Ako sa zbaviť potravinových moliek?

viki678
2. okt 2022

Ahojte, prosím poraďte mi ako sa ich natrvalo zbaviť. Od kedy som sa prestahovala do nového podnajmu v máji do dnešného dňa sa ich neviem trvalo zbaviť, keď už mám pocit že sú preč tak vždy sa vrátia alebo moxno neviem ze sú tu. Mám feromonove lapače, skúšala som rôzne triky, potraviny uzavrete no aj tak som teraz nasla v uzavretej nádobe s cukrom larvy. Už som z toho zúfalá

ropucha6
2. okt 2022

@viki678 no je to na dlho, ale nestaci len vsetko vyhodit. Zaroven vyumyvat a pockat minimalne 2-3 tyzdne, ci sa neobjavia. Az potom kupovat nove veci.

luccija
2. okt 2022

@viki678 vsetko vybrat skontrolovat ja mam mala v novom zatvorenom vrecku ryze ako je hore uzatvoreny sacok mole.Umyt skrinky vsetko...trapila som sa s tym v lete.Na konzerve zdola nalepene...ja som ich priniesla v ovsennych vlockach z Lidla:(velmi vela veci som musela vyhodit.

ckocka
2. okt 2022

Všetko prebrať, povyhadzovať. Možu byť aj v korení, v čaji, možu byť kdekolvek. Kúpiť elektrický odparovač na hubenie hmyzu do zásuvky a v uzavretých priestoroch púšťať aspoň na 10 -12 hodín po dvoch dňoch opakovane.
Ak k vám lietajú od susedov, nepomože nič.

majamat
2. okt 2022

ja ich mavam od jari, do jesene, v zime miznu a na jar sa objavia. ak si v podnajme, predpokladam, ze si v byte. tam je riziko, ze ti preletia od susedov. ja s nimi bojujem 20r a potraviny som napadnute mala asi len 3x, z toho 2x boli napadnute z obdchodu nerozsirili sa. cize z mojich potravin to nie je. je to od susedov. videla som ich leitat na schodisku. v pivnci mam seno pre morca, tak som tam dala taky ten domcek z DM a velmi vela sa ich tam nachytalo. a to ja byvam na 3 posch a v pivnici nic take z potravin nemam. dokonca neviem,a si do sena ani nejdu. zatial som ich tam nenasla. cize zas evidentne zo susednych pivnic. a ten moj lapac ich asi dost pritahuje.

majamat
2. okt 2022

ozaj, treba vzduchotesne dozy na such epotraviny -muky, ryzu, strukoviny, caje, struhanku a pod.

riamia91
2. okt 2022

Vsetko vyhodit. Nove potraviny dat do vzduchotesnych nadob.

izabela333
2. okt 2022

@luccija presne aj ja! V ovsenych vlockach z Lidla. Tiez s nimi bojujem.

cacianka
2. okt 2022

Ak si urobila všetky kroky, opatrenia, tak nezmozes nič. Donesieš s novým tovarom.
Niekde som počula dať ožiariť do mikrovlnky ,až potom vysypať do nádoby s tesným uzáverom.
Hmm

s_o_n_i_k_e
2. okt 2022

v DM sa dajú kúpiť lepky na potravinové mole, základom je zabiť samca, dokážu naklásť až 600 vajičok, mne došli od susedy...tie lepky pomôže pravidelne ich meniť, mám ich na vrchnej linke. Potom mne zaberá ak si dáte vonný olej mätu alebo napríklad dáte niekam par kvapiek oleja na tampon, neznašajú mätu a behom pár sekúnd umierajú mám to osobne odskúšane, no žiaľ presne ako píšu kočky, je to beh na dlhú trať, preto ja ked nejakú zbadám idem za ňou až kým ju nezabijem...držím palce!

kulumulu123
2. okt 2022

@majamat vies prosimta odfotit ten lapac z dm? Vdaka😊

s_o_n_i_k_e
2. okt 2022
kulumulu123
2. okt 2022

@s_o_n_i_k_e vdaka 👍

majamat
3. okt 2022
majamat
3. okt 2022

@kulumulu123 ta svetla krabicka + domcek je z DM a ten pruh je zo 101dogerky. ten som pouzivala najskor. je ucinny dokonca aj po zaruke. raz som natrafila len na stare a tak som kupila Reid a tam sa nic neprilepilo, ked som dala tieto po zaruka, tam sa toho anlepilo dost. a na tieto DM-kove sa tiez lepi a daju sa postavit.

kulumulu123
3. okt 2022

@majamat vdaka ❤️