Prosím vás neviete mi niekto poradiť ako sa zbaviť plesne na stenách aby sa už ďalej nerobila. Bývame v 20 rocnom nedorobenom RD, iba v 1 izbe je problém, mame merače vlhkosti v celej izbe je strašne suchý vzduch no plesen sa urobí na 2 stenách za skriňami a po zadnej strane skrine, aj sme odsunuli skrine aby viac to dychalo, nepomohlo, kúpili sme Ceresit na vlhkosť a nič. Manžel vraví ze asi je zla izolácia domu urobená. Dá sa ešte nejak odstrániť? Co nato pomáha, ďakujem.
urobenu
Asi by som veľa vetrala jednorázovo, máte dom zateplený?
@andreagartnerova nemáme zatepleny
Ak tam už ta plesen je tak ju treba riadne odstrániť, lebo ona bude vyrážať stále. Ci je problém s tepelným mostom a teda pomôže zateplenie môže ukázať termovizia... Potom spôsobov je viac, záleží ci je to severná strana... My sme museli zvnútra zatepliť(mali sme to v dome) steny sa úplne museli odskrabat a znovu natiahnuť... Skúste tie skrine dat preč, očistiť stenu a uvidíte ci sa znovu urobí...
@uzanka16 tak to je dosť málo percent. my sme pre tie plesne aj zateplili, niekde pomohlo, niekde nie a to som sklamaná lebo ubezpečovali že plesni je koniec. priemernu vlhkosť v dome máme tak 45-55percent. len teraz už nie su plesne za skrinami ale našli si svoje miesta v kútoch kde sa ťažko vetra, resp.kde neprúdi vzduch.
@uzanka16 možno by vám to pomohlo nám to poradili robíme izby na poschodí celá stará malovka sa oskrabala vystriekat to savom, a potom budeme naťahovať nové omietky a zateplime.
@simca06022011 severná strana to je, blízko tej steny keď zoberieme vonkajšiu cast domu tak keď je sneh a ide odhrnac mame kopec snehu pri stene domu
@uzanka16 treba ale pliesen najprv odstrániť. Sú také prostriedky na báze striebra. Nie savom. Ja som kúpila prípravok od Bioni, ale sú aj lacnejsiw. Bežné v obi dostanete. Tým to vyčistiť a potom natrieť protiplesnovou farbou ako už písali predomnou. Aj my sme mali s tým problém v jednej izbe. Viac kúriť v tej miestnosti a aspoň 2x do dňa vyvetrať aspoň na 10min, ak sa vám dá , najideálnejšie je urobiť prievan.
skúste výrobky od Eurony
Tak prišli sme na zadrhel, presne ako sme vraveli v izbe je suchý vzduch, ale zavolali sme si murara a ten nám povedal kde je problém, tam kde mame spálen v podstate polka domu nie je odvodená, povodní majitelia neurobili, takže rozbagrovvat okolie domu, nová izolácia, odvodnenie, náklady tak ze na 1000€ aby ssmee sa zbavili komplet plesne lebo je aj v stenach.
@arkelia to sme robili nepomohlo, chyba je v bývalých majiteloch, zavolali sme si murara riadneho, kde je zadrhel - polovica domu niee jee odvodnena a vlhne vsetko, iba šetríme a musíme bager zavolať a ešte takú tyc co ma rovno sused pri stene nášho domu kvôli bráne musí ísť prec aj ta spôsobuje vlhnutie. Takže v septembri sa komplet robí izba.
@uzanka16 no obávam sa že jediné riešenie je skrine posunut od stien alebo presunuť na južnú stranu.
a ak nechcete tak potom už jedine len savom 2x za zimu striekať. tiež sa nám robila plesen za skrinou tak sme tu zadnú dosku dali preč a často mávam otvorené skrine kvôli vetraniu.