Ahojte, nedávno sme kúpili synovi nový vakúš do postele. Má na ňom tenkú obliečku, niekedy si ľahne, keď príde z poobednej domov, upotený a zdá sa mi, že na vankúši pod obliečkou je akoby mastný fľak. Samozrejme treba hrubšie obliečky atď, ale dá sa taký fľak nejako vyšistiť? Je veľký s priemerom asi 40 cm. Dík.
Ja by som kupula nejake obycajne hrubsie obliecky a navliekla ich na vankus a na to obliecku. V hoteli co som robila sa to volalo skratka "pillow protector" zachrana pred potom a slinami, aby sa nemusel vankus az tak casto prat
Snad synacikovi pivedat, aby pot najskor osprchoval a potom na vankus lihal?
Od potu, tiez to riesim na chlapovom vankusi, operiem normalne s vanishom, prachom na biele pradlo, mozes dat aj dve navlecky (scanquil vankuse maju dva obaly napr., v jednom je napln a este na tom jeden odnimatelny potah)
A ked pride prepoteni z pobednej, nech sa najskor osprchuje... toto treba chlapcov naucit od mlada, lebo ako partnerka jedeneho takehoto ti poviem, co ho caka: u nas su to samostatne spalne, kde chodim so stipcom na nose, periny vyvaram kazdy mesiac... mne nebude nikto do postele upoteny chodit. VIem ze o takuto radu si neziadala, ale naozaj je to dolezite 🙂)) O tom, ze sa chlapi potia aj ked spia, vieme, to sa tiez stava.
@0silvia0 na to som sa chcela opýtať. Lebo ako ja periem vankúše pravidelne a v pohode prežili zakaždým
@rychenza ved ho supni do pracky, to sa vyperie
@janett_332 ja tiez periem v pohode bez problemov
Vanish v spreji, a dala by som to preprať na programe lôžkovyny 🙂