju vyčistila aktívnym kyslíkom a čističom práčky . V tomto by som teda určite neprala. Ak chces pomôžem ti to objednať a do troch dní to máš doma. Alebo ak si v okolí MT tak ti viem na skúšku požičať moje.

ichbinich
10. feb 2021

Toto nepojde veru na jeden raz...
Ako pisu baby hore, vsetko, co je cierne a aj gumy vnutri, poumyvaj savom (pozor na tvoje oblecenie, aby ti nepofrkalo a nevybielilo nechcene).
Odmontuj aj hadicu, odtokovu, ak sa da a vo vani ju naskor preplachni a potom nechaj namocenu bud v octe, alebo v kyseline citronovej.
Potom daj prat prazdnu pracku, pripadne s par handrami, na maximalnu terplotu, najdlhsi program a pridaj bud este nejaky cisitc akebo liter octu alebo kyselinu citronovu a nechaj prejst cely program.
Potom nasyp salku sody bikarbony a zase nechaj prejst cely program.
Ak cches, mozes dat prat treti krat so savom.
Ocot je kyselina, soda je zasada - obe reaguju s inymi sajerajtami a obe beru smrad.
POZOR: nemiesaj nic spolu, daj prat extra.
Drzim palce!

estertery
1. jún 2023

Zdravím, potrebovala by som poradiť ako vyčistiť pračku resp..odstrániť vodný kameň sem tam mi ukazuje kontrolka upozornenie na displeji. Navyše calgon , kde mám ho naliať keď mám pračku AUTODOSE
Ďakujem vopred za odpovede.