Ako sušiť v sušičke?

lindayaaa
7. nov 2024

Ahojte kúpila som si sušičku, no zisťujem, že trištvrte veci podľa štítkov co mam nepatria do susicky. Dávate ich tam aj tak? Na akých cykloch sušíte aby sa vám veci nescvrkli? Dlhšie pri nízkej alebo naopak? Dakujem vám za rady. Este sa vas opýtam mam takýto praci gél môžem ho dat do pračky a následne do sušičky?

zuzana364
7. nov 2024

@lindayaaa ja davam do susicky uplne vsetko.Pouzivam program MIX a nic sa mi nikdy nezbehlo a neznicilo.Je to 53 minutovy program.

vikusjk
7. nov 2024

@lindayaaa ja davam do susicky 99% veci. Uz pri kupe vacsinou pozeram na to, ci mozu ist do susicky a ak nie, tak napriklad tricka beriem o cislo vacsie, lebo ratam s tym, ze sa scvrknu - aj ked oni sa vacsinou len skratia. Periem s praskom, cize k Lavandere neporadim.

lienka9
7. nov 2024

@lindayaaa ja davam v podstate vsetko,aj co pisu ze nemoze ist,zatial nebol problem..samozrejme nie vlnu a take total citlive veci.do pracky davam len prasok,bez avivaze.do susicky nic.mam LG a susim bud na cykle ze 2:30 alebo 1:10,ale netusim pri akej teplote..

zuzanka.zuzu
7. nov 2024

dávam tam úplne všetko, štítky neriešim už 20 rokov 🤷 možno jedna-dve veci sa mi zničili za tie roky ale to ja vôbec neriešim, sú to len šaty, vyhodím a život ide ďalej

doriiis
7. nov 2024

Dávam do sušičky UPLNE všetko.Cez bežné veci,pletené svetre,šaty,ruksaky,školské tašky,hasičské uniformy.
Ak máš kvalitné veci a kvalitnú sušičku,nič sa neznehodnoti a nezbehne.
Väčšinou susim na programe mix...cca hodinku a mám všetko suche

alenka58
7. nov 2024

dávam všetko a väčšinou na mix, nič sa mi nescvrklo ani nezničilo

sofia1979
7. nov 2024

@lindayaaa dávam všetko a susim len na program 35minut do susim už len tak
A ak niečo súrne tak mix v podstate ma ten zmysel ze suší len koľko potrebuje

nevenka
7. nov 2024

@lindayaaa davam vsetko, teda vacsinu a susim na bavlnu vacsinou, aj rychle susenie obcas, ked este potrebjjem daco dosusit. A nescvrklo sa mi nic. Teploty neviem, mam tam programy a aj ibtenzitu ususenia, davam cislo 3, 2 je vlhke este na dosusenie.

nevenka
7. nov 2024

Len softshell fakt nedavat do susicky!!!

veronikaszabova
7. nov 2024

@lindayaaa do susicky davam vsetko rad radom. Nic sa mi este nescvrklo

mirage
7. nov 2024

tak ja neviem.. susicku mam Bosch, nebola najlacnejsia, neviem uz presne, okolo 800 e stala. Nesusim vlnu, moje spodne pradlo, ani tricka s potlacou, ani bluzky ci saty co mam. Urcite tm nestrcim moj kasmirovy sveter. A zmensila mi koopec veci. A to davam rozne programy.

sisska96
7. nov 2024

@mirage Za mňa vyhodené peniaze a elektrina

rachel36a
7. nov 2024

Susim skoro všetko...nic sa mi nescvrklo...aj tricka s obrázkami, len ich susim naruby...vacsinou na programe mix

januska12323
7. nov 2024

Do sušičky dávam všetko okrem umelých vecí, ktoré periem na 30 - pre istotu. Zatiaľ sa nič nescvkrlo ani inak nezmenilo. Gél netuším používam prášok.

zuzubb007
7. nov 2024

@mirage tak ja mám za 350 eur teraz kúpenu tri mesiace sušičku, a teda susim každý deň od rifli, svetrov, podprseniek, bundy, tričká s potlačou, s flitrami, plavky naozaj komplet všetky materiály som prala a za mňa topka, nezmensilo sa ani nič sa nespravilo ničomu nič za mňa ak sa mám obmedzovať čo dať a čo nie, takú sušičku môžem vyhodit, treba dať program jemné prádlo to suší na nízkej teplote, keď nastavís zlý program zle to dopadne

alenka58
7. nov 2024

@nevenka suším aj softshell a bez problémov

lindayaaa
autor
7. nov 2024

@zuzubb007 co mas za typ susicky? a aky program ? 🙂 dakujem

summer23456
7. nov 2024

@zuzubb007 prosím akú máš sušičky? Je na riad pripojená či sa dá vylievať tá voda z nádržky? Tiež idem kupovať a tiež pozerám pomer kvalita cena

zuzubb007
7. nov 2024

@lindayaaa
@summer23456 Beko, ano má nádržku na vodu, chcela som takú keďže ju mám v spálni 🤣, susim na programe jemne prádlo 50 minút suší, a keď mám obliečky alebo uteráky tak dávam na bavlnu to suší 3 hodky

janicast
7. nov 2024

@zuzubb007 aj ja mám v spalni

summer23456
7. nov 2024

@zuzubb007 ďakujem, ja plánujem asi v chodbe

dominikamacakova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirage
7. nov 2024

@zuzubb007 jasne, ze nesusim napr na programe Cotton - extra dry napr moje podprsenky, rozmyslam, ale aj tak..

veselo_neveselo
7. nov 2024

@lindayaaa Susim aj niektore veci co na stitku nie su vhodne na susenie, ale vzdy s malou dusickou.
Susim vzdy na prislusnom programe, ak periem syntetiku, tak na syntetiku. Ak bavlnu, tak bavlnu, ak to nie je cista bavlna tak mix.
Na umele alebo citlive vlakna davam co najnizsiu teplotu, aj na pranie, aby sa riziko co najmensie.
Drahe vlnene, alebo tie kusky, co fakt potrebuju setrne zachadzanie ale nesusim. Tych mam len par, tak sa to da.

S novou susickou uz som aj odvaznejsia, funkcne a outdoor veci tam uz tiez boli a su ok, takze sa mi mnozstvo veci, co susim na susiaku rapidne znizilo.

zuzana1415
7. nov 2024

Tiež davam všetko do sušičky

marsmykkok
9. nov 2024

@mirage podobne. Hoci mám Beko. Ale nohavičky napriklad tá gumička na páse časom nedržala dobre, detto na ponožkách alebo teplákoch. Skrátili sa rukávy a tak. Dávam len v zime uteráky, posteľné prádlo a mužove pracovné veci (flisové a bavlnené mikiny) Sušička ide pár krát ročne a skoro všetko suším na sušiaku. Ale asi sme len príliš všímavé k veciam, druhé neriešia že gumičky už tak nedržia, rukávy sú kratšie a tak.

sisska96
10. nov 2024

@marsmykkok nám ani neodporúčali v obchode s elektrospotrebičmi ze su zbytočne vyhodené peniaze. Ale ich pozname takže preto nam nenukali 🤣

zuzubb007
10. nov 2024

@marsmykkok najlepšia vec na svete sušička, žiadne vyťahané gumky na nohavičkách a podobne kraviny, susim blúzky, podprsenky, rifle, jemne svetre, plavky, komplety na cvičenie, zimné gate komplet všetko a nikdy sa ničomu nič nestalo a už vôbec neskratilo, treba vedieť obsluhovať sušičku🤣

snowflakenel
10. nov 2024

@mirage aj,ja mam.bosch. nedavam tam,tricka , ktore nie su bavlnene, lebo sa,mi,par scvrklo,,ani,softshell. A.este.jedna ĺanova,kosela- omylom som,ju,tam,dala.a skratili sa mi rukavy o 5 cm. Na sirku ani na.dlzku nie,,len,tie.rukavy 🙂
Susim,na mix, cca.50 minut.

marsmykkok
10. nov 2024

@zuzubb007 dávala som mix, teda nižšiu teplotu a aj tak som videla, že veci sa ničia.