Ako sa zbaviť múch?

drobaja
25. aug 2022

Dobrý deň.
Prosim Vas pekne, máme novy domcek, ktorý stojí priamo na poli, tým pádom tu mame neskutočne veľa múch. Mame aj sieťky, no aj tak denne zabijeme cez 70 much a to ešte kopec ostane. V tomto dome je to naše prvé leto, ale fakt s tými muchami to je neznesiteľné. Prosim Vas pekne, viete mi poradiť nejaký účinny prostriedok proti mucham? Keďže máme 2 malé bábätká, sympatickejsi mi je nejaký elektronický 🙂
Za každú radu Vam budem vďačná
Pekny den 😉

janetinka27
25. aug 2022

@drobaja 70 much denne je teda dost 🙂 kadial vam najcastejsie lietaju? mate terasove dvere? ak ano, skus si tam dat lahku zaclonu alebo pouzivat sietkove dvere (v kinekuse maju za cca 5e sietkove dvere v strede s magnetmi, ale urcite su aj ovela lepsie a krajsie)

andrea_82
25. aug 2022

ak máte sieťky, tak 70 múch denne je fakt veľa. Treba zistiť, akým spôsobom sa dostávajú do domu. Idú cez dvere? Alebo ešte nemáte podbité podkrovie? My sme taký počet nemali ani keď sme ešte nemali namontované sieťky.
Na dverách na terasu my máme zhrňovaciu sieťku, bola síce drahšia, ale je to super.

hilda08
25. aug 2022

@drobaja mali sme rovnaký problem minuly rok, tiez prve leto v dome na poli…mali sme taky elektricky lapac..ale to ked mate tolko vela tak to uz sa vam liahnu hocikde vo vnútri…ja som napr aj v metle nasla vajíčka nakladené…nenechávať nic na linke ani špinavý riad, žiadne smeti, proste dam im co najmenej príležitosti kde by sa mohli liahnut

refly
25. aug 2022

Jo, to sa da zastavit len sietkami a zaclonami. Ja inac este odporucam elektricku mucholapku. Vyzera to ako tenisova raketa a neuveritelne lahko sa nou muchy zabijaju. Staci sa lej letmo dotknut za letu a je po nej.

akvi
25. aug 2022

@drobaja nic si z toho nerob, toto leto je na muchy extrémne. Bývame v dome 12 rokov a nikdy sme ani sieťky na oknách nemali, sem tam daka mucha, ale tento rok je otrasný, už máme sieťky aj my 😅 a všade nám visia odporné mucholapky - také tie vytahovacie lepkavé, ktoré som neznášala aj u starkých, tam viseli z každého lustra 😂 Totiž nič účinnejšie som zatiaľ nenašla.

hipuska
25. aug 2022

@akvi presne tie otrasné mucholapky uz mám aj ja. Čo som si vravela, že nikdy......🙈