Prosím o radu. Mám nový dom a dnes prišli rodičia na návštevu na pár dní. Sú to strašní neporiadnici, spinavci, to je aj dôvod prečo som celý život túžila po novom a čistom dome. Oni si doniesli ešte aj svoje papuče, ktoré nosia doma vo vnútri ale zároveň s ktorými chodia medzi sliepky, kačky. Dokonca im z nich trčí aj kúsok sena 😱 Keď som im ponúkla naše, tak odmietli, lebo oni sú zvyknutí na svoje. Aj oblečenie nosia aj niekoľko dní, perú raz za čas... Moja otázka znie. Ako dať do pucu môj krásny čistý domov 😩 môžem na dlažby a laminátové podlahy použiť roztok savo? Lebo sanytol podľa mňa stačiť nebude. Ako vyčistiť látkovú sedačku, čím?
Fuha to ti to az tak zaspinili? U mna by platilo moj dom moje pravidla aj pre rodicov. Ako kazdy sme odniekadial prisli ale toto vazne Ne ak je to pravda.
Aj mne sa to zdá trocha prehnané. Veď aj ty si odtiaľ vyšla...
Ja mam plavacku a normalne umyvam zo savom podlahu .
to akoze rodicia su u teba a ty budes okolo nich behat so savom? ja na ich mieste balim švestky a odchadzam. neverim, ze su takí spinaví aby ti sedacku zaspinili, co je snehobiela? vy v com na nej sedite
Skus kyselinu 😀 prehanas, majú oblečenie od slepacich vykalov alebo co ? Keď ideš sedačku čistiť zato ze tam sedeli?
Obrat sa na hygienicku stanicu, nech Ti poslu zachrannu rotu😝
A co takto im umyt tie papuce a je to vybavene ? 🙂) ak je nejaky problem s tym, tak normalne povedz, oco mama tie papuce mate cele zasr**e, po dome mi s tym chodit nebudete a vybavene? Savo sa pouzit moze samozrejme, ale zbytocne... na sedacku supni deku/prehoz a mas vybavene...
presne, ved normalne poviem, mami, oci, dajte oplachnem ich, lebo mam prave umytu podlahu a vybavene, nie na kona pisat
Mrzí ma to, mne vadí všetko čo sa hygieny týka. Zrejme mám tú poruchu ako Monk.
Ale ja si neviem pomôcť. Nie je všetko špinavé, ale ten pocit, že mi tú špinu vytieraju do sedačky a mám chodiť po podlahe, ktorá je postúpana špinavými papucami, to mi nedá spať... Myslíte si, že som vadna, no isto sú ľudia, ktorým také veci tiež vadia
Podpáliť a postaviť nanovo. Či doteraz si neupratovala?
Koľko maju rodičia rokov? Ak sú u teba na pár dní,kto.sa.im teraz stará o sliepky?
Vôbec nepreháňas 🙂 podlahy my umývame savom na podlahy alebo sanytolom na podlahy, nie tým savom žltým, to je príliš agresívne. Ale my máme vinyl, to je citlivá krytina.
Sedačku vždy po každej jednej návšteve striekame sanytolom na tkaniny, ten má taký jemný rozprašovač. Návštevy u nás predsa sedia v rifliach, vonkajšom odeve, v ktorom napr sedia v praci, v MHD, atd... a my s mužom tu máme večer ležať na tom istom gauči v pyžame či v lete polonahi?
Absolútne si nevšímaj blbé komentáre 🙂
@dominikakr ale veď hádam doteraz upratovala či nie?
Priatelova babka u nas chodila v topankach,nevyzuvala sa a to som nerobila take ceremonie ako ty. Nabuduce si na sedacku dat deku a podlahu umyjes aj sanitolom. Je aj savo na podlahy,ale sanitol ti staci.
Ja som cistotnik velky,ale ako vidim mam medzery 😂 ja mam vzdy na sedacke deku a ked navsteva odide,dam vyprat. Rada lezim na gauci a teda sa mi hnusi byt tvarou na mieste,kde cudzi clovek sedel v bohvieakych nohaviciach. Ale po rodicoch sa mi teda vobec nehnusi.
@dominikakr ďakujem za pochopenie. Presne aj mne to vadí s tým vonkajším odevom.
Autorka a @marca12 tie vonkajšie odevy na sedačke su také špecifické 😀 aj môjmu mužovi to vadí, jasné, že návštevy normálne u nás sedia, bavíme sa, jeme, atď, ale skrátka tu večer nemôžeme potom s mužom ležať v pyzame, čistí, umytí, keď návštevy pochopiteľne vo vonkajšom odeve sedia predtým vselikde.
Nevidím na tom nič zle, buď sedačku po návšteve vysprejovat sanytolom na tkaniny alebo mať nejakú deku, prehoz a to dať potom oprať. Nejde o to, kto je tá návšteva, ale o podstatu.
Keď to niekomu nevadí, jeho vec, každý to ma inak nastavené. Hlavne si nemysli, že ty si nejaká divná alebo čo.
Poznám rodinu, kde majú malé bábo, čo lozi po zemi a oni chodia všetci v topánkach po byte, neprezuvaju sa. Pripadá mi to nechutne, no ale čo už, ľudia sú rôzni... Tvoj dom, tvoj hrad, tvoje pravidlá. 🙂
Si mohla umyť papuče a bolo by po probléme a na sedačky si mala dat prehoz keď sa ti vlastnirodicia hnusia
Inak, niekde sa stala velka chyba-aby dcera nazvala rodicov, ze su spinavci, tak to je celkom silna kava. Vajicka Ti doniesli? Tie nevadia?🙉
ja si ani nemyslim, ze tí rodičia sú takí starí, a to sa akoze nenavstevujete, ci k nim chodite po proviant v gumakoch a jednorazovom obleceni
Zatvor sa v dome a nikoho nepusti dnu 🤘
Mam sa co ucit... po navsteve dezinfikovat gaucovku ma zvalilo. A potom sa mamicky cuduju zena ich dieiatko kychne usopleny sused a dostane zapal priedusiek🤦♀️
@eeffka Nielen gaucovku, vsetko co sa da, strcit do pracky, zvysok vytepovat, vydezinfikovat a este zabudla autorka napisat, ze ci si rodicia doniesli respiratory.
Och neprehanas trosku?