Ahojte,
vedeli by ste mi prosím poradiť, či sa dá nejak šetrne a zároveň efektívne odstrániť pripálená plocha zospodu/zboku panvice alebo hrncov (vid foto) ? Ak teda vôbec. Mám plynový sporák... Ďakujem 🙂
Skús Toro pastu. 🙂
Podľa mňa je na takéto pripáleniny najlepší nejaký ten čistič na grill. S tým mi šlo dole všetko aj z plechu a čistievam ním aj trúbu, ak sa mi stane nejaká tá nehoda. No toto si na tom hrnci musela mať už dlho
Ano. Nájdi väčší hrniec, do ktorého sa ti tento zmestí a daj ho variť s práškom na pranie (ideálne ariel na biele prádlo). Normálne napustíš vodu do veľkého hrnca, nasypeš prášok, tento hrniec doňho ponoríš a dáš variť. Samé to zlezie 😃 síce to chvíľu trvá ale je to bez námahy.
@linalinabizu super vec, mne s tým zišlo aj to značenie nad kolieskami, kde ktory horak je aj značka sporáku 😂
Nechať najprv odmočit v octovej vode a potom vydrhnut s cifom a jemnou drotenkou
Za mňa najlepší gél oven cleaner od Amway,vyčistí všetky pripáleniny hrnce,panvice,platničky a rúry.
@linalinabizu kde sa da kupit?
Každý jeden ten čistic je bud hydroxid sodny alebo draselny. Záleží len na koncentracii a pripadnej kombinacii tých dvoch. Hore uvedený well done odmastovac za studena ju ma z bežne dostupných prípravkov najvyššiu. Ale pri práci s nim uz naozaj vetrajte a bezpodmienecne rukavice, lebo ten zoznam varovani na ňom nie je zo srandy. Ten pripaleny hliníkový spodok dokáže zliezt po par aplikaciach. Nastriekat, nechať pol hodiny ucinkovat. Drotenkou alebo kartacom dať dole co ide a zopakovať.
Mne sa páči ten nápad s práškom. Odmasťovač za studena som použila raz v živote hrozný chemický smrad aj napriek vetraniu. My silnú chémiu nepoužívame lebo mám alergika tak možno aj nezvyk u nás.
@drozdajkahra 😂😂😂😂
@birika má to napriklad aj fresh aj teta drogéria , a v balení s rozprasovacom som to videla častejšie. mne sa celkom pozdava to, ze tak nepachne ako iné
@birika?
otaznik bol omyl...a dakujem za odpoved 🙂
Skus vlhku sodu bicarbonu a skrceny alobal, ale ten maksi, nie ten na grilovanie
@sissy27 ahoj, prosím, musí to byť reálne prášok alebo aj gél na pranie?
Je to gél,výlučne na pripáleniny,viď vyššie.
S gélom som to neskúšala 🤷♀️ Dávam prášok práve kvôli abrazívnym a bieliacim zložkám, ale možno rovnakú službu spraví aj gel.
@mijunik ahoj, včera som kúpila tu Toro pastu, lebo nič iné som v obchode nenasla, len trosku som s nou umyla aj vnútri hrnca. Potom mi napadlo, ci sa to vôbec môže, keďže sa tam varu jedlo? Umyla som to samozrejme poriadne Purom a vyplachla vriacou vodou. Myslíš, že stačí? Ty to používaš len zvonku riadov?
Ak by som potrebovala umývať aj pripáleniny vnútri hrnca, pokojne by som ju použila. A potom by som to poriadne opláchla horúcou vodou. Nám pomáha umývačka, takže pripáleniny sú skôr zvonka. Len pozor, Toro pasta je abrazívna, tak na teflón alebo veľmi leštený riad nie je vhodná. 🙂🙂
@mijunik dakujem velmi pekne 🙂
?