Ahojte , vie mi niekto poradiť ako sa vešajú kuchynské skrinky na stenu 😅 kuchynskú sme odkúpili z druhej ruky no žiaľ bez návodu a na internete sa neviem k tomu dopátrať 🙈😂
@anetakaa https://obchod.interierstudio.sk/sada-zavesy-ca.... Tu je montážny návod
@anetakaa prosím dávajte si pozor na namontovanie horných kuchynských liniek. Osobne poznám dve domacnosti, kde horne linky spadli zo steny, neboli správne pripevnené, asi krátke skrutky použili. V jednom prípade rozbitá hlava a riad, a v druhom prípade, chvala Bohu, len rozbitý riad....
... a určite treba použiť hmoždinky do steny !
@anetakaa
podľa toho ako píšeš si na to hlavne zavolaj niekoho, kto sa v tom vyzná. Ty nemáš ani poňatia. A hooodne záleží aj od "kvality" steny. Niekde vie pri vŕtanie vypadnúť riadna hruda. To prosím ta neber ako urážku ale fakt. Muz takto robil dve linky. Jedna bola tiež z druhej ruky a steny v byte horor. Druha z ikei nova, skladal na komplet a steny budiž - v inom byte. Ale on je veľmi zručný ale teda narobil sa a tie hmoždinky a škroby boli hrozne dlhe, lebo stena je xy krat "opravovana, takže ma veľa rôznych extra nánosov.
Určite aj chemickú kotvu do steny. Do tej diery kam ide dlha hmozdinka sa najskôr dá taká hmota na chemicke kotvenie a potom hmoždinka
@priscilla07 o tej chemickej kotve som nevedela, ako vyzerá? tú by mi trebalo použiť do stien na držiaky pre tyč na záclony . 😀
@priscilla07 Chemicka kotva je super ale tu raz da a uz to nik nevyberie nikdy ak by sa netrafila presne kde to potrebuje, tam to zostane naveky, ibaze bruskou odreze zelezo ale von to neda :D
Su este taketo srobovacie, cim viac tahas tym viac drzi, v pohode jedna na strope 400kg. Ked chce tak to vie aj vymontovat.
@elenka.k myslím že je to prášok ktorý sa rozraba s vodou. Spýtaj sa v obchode, malí by vedieť poradiť.
Tie krabičky namontuješ do horných rohov skriniek tak aby si tie háčiky prestrčila cez otvory v zadnej stene. Tými háčikmi sa to vešia na ten kovový záves, ktorý je nižšie. Ten kovový záves ide na stenu, samozrejme. Zospodu a zozadu by mali byť na tých krabičkách skrutky, ktorými sa tie háčiky fixujú a dajú sa tou spodnou skrutkou ešte doladiť pár milimetrov hore/dolu aby skrinky lícovali. Okrem toho spodného úchytu sa dá kúpiť aj celá koľajnica, na ktorej potom môžeš tie skrinky ešte posúvať aj vo vodorovnom smere. A ako vždy dvakrát meraj a raz vŕtaj 😉