Ahojte ženy. Potrebujem radu. Včera som umývala okná. Použila som teplú vodu s octom a pretierala do sucha kuchynskými utierkami. Dnes mi na okná zasvietilo slnko a otras čo som videla.....šmuhy....drhla som tie okná nakoľko fakt som detailista a vadí mi keď niečo nemám perfektne urobené. Ako umyť tie okná aby tam neostali tie šmuhy??? Ocot som použila a nezabral stopercentne.... poraďte, prosím.
Vieš čo, mne suseda požičiavala taký ten čistič na okná, a to bola paráda. Nemusela som okná ničím drhnúť, dolešťovať, len ozaj stačilo pretrieť mokrou handrou a potom to tým strojom zotrieť.
Voda so saponatom na okna, cista voda, stierka a sucha vyprata mikrovlaknova handra na dosusenie. Smuhy nemam
@lenusa3 zavisi od druhu spiny, ak nechces pouzivat nejake speci metody, tak umy najprv jarovou vodou. servitky vzdy zanechavaju smuhy. ludia si pochvaluju noviny, tie nechaju okna krasne. ja pouzivam handricky urcene na okna a octovu vodu v rozprasovaci
mne ostávajú šmuhy, keď umývam okno, na ktoré svieti slnko. Vtedy mi to akosi čudne schne a zle sa to leští. Takže odvtedy len keď je okno v tieni. Mám tiež čistič Karcher, predtým som mala klasickú stierku.
Používam čistič okien Kärcher s odsávaním. Kúpila som si ho práve kvôli šmuhám, ktoré mi ostávali.
Ďakujem Vám za rady. Skúsim z toho vyskúšať viacej a uvidím čo mi zaberie z toho.
Ono najhoršie je to, že tie okná vyzerajú čisto. Iba keď mi slnko zasvieti na ne tak to vidno 😔
roky umývam okná len s clinom+kuchynské utierky
Ja si myslim ze zalezi aj na samotnom skle.
Lebo uz ci som umyvala okna co sme byvali predtym. Alebo u mna. Alebo u mamy. Vzdy umyvam rovnako nikde som nemala take smuhy ako tu. A to som uz asi ozaj vyskusala vsetko.
Umývam s teplou vodou a alkoholom, nie je nič treba lestit, nedostávajú smuhy
@viestta clin v postreku. Ja som ho vždy používala ale teraz akosi mi nepomáha vôbec.
@maryetta možno to naozaj má niečo do seba....lebo v predchádzajúcom byte čo som bývala som nemala problém. Až tu teraz ....ja sa nemôžem už doumyvat okien ....
Možno aj preto mi nepomáha ten clin čo mi vždy v pohode umyl pekne.
Zihlavovy sampon je fajna vec a voda pri umyvani horuca, smuhy nie su...