Dobrý večer,prosím Vas nema niekto skúsenosti s pisivkami ? Vos papierovou. Bývame rok v novostavbe a doteraz sme nemali žiadny problém,no posledne dni sa ich nevieme zbaviť. Vychádzajú z list spod plávajúcej podlahy a lezú po stene .Sú maličké ale je to strašne nepríjemné a otravné stale to zabíjať.Skusala som aj postrek na mušky no nezaberá. Mame male dieta tak niečo vhodne ako sa ich zbaviť ohľadom aj na dieťa. Ďakujem za každú skúsenosť.
@ivanaa346 ahoj. My sme ich mali tiež v novom dome pomohol jedine deratizer. Postriekal všetko steny podlahu nejakym postrekom. Robil nám to na začiatku zimi takze sme ešte riadne vychladli dom aby nám klesla vlhkosť. Nakoľko sa rozmnožujú pri vlhkosti nad 50 percent a pri teple. Pomohlo už 3 roky mame pokoj..
@3petka Tak to je super ze vám to pomohlo.A prosim ta potom keď to prostriekali mohli ste normálne ahoj dome fungovať? .Myslím ze ci to nie je nejaké škodlivé na dýchanie a ešte si aj špajzu vypratávala aj police ti steiwkali ? Ďakujem moc za odpovede ...aspoň viem o tom niečo viac .
@ivanaa346 zdravim vas, podarilo sa vam napokon nejako tych pisiviek zbavit?
Podarilo sa zbavi ?
@lucia23529 ani nie...mozno trochu redukovat...snazim sa drzat vlhkost v dome pod 50%, kazdy den 1-2x vetrať...ale stale su ...podla mna to je neriesitelne...vystriekanie firmou pomoze len na par mesiacov
@nikaikadominika sme na tom rovnako 🙂 tie špiny sú doslova všade… bolo mi poradené na mravce tie ružové granulky tak vyskúšam na miesta kde sa mi dieťa nedostane
@lucia23529 dajte vediet potom,ci zabralo 🙂
Ale ich je tazke vyhubit,lebo ziju doslova vsade,nemaju ziadne hniezdo ako osi...ziju v poroch stien, v strbinach, pod podlahou, pod listami...zeru organicky material, prach, zvysky hmyzu, vsetko, takze potravu maju v domacnosti vsade...mne deratizer povedal,ze treba hlavne vlhkost riesit v dome...ale ako som pisala, vlhkost mam pod 50% stale a aj tak nepomaha a to vraj pri vlhkosti pod 50% uschynaju a zdochynaju ale asi to nie je pravda 😒
@nikaikadominika áno…my sme ich mali najviac v špajzi (vypratali sme ju a vystriekali a večer tam už bolo zas) a v skrini medzi oblečením (veci opraté dávame do boxov a pomaly perieme celu skriňu)…teraz ich stále vidím okolo okien hlavne lišt na podlahe 😫 najhoršie asi keď po nás liezli…pevne dúfam že sa toho zbavíme lebo sa máme sťahovať a nechcem ich preniesť
@lucia23529 mate sa sťahovať? Fuha, tak to pzaj drzim palce,aby ste ich nezbalili so sebou...ak je ich ozaj tak vela,ze aj v satach, a vsade,tak to uz je zamorenie (u nas to tak definoval deratizator) a v taktom pripade pomoze len vystriekat kompletne cely dom firmou...my sme to absolvovali 2 x...
@nikaikadominika máme tiež z toho hrôzu….nevieme do čoho ani baliť aby tam nevzliezli…oblečenie do vakuovacich vakov, niečo do boxov ale tie sú strašne drahe kebyže mám kupovať na cely byt…my sme tiež chceli vystriekat ale majitel bytu s tým nesúhlasí a vraví že je to nič len nech si pretriedime oblečenie a to vše 🙂))
@lucia23529 fuha...super,ked majitel bytu nesuhlasi s takym niecim...on asi take doma nema 🫢
@nikaikadominika presťahovali sme sa a tu sú pisivky tiež 🥲 hneď prvý deň sme našli jednu na wcku takže to nemohlo byť od nás, potom dlho nič a dnes som našla ďalšie 3 🙂 tie podvory sú všade…neviem čo teraz
@lucia23529 och pana beka, tak to ma mrzi, ja by som bola na prasky...podla mna sa toho neda zbavit...ja mam uz mesiac doma vlhkost 40%,keby by uz mali vyschynat a oni si stale veselo pobehuju....ja som uz zufala...podla mna skusit jedine dat vystriekat byt/dom profi deratizerom....nam to vtedy pomohlo, ale len na cas ...po roku sa opat zacali objavovat
@nikaikadominika hej tiež sme rozmýšľali keďže toto je už naše že sa dovybalujeme a následne po novom roku ho tu zavoláme…plus dodržiavať to čo si už spomínala. Je to hrozné ale fakt každé bývanie nech ma hocikto vždy tam je nejaký hmyz či už mravce, rybičky, také chrobáky čo ide do guličky, pavuci a podobne…
@lucia23529 vsetkeho sa da nejako zbavit, ale toto je nejak neznicitelne, lebo sa neda najst hniezdo...a ked ziju v sporoch stien...no katastrofa 😵💫
@nikaikadominika asi tak…skúsim ešte kúpiť parný čistič žeby ich tá teplota zabila
Cas a zmiznu. Vela vetrat aby nebolo vlhko. Ja ich aj teraz po 8r nachadzam obcas. Ale uz nie tak ako prve roky