Ako vyčistiť detské hračky?

28. jan 2023

Dievcata, mate tip ako vycistit detske hryzadla a hracky pre babatko? Kupovane z druhej ruky. Bude stacit hryzafla vykefovat a vyvarit?
A takyto typ hracky ako vycistit? V folnej casti je plast a na vrchu plysak. Oprat to?

dilino
28. jan 2023

Ak to dáš vyvariť aby sa ten plast neroztopil následkom vriacej vody. Len tak by som to vyčistila s kefkou.

dilino
28. jan 2023

existuje taký prostriedok ktorý ked postriekaš hračky detské potom to len umyješ pod tečúcou vodou.Majú ho v Bettelware.

saxana000
28. jan 2023

Oprala by som s dvojitym plachanim. tomu plastu sa nestane nic.
Deti bezne zuzlu capice rukavy a nohy z dupaciek to bude to iste

lamonita
28. jan 2023

Toto nevyvaraj. Zošuveria sa uši... musíš to ale riadne vysušiť na radiátore po vyprani, inak ti zvnútra môže splesniet ten plast... stalo sa mi

yvett78
3. feb 2023

Ja ked chcem poriadne do hlbky vlakna vycistit, tak pouzivam prirodny dezinfekcny prasok, take gulicky, ktore sumia s horucou vodou a perfektne taketo veci vycistia a este to vyperiem v 100% prirodnych pracich platkoch, kedze je to aj pre dieta, aby neuskodili ako klasicke chemicke prasky z drogerie.

h2
3. feb 2023

Takúto vec by som nikdy nekúpila z druhej ruky. Vlastne by som to z druhej ruky nechcela ani zadarmo. Koľko už len môže stáť takáto vec, úplne nová? Pár eur? Čudujem sa, že to vôbec niekto predáva, ako použité. Ak sa môžem opýtať, koľko si za to zaplatila?

hefo
3. feb 2023

Plyšáky by som osobne pral len v rukách (nepredpokladám, že by sa vnútri schovávali biologické zbrane, pokiaľ zvonka vyzerá použiteľne) - pri praní v práčke sa zvykne zraziť výplň a deti ťa za to budú nenávidieť (iste, hentaké malé si to asi nevšimne, ale aj tak).

autor
3. feb 2023

@h2 kupila som balik hraciek. Kde je asi 20 hraciek/hrkaliek za 7€ aj s postou (len posta bola vuse 3€). Len jedna hracka z toho balika mala hodnotu 7€ ako nova.
Treba si uvedomit, ze teraz ani oblecenie nejdem z druhej ruky kupovat,lebo dieta napriklad body presralo alebo prešťalo?
O tom to je, dezinfekcia a sterilizacia. Zbavenie sa bakterii. Tie hracky boli par krat hrane. A co robili nase stare mamy a nase mamy? Vobec sa az tak prisne nedbalo na hygienu a boli deti odolnejsie a menej chorlave. Teraz nehovorim, ze nebudem dbat na hygienu. Aby si ma nahodou nechytila za slovicka. Bol to priklad. 😉

autor
3. feb 2023

@hefo chcem urcite vyskusat pri nizkych otackach, vyssej teplote a na kratky program dat oprat tie plysakove hrkalky. Zabalim ich do uteraka alebo do obliecky z vankusa.

h2
3. feb 2023

Nemám v pláne ťa chytať za slovíčka, ani ťa za to odsudzovať. Len ma to zaujalo, tak som sa opýtala.